Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Jaarpolis reisbijstandverzekering ook voor inwoners van Belgie v.a. € 1,76 per maand

Met een voordelige jaarpolis reisbijstandverzekering van Allianz Global Assistance zijn al je vakantiereizen het hele jaar door verzekerd. Dat is niet alleen gemakkelijk maar tevens extra voordelig, ook als je in Belgie woont. 

Je hebt hier al een reisbijstandverzekering jaarpolis met Europadekking vanaf slechts € 1,76 per maand. Je kunt bij deze doorlopende verzekering kiezen uit Europa- of werelddekking. Europa is inclusief alle landen aan de Middellandse Zee, zoals Israël, Egypte en Marokko.

Met de uitgebreide jaarpolis reisverzekering van Allianz Global Assistance krijg je altijd hulp van de Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden ze vervoer naar huis en hulp aan je gezin. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden. Daarnaast ben je verzekerd voor de extra dekkingen die je hebt gekozen. Zo heb je met de dekking medische kosten recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland.

Jaarpolis reisbijstandverzekering: Je reizen het hele jaar verzekerd

Nog even een aantal voordelen op een rijtje:

 • Keuzevrijheid: betaal nooit teveel, v.a. € 1,76 per maand, ook voor Belgen.
 • Betaal voor maximaal 1 kind premie.
 • Wereldwijd eigen alarmcentrales en gratis medisch advies en altijd in de Nederlandse taal
 • Jongerenkorting tot 10% voor jongeren tot 27 jaar.
 • Ideale aanvulling: Doorlopende Annulatieverzekering.

10% extra jongerenkorting

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance ook voor Belgen tot 10% korting op de totale premie van de jaarpolis voor een reisbijstandverzekering voor jongeren tot 27 jaar. Sluit je de Uitgebreid of Compleet variant af? Dan ontvang je 10% korting. Met de Budget variant ontvang je 10% korting. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Gunstige premie jaarpolis reisbijstand

De uiteindelijke prijs van je jaarpolis reisbijstandverzekering hangt af van de dekkingen die je kiest. En je zit nergens aan vast want de verzekering sluit je eerst af voor een jaar, maar is daarna maandelijks opzegbaar. De onderstaande tabel geeft een indruk van de premies. Je maakt zelf eenvoudig een premieberekening om te zien hoeveel je gaat betalen:

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€ 1,76€ 1,95
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,67€ 4,08
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,45
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,50
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Compleet€ 4,97
€ 5,52
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

In België woonachtig en een reisverzekering afsluiten?

Inwoners van België kunnen eenvoudig en snel de voordelige jaarpolis afsluiten op deze website. Neem hiervoor contact op met ons. Stuur een e-mail naar info@reisverzekering-direct.nl en vraag naar de instructie voor inwoners van België. Bellen kan natuurlijk ook: 0031 (0)55 540 04 08 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Je ontvangt dan van ons een korte instructie hoe je online de premie van de jaarpolis reisbijstandverzekering kan berekenen en online afsluiten (dat kan niet zonder instructie omdat het systeem geen Belgische postcodes herkent).

Jaarpolis vaak voordeliger dan eenmalige reisbijstand

Een jaarpolis is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of meer dan 18 dagen weg gaat. Dat is al snel het geval. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de jaarpolis reisbijstandverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een eenmalige reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Ben je alleenstaand, dan ben je al bij 18 reisdagen per jaar voordeliger uit. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar.

Annulatiedekking op je jaarpolis

Je kan, als je in Belgie woont, je jaarpolis reisbijstandverzekering eenvoudig uitbreiden met annulatieverzekering. Met deze verzekering krijg je bij annulatie vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500,- per polis per jaar). Is de reissom hoger? Dan is het verstandig het verzekerd bedrag te verhogen tot € 3.000,- p.p. per reis (maximaal € 15.000,- per polis per jaar). Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan worden de kosten voor de niet gebruikte dagen vergoed. Met de Dubbel-Zeker variant speel je helemaal op safe. Moet je eerder terug naar Belgie, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie.

Wat is gedekt op de annulatieverzekering?

Je krijgt een vergoeding bij annulatie in de volgende gevallen:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan. Stond dit gezinslid al op de wachtlijst voor deze operatie? Dan geldt de dekking niet.
 • Een operatie van een verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Jouw eigendom of dat van jouw werkgever is zodanig beschadigd dat je aanwezigheid noodzakelijk is. Bijvoorbeeld schade aan: onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.

In de volgende situaties ben je wel verzekerd voor annulatie, maar niet voor het afbreken van de reis:

 • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn. Dit moet dan zijn om medische redenen.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Het particuliere vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt, kan niet gerepareerd worden voor het begin van de reis.
 • Je gaat weer voor minimaal twintig uur per week in loondienst, nadat je werkloos was en een uitkering kreeg.
 • Je bent een schoolverlater en gaat in loondienst voor minimaal twintig uur per week.
 • Een herexamen van een meerjarige opleiding is verplicht en kan niet worden uitgesteld.
 • Je krijgt dertig dagen voor de reis of tijdens de reis een huurwoning.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
 • Je krijgt onverwacht niet het visum dat je nodig hebt voor de reis. Dit is niet verzekerd als je het visum te laat hebt aangevraagd.
 • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

N.b.: Bovenstaande is slechts een beknopte weergave, lees altijd de voorwaarden voor een overzicht van de vergoedingen en eventuele uitsluitingen.

Vragen?

Na het afsluiten van de jaarpolis reisbijstandverzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op: 0031 55-5400408 of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.