Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Verzekerden in België en Duitsland: Maximering dekking medische kosten

Woon je in België of Duitsland en heb je een (doorlopende) reisverzekering van Allianz Global Assistance of wil je die binnenkort afsluiten? Dan is de onderstaande informatie belangrijk i.v.m. een wijziging van de dekking.

Wijziging voorwaarden ziektekostenverzekeringen

Een aantal ziektekostenverzekeraars in België hebben hun voorwaarden gewijzigd. Zij sluiten de vergoeding voor medische zorg buiten Europa uit. Daarom heeft Allianz Global Assistance een maximum vastgesteld voor de dekking Medische kosten op de doorlopende reisverzekeringen voor inwoners van België en Duitsland.

Wat is er gewijzigd?

De dekking Medische kosten op de doorlopende reisverzekeringen is gemaximeerd tot € 30.000,- per persoon per reis voor inwoners van België en Duitsland.

Wat betekent deze wijziging voor nieuwe verzekeringen?

Woon je in België of Duitsland en wil je een nieuwe reisverzekering afsluiten? Dan geldt voor de Doorlopende Reisverzekering dat je voor medische kosten in het buitenland voor maximaal € 30.000,- per persoon per reis bent verzekerd. Het is niet meer mogelijk om een reguliere Kortlopende Reisverzekering af te sluiten (als alternatief bieden wij je de Travel Risk Insurance aan).

Wat betekent deze wijziging voor bestaande verzekeringen?

Woon je in België of Duitsland en heb je al een Doorlopende Reisverzekering, dan wijzigt de dekking Medische kosten als je polis met een jaar wordt verlengd. Je bent dan voor maximaal € 30.000 per persoon per reis verzekerd.

Inwoners van België en Duitsland die een Kortlopende Reisverzekering hebben afgesloten voor 3 juli 2017, zijn gewoon verzekerd.

Vragen?

Heb je nog vragen over de dekkingswijziging van de reisverzekeringen voor inwoners van België of Duitsland? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: telefoon 0031 (0)55 540 04 08 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.