Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Een doorlopende reisverzekering afsluiten als ik in Duitsland woon, kan dat?

Een Nederlandse doorlopende reisverzekering afsluiten als ik in Duitsland woon, kan dat?

Ja, dat is mogelijk als je niet verder dan 100 kilometer van de Nederlandse grens af woont. 

Wij kunnen je, als je in Duitsland woont, de uitgebreide doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance aanbieden, daar heb je wel een speciale instructie voor nodig. Die kunnen wij op verzoek per e-mail naar je toesturen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is ons per e-mail even je naam en je Duitse adresgegevens door te geven, stuur een e-mail naar info@reisverzekering-direct.nl

Je kan dan eenvoudig als inwoner van Duitsland, de uitgebreide doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Die heb je al vanaf slechts € 1,76 per maand. Je bent dan het hele jaar door uitstekend verzekerd voor al je reizen in Europa (SOS-kosten en hulpverlening), werelddekking kan natuurlijk ook. De basisdekking van de doorlopende reisverzekering kan je uitbreiden met de aanvullende dekkingen die voor jou van belang zijn en afstemmen op je reisgedrag. Zo kan je de verzekering uitbreiden met een annuleringsverzekering.

Ontvang 10 tot 10% jongerenkorting

Wij hebben speciaal voor jongeren die in Duitsland wonen, de goedkoopste doorlopende reisverzekering. Want je krijgt bij ons een jongerenkorting die kan oplopen tot 10%.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering is meestal voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of meer dan 18 dagen weg gaat. Dat is al snel het geval. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen die in Duitsland wonen is de Doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Ben je alleenstaand en woon je in Duitsland? Dan ben je al bij 18 reisdagen per jaar voordeliger uit met de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar.

Clausule voor inwoners van Duitsland

Op de polis komt een clausule met de volgende tekst: Lees je “Nederland” in de Voorwaarden? Dan bedoelen we daarmee “Nederland en Duitsland”. Lees je “buitenland”, dan bedoelen we daarmee alle andere landen dan het land van je domicilie. Als de dekking Medische kosten is meeverzekerd, dan gelden voor deze dekking de bedragen die per rubriek zijn opgenomen in de Voorwaarden, echter er is altijd een maximale vergoeding van € 30.000,- per persoon per reis voor medische hulp in het buitenland van toepassing.

Kan je aantonen dat je op het moment dat de medische kosten gemaakt moesten worden een geldige Nederlandse zorgverzekering had, dan vervalt de maximering van € 30.000,- per persoon per reis voor medische hulp in het buitenland.

Doorlopende reisverzekeringen van Allianz Global Assistance

De doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance kent de volgende dekkingen die je zelf kunt kiezen of uitsluiten:

 • SOS-kosten – Deze rubriek is verplicht en betreft o.a. 24-uurs hulpverlening, redding en opsporing, extra verblijfskosten, repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot) maar ook de kosten van een begrafenis of crematie en overkomst van familie.
 • Ongevallen – Je ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval.
 • Bagage (Budget, Uitgebreid of Compleet) – Beschadiging, verlies of diefstal van je reisbagage waaronder je smartphone, laptop, tablet of camera.
 • Medische Kosten – O.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen, tandartskosten bij ongeval en medicijnen.
 • Rechtsbijstand – Hulp van juristen en advocaten bij geschillen in het buitenland.

Aanvullende dekkingen

 • Werelddekking – Standaard ben je in Europa verzekerd waaronder wordt verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Tevens is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Bij werelddekking: de gehele wereld.
 • Wintersport en bijzondere sporten – Voor het beoefenen van bijzondere sporten (bijv. parachutespringen, abseilen en rafting). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken).
 • Uitgebreide sportuitrusting – Met deze dekking ben je verzekerd voor je sportuitrusting tot maximaal € 2.500,-. Deze dekking geldt aanvullend op de dekking voor Bagage. Deze dekking geldt voor uitrusting die gebruikt wordt bij o.a.: duik-, (kite)surf-, golf-, fiets- en wintersport.
 • Geld – Met deze dekking ben je verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of chippassen.
 • SOS autohulp (alleen mogelijk met een Nederlands kenteken) – Met SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.
 • 180 dagen dekking – Met deze dekking ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland. Standaard is dit 60 dagen.
 • Doorlopende Annuleringsverzekering – De Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen. Standaard zijn ook samengestelde reizen meeverzekerd.

Vragen?

Heb je vragen over de doorlopende reis- en annuleringsverzekering voor inwoners van Duitsland? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-drect.nl of bel ons, telefoon 055 540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.