Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering sportwedstrijden buitenland

Een standaard reisverzekering kent geen dekking voor sportwedstrijden. Moet je daarom maar onverzekerd naar het buitenland? Nee, in veel gevallen kan Allianz Global Assistance, de grootste reisverzekeraar ter wereld, een oplossing bieden.

Tegen betaling van een toeslag voor het extra risico kan jij als wedstrijdsporter toch via ons een uitstekende reisverzekering afsluiten. Lees eerst even aandachtig de onderstaande informatie door.

Sportwedstijden of trainingskamp in het buitenland

Wanneer je als sporter op trainingskamp naar het buitenland gaat of een wedstrijd in het buitenland hebt, wordt de reisverzekering vaak door je bond of vereniging/ploeg geregeld. Maar hoe moet je jezelf verzekeren als je op eigen gelegenheid gaat? Biedt een gewone reisverzekering dan wel dekking? Is je materiaal ook voldoende meeverzekerd? En hoe is het geregeld als je geblesseerd raakt in het buitenland en medische zorg nodig hebt? Of tijdens het sporten een ongeluk krijgt?

Wanneer sporters met trainingskamp of voor sportwedstrijden in het buitenland zijn, voldoet een standaard reisverzekering niet. Wedstrijd- of topsport valt niet onder de dekking van een normale reisverzekering. Bij een reguliere reisverzekering moet het gaan om een reis met recreatief karakter en dat is een wedstrijd of trainingskamp niet.

Gelukkig hebben wij de oplossing voor jou. Ga je naar het buitenland om deel te nemen aan sportwedstrijden? Neem dan contact met ons op als je daarvoor een reisverzekering wilt. In vrijwel alle gevallen hebben wij een oplossing voor jou. Je kan dan bij Allianz Global Assistance een reisverzekering afsluiten met een premietoeslag voor deelname aan sportwedstrijden.

Let op: Vechtsporten, gemotoriseerde sporten en rugby zijn altijd uitgesloten. Zowel individueel als in wedstrijdverband.

Sportwedstrijden meeverzekeren

Het is bij Alllianz Global Assistance mogelijk om het risico van sportwedstrijden en trainingskampen mee te verzekeren op een kortlopende reisverzekering. Wil je de premie weten of een dergelijke reisverzekering afsluiten? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons op: 055-5400408. Wij kunnen jou dan laten weten of de sport waar jij in wedstrijdverband aan gaat deelnemen verzekerd kan worden en welke premie daarvoor van toepassing is. Uiteraard is dit vrijblijvend en kan je daarna beslissen of je een reisverzekering wilt afsluiten.

Welke reisverzekeringen met dekking voor wedstrijdsport kan je afsluiten?

Bij Allianz Global Assistance kan je een reisverzekering afsluiten met dekking voor deelname aan sportwedstrijden, te weten: de Kortlopende reisverzekering.

Wedstrijdsport en de Kortlopende Reisverzekering

Wanneer je een kortlopende reisverzekering wenst af te sluiten met dekking voor wedstrijdsport, dan wordt over de gehele premie een toeslag berekend die afhankelijk is van de sport die beoefend wordt. Daarnaast is het mogelijk om ook een Sportreisongevallen dekking mee te verzekeren. De toeslag daarvoor bedraagt € 0,45 per persoon per dag. Als verzekerde overlijdt of blijvend invalide raakt door ongeval overkomen tijden een training of een wedstrijd dan geldt dat de uitkering is gemaximeerd tot:

  • € 5.000,- bij overlijden
  • € 25.000,- bij blijvende invaliditeit

Reisverzekering met dekking voor wedstrijdsport afsluiten

Ga je voor wedstrijdsport naar het buitenland en wil je daarvoor één van de bovenstaande reisverzekeringen afsluiten? Neem dan contact met ons op. Afhankelijk van welke wedstrijdsport je gaat doen, hoor je van ons hoeveel de toeslag op de premie bedraagt. Indien akkoord maken wij de polis voor je op en ontvang je deze per e-mail. Dat kan zeer snel, tijdens werkdagen binnen 24 uur of dezelfde dag nog. De premie wordt via automatische incasso van de betaalrekening afgeschreven.

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen en wedstrijdsport of wil je de premie weten? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: 055-5400408.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.