Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wel of geen annuleringsverzekering afsluiten?

Je wilt een reis boeken en dan komt al snel de vraag om de hoek kijken: wel of geen annuleringsverzekering? Om te bepalen of een annuleringsverzekering voor jou nuttig is, hebben wij een simpele vragenlijst die inzicht geeft.

Een annuleringsverzekering betaalt de reissom deels of in zijn geheel als de geboekte vakantie door persoonlijke en onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan óf moet worden afgebroken. Voorbeelden van gedekte omstandigheden zijn:

 • ernstige ziekte of overlijden van jezelf of je naaste familie;
 • zwangerschap (na het boeken van de reis);
 • onvrijwillige werkloosheid;
 • verbroken relatie;
 • nieuwe baan (indien eerst werkloos);
 • ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Slechte weersomstandigheden ter plaatse en zelfs noodweer zijn doorgaans geen geldige annuleringsreden, behalve als de accommodatie als gevolg van het noodweer niet meer te gebruiken is. Bij natuurrampen kan je meestal wel een beroep doen op het Calamiteitenfonds.

Wel of geen annuleringsverzekering?

Door de onderstaande vragen te beantwoorden krijg je meer inzicht in het nut van een annuleringsverzekering.

Zou je de reis/vakantie willen annuleren in het geval van een ernstige ziekte, ernstig ongeval of overlijden van:

 • Jouw reisgenoot? – Iemand met wie je samen een reis- of huurarrangement heeft geboekt. Deze persoon staat niet op je verzekeringsbewijs vermeld, maar wel op het boekings- of reserveringsformulier.
 • Je familie (1e en 2e graad)? – Onder eerstegraads familieleden horen partner*, ouders (dit geldt ook voor stiefouders en adoptieouders), schoonouders*, kinderen (dit geldt ook voor stiefkinderen en adoptiekinderen), schoondochters- en zonen*.
  Deze familieleden zijn tweedegraads: broers en zussen, kleinkinderen, oma’s en opa’s, schoonzussen en zwagers, stiefzussen- en broers.
 • Huisdier? – Hond, kat of paard.

* Op het moment dat je getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of samenwoont met een samenlevingscontract.

Zou je de reis willen annuleren in geval van:

 • De toewijzing van een huurhuis? – Je krijgt binnen dertig dagen voor het begin van de reis onverwacht een huurwoning toegewezen.
 • Een nieuwe baan of ontslag? –  Je wordt buiten jouw schuld werkloos en verliest daarmee een vast dienstverband. Of je krijgt na een periode van werkloosheid een baan aangeboden en jouw nieuwe werkgever gaat niet akkoord met je vakantie.
 • Diefstal van reisdocumenten? –  Je verliest op de dag van vertrek jouw reisdocumenten (paspoort, tickets, etc).
 • Schade aan jouw woning? – Je moet thuis aanwezig zijn vanwege materiële schade aan je (huur)woning of bij het bedrijf waar je werkt.

Heb je op één van de bovenstaande vragen ‘ja’ geantwoord en heb je niet voldoende financiële middelen om zelf de kosten van annulering te dragen? Dan is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten!

Annuleringsverzekering afsluiten

Voor een annuleringsverzekering ben je bij Allianz Global Assistance aan het juiste adres. Je kan hier de volgende annuleringsverzekeringen direct online afsluiten (klik op de link om naar de juiste annuleringsverzekering te gaan):

Voorkom financieel risico

Een annuleringsverzekering geeft een financiële vergoeding wanneer je niet op vakantie kunt gaan of dat je door een onverwachte gebeurtenis je vakantie moet annuleren of afbreken. Bijvoorbeeld bij ziekte van jezelf, je reisgenoot of familie. Het moet dan om een gebeurtenis gaan, die onder de dekking valt. In de polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering staat exact wat gedekt is. Ook als je op vakantie bent gegaan en deze moet afbreken, wordt dit door de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance gedekt. Bij een annuleringsverzekering heb je, net als bij een reisverzekering, de keuze uit een eenmalige- en een doorlopende verzekering.

Dubbel-Zeker: volledige reissom vergoed

Met de Dubbel-Zeker variant van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Ook vergoeding bij vertragingen

Als bij een reis van boot, bus, trein of vliegtuig, van langer dan drie dagen, vertraging optreedt bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op de eerste reisbestemming, betaalt Allianz Global Assistance een verhoudingsgewijze vergoeding op basis van het verzekerde bedrag van je annuleringsverzekering.

Wat kost de verzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom. Deze bedraagt ongeveer 5,5% van de totale reissom. Hier komt nog wel assurantiebelasting en poliskosten bij. Je kunt er van uitgaan dat voor een reis van ca. € 1.000,- de premie van een annuleringsverzekering ongeveer € 72,- bedraagt. Je kunt bij Reisverzekering-direct.nl eenvoudig zelf online de premie voor je annuleringsverzekering berekenen.

Ook voor samengestelde reizen

Steeds meer Nederlanders stellen hun reis zelf samen. Onderdelen zoals een vlucht, hotel en huurauto worden los van elkaar geboekt op internet. Voor deze reizigers biedt Allianz Global Assistance de dekking ‘Samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van die reis. Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking.

Annuleringsverzekering vergeten of te laat?

Een annuleringsverzekering moet je meestal binnen 7 – 14 dagen na het boeken van een reis afsluiten. Ben je dat vergeten of te laat? Geen nood. Wij helpen je! Via Reisverzekering-direct.nl kan jij vrijwel altijd nog een annuleringsverzekering afsluiten. Neem contact met ons op.

Vragen?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering