Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering Rusland met Engelstalige verklaring

Reisverzekering Rusland met Engelstalige verklaring

Ga je binnenkort naar Rusland en vraag je daarvoor een visum aan? Denk er dan aan dat je ook een Engelstalige verzekeringsverklaring nodig hebt.

Allianz Global Assistance kan daar snel voor zorgen, indien je hier een reisverzekering afsluit of als je al een reisverzekering bij Allianz Global Assistance hebt lopen. De verzekeringsverklaring voor Rusland wordt door ons kosteloos verstrekt. Een voorbeeld van deze verklaring zie je onderaan de pagina.

Rusland visum: Engelstalige verzekeringsverklaring verplicht

Ga je op reis naar Rusland, dan moet je eerst een visum aanvragen. Bij een aanvraag voor dit visum moet je tevens aantonen dat je verzekerd bent voor medische kosten. Dat moet doormiddel van een Engelstalige verklaring. Deze verklaring dien je ook bij je te hebben wanneer je door Rusland reist. De geldigheidsduur van de reisverzekering moet gelijk zijn aan de visumperiode.

Let er altijd op dat expliciet op de verklaring moet worden vermeld dat de reisverzekering geldig is in de Russische federatie of wereldwijd. Een kopie van een verzekeringspasje is niet toegestaan. De Engelstalige verzekeringsverklaring van Allianz Global Assistance wordt door de Russische autoriteiten geaccepteerd.

Dekking medische kosten verplicht

Je moet eveneens kunnen aantonen dat de medische kosten door de verzekeraar worden vergoed. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een reisverzekering, maar dient aanvullend te worden afgesloten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van de reisverzekering.

Hoe kom je aan Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland?

Sluit hier eerst een kortlopende of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance af. Denk er aan dat je kiest voor werelddekking en dekking voor medische kosten.

Neem de volgende stappen:

 • Maak de keuze of je een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering wilt.
 • Maak een premieberekening.
 • Kies vervolgens voor werelddekking.
 • Kies voor de dekking medische kosten.
 • Kijk of je nog andere aanvullende dekkingen wenst.
 • Sluit de verzekering af.
 • Je ontvangt de polis direct per e-mail.

Stuur vervolgens een e-mailtje naar info@reisverzekering-direct.nl, vermeld jouw polisnummer en de vertrek en de retourdatum van je reis naar Rusland en vraag in je e-mail om een verzekeringsverklaring voor Rusland. Wij zullen er dan voor zorgen dat je die snel krijgt meestal binnen twee werkdagen. Deze service is gratis.

Heb je al een doorlopende reisverzekering bij Allianz Global Assistance? Dan kan je ons ook e-mailen en de gewenste informatie geven (polisnummer, datum vertrek en terugkomst).

Wat kost een reisverzekering voor Rusland?

Wat een reisverzekering voor Rusland kost hangt van meerdere factoren af. Je kan zelf de dekking kiezen die je belangrijk vindt. Denk er wel aan dat de je ook medische kosten moet meeverzekeren en de Russische autoriteiten graag willen dat je een reisverzekering met werelddekking hebt (normaal gesproken valt Rusland onder de Europadekking).

Zie hier ons premie-overzicht:

Allianz kortlopende reisverzekering

Premie kortlopende reisverzekering
Premie per dag
Basispremie Nederland:€ 0,90
Basispremie Europa:€ 1,40
Basispremie Wereld excl. Canada/VS:€ 2,30
Basispremie Wereld incl. Canada/VS:€ 2,95
Dekking reisongevallen:€ 0,10
Dekking geld en reischeques:€ 0,55
Dekking automobilistenhulp (Europa): € 13,75
Dekking wintersport/bijzondere sporten:€ 1,10
Aannuleringsdekking:5,9% v/d reissom
Premies exclusief assurantiebelasting.

Wat wil je verzekeren, en wat niet? Dat is persoonlijk. Natuurlijk houden we daar rekening mee. De uitstekende Kortlopende Reisverzekering is volledig aan te passen aan je wensen voor een reis naar Rusland. Als je daarnaast ook de Kortlopende (Dubbel-Zeker) Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluit, heb je nog een zorg minder. De beste kortlopende reis- en annuleringsverzekering kan je gemakkelijk zelf online samenstellen, je hebt de keuze uit:

 • Europa of werelddekking
 • Reisongevallen
 • Medische Kosten
 • Geld en reischeques
 • Automobilistenhulpverzekering
 • Wintersport/bijzondere (winter)sporten
 • Annuleringsverzekering

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering? Sluit hem hieronder af!

Kinderen tot en met 4 jaar zijn gratis meeverzekerd

Kinderen die op de ingangsdatum van de Kortlopende Reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd. Zo zijn kinderen tot en met 4 jaar bij de kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor dezelfde risico´s verzekerd als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Je hebt de keuze uit een kortlopende- of doorlopende reisverzekering indien je naar Rusland reist. Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger, maar dat hangt af van het aantal vakanties en reizen per jaar en hoe lang je wegblijft. Een gezin die twee weken per jaar op vakantie gaat, is al goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering. Bij een stel ligt dit omslagpunt na zo’n drie weken. Voor een alleenstaande is een doorlopende reisverzekering goedkoper bij 3 tot 4 weken vakantie per jaar. Dat hoeven geen aaneengesloten periodes te zijn.

Vragen?

Heb je nog vragen over de verplichte medische reisverzekering voor Rusland of een Engelstalige verzekeringsverklaring? Neem dan contact met ons op. Je kunt bellen op werkdagen tijdens kantooruren: 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Voorbeeld Engelstalige verzekeringsverklaring voor Rusland

Hier zie je een voorbeeld van een door de Russische autoriteiten geaccepteerde verklaring:

Engelse-verklaring-Rusland1

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering