Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering voor expats en niet-Nederlands ingezetenen

Woon je in het buitenland dan is het afsluiten van een annuleringsverzekering niet eenvoudig. Bij ons kan je terecht voor de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance. Dat is een internationale medische reis- en annuleringsverzekering voor iedereen die niet in Nederland woont.

De annuleringsverzekering kan worden afgesloten voor personen tot en met 69 jaar en dekt de o.a. de annuleringskosten bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde. Je bent ook verzekerd bij het afbreken van een reis, vertraging in het openbaar vervoer en niet genoten vakantiedagen bij een ziekenhuisopname.

Naast een annuleringsverzekering heb je ook de mogelijkheid om een reisverzekering af te sluiten, zo heb je een reis- en annuleringsverzekering op één polis en bespaar je poliskosten. Lees hier meer informatie: Travel Risk Insurance »

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Wie kan de annuleringsverzekering afsluiten?

Voor deze annuleringsverzekering gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Verzekerden mogen niet ouder dan 69 jaar zijn.
 • Speciaal voor Nederlanders en/of buitenlanders die niet in Nederland wonen, zoals expats en emigranten.
 • Voor de annuleringsverzekering moet de reis geboekt zijn bij een Nederlandse touroperator.
 • Kan niet worden afgesloten voor het risico dat een (Schengen) visum wordt afgewezen.

Reis- en annuleringsverzekering voor niet-Nederlands ingezetenen

De Travel Risk Insurance is speciaal bestemd voor Nederlanders in het buitenland, maar kan ook worden afgesloten voor buitenlanders. Deze verzekering bestaat uit een reisverzekering en/of annuleringsverzekering, die je afzonderlijk of gecombineerd kunt afsluiten.

De Travel Risk Insurance bestaat uit een reisverzekering en/of een annuleringsverzekering. Met de reisverzekering ben je verzekerd voor:

 • SOS hulpverlening
 • Medische kosten
 • Extra dekking

Hierbij kan je het volgende extra meeverzekeren:

 • Wintersport en bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Je kan ook alleen een annuleringsverzekering afsluiten. 

Premie-overzicht Travel Risk Insurance

Hieronder zie je de premies voor de Travel Risk Insurance. Je wordt altijd geaccepteerd, ongeacht je leeftijd of je gezondheid (tot 70 jaar).

Annuleringsverzekering5% v.d. reissom (excl. assurantiebelasting) mits de reis in Nederland is geboekt
Reisverzekering Europa€  2,-  per persoon per dag
Reisverzekering Wereld€  3,-  per persoon per dag
Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten€  1,15  per persoon per dag
Minimum premie€  11,50
Kosten per verzekeringsbewijs€  4,50

Premiebetaling vanuit het buitenland

De polis ontvang je tijdens werkdagen binnen 24 uur. De polis en de voorwaarden worden digitaal naar je verzonden en ontvang je per e-mail.

Mocht je nog vragen hebben over de premiebetaling? Neem dan contact met ons op: Telefoon 0031 (0)55-5400408 of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Annuleringsverzekering: waar ben je voor verzekerd?

Bij het annuleren van reizen die geboekt zijn binnen de geldigheidsduur van de verzekering vergoed Allianz Global Assistance:

 • de annuleringskosten;
 • de kosten van het overboeken van de reis, waardoor totale annulering niet nodig is.

Is het openbaar vervoer vertraagd waarmee je een reis maakt van meer dan drie dagen? Dan krijg je een vergoeding van:

 • een dag bij een vertraging van 8 tot 20 uur;
 • twee dagen bij een vertraging van 20 tot 32 uur;
 • drie dagen bij een vertraging van 32 uur of meer.

Bij het afbreken van de reis – Allianz Global Assistance geeft een vergoeding voor het aantal niet-gebruikte vakantiedagen min de terugreisdagen. Dit geldt als je voortijdig moet terugkeren naar het land van domicilie. Vergoed wordt tot maximaal 40 dagen.

Bij ziekenhuisopname – Allianz Global assistance geeft een vergoeding die in verhouding staat met het aantal vakantiedagen dat je niet gebruikt. Dit geldt vanaf 24 uur opname in het ziekenhuis en er geldt een maximum vergoeding van 40 dagen.

Verzekerd bij annulering

Je krijgt een vergoeding als je de reis annuleert of afbreekt in de volgende gevallen:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad.
 • Jouw eigendom of dat van jouw werkgever is zodanig beschadigd dat je aanwezigheid noodzakelijk is. Bijvoorbeeld schade aan: onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.

In de volgende situaties ben je wel verzekerd voor annulering, maar niet voor het afbreken van de reis:

 • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn. Dit moet dan zijn om medische redenen.
 • Het particuliere vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt, kan niet gerepareerd worden voor het begin van de reis.
 • Een herexamen van een meerjarige opleiding is verplicht en kan niet worden uitgesteld.

Je bent verzekerd voor vertraagd vertrek, als:

 • het openbaar vervoer waarmee je de reis maakt te laat vertrekt. Daardoor kom je veel later op de bestemming aan dan op het vervoersdocument staat.

Voor de annuleringsverzekering geldt dat je geen eigen risico hebt.

Bijzonderheden

Je bent ook voor annulering verzekerd, als een reisgenoot de reis moet annuleren en de:

 • reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Deze dekking is per reis beperkt tot drie meereizende gezinnen of zes reisgenoten. Breek je de reis af? Dan is deze dekking beperkt tot één reisgenoot.

Maximum per schade

Het verzekerde bedrag staat op het polisblad. Er zijn twee mogelijke maximale vergoedingen: € 5.000,- per persoon, per reis. En € 50.000,- per polis voor alle verzekerden samen.

Vragen?

Heb je een vraag over de Travel Risk Insurance voor Nederlanders in het buitenland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 0031 (0)55-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.