Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Schengenvisum: Van de Russische federatie naar Nederland en reisverzekering

Rusland Nederland schengenvisum

Om van de Russische Federatie (Rusland) naar Nederland te reizen, moet er eerst een Schengenvisum worden aangevraagd. Een belangrijke voorwaarde voor het verkrijgen van een Schengenvisum, is het afsluiten van de juiste medische reisverzekering. Dat kan je hier doen voor iemand afkomstig uit de Russische Federatie.

Een uitstekende medische reisverzekering die voldoet aan alle Schengen voorwaarden met Europadekking kost hier slechts € 2,- per dag. Jouw gast uit Rusland is dan uitstekend verzekerd.

Nederlandse ambassade in Moskou maakt gebruik van VFS Global

De Nederlandse ambassade in Moskou maakt gebruik van de diensten van de externe dienstverlener VFS Global. Je kan jouw visumaanvraag indienen bij het dichtstbijzijnde VFS Global kantoor. Neem voor alle vragen contact op met het callcenternummer: +7 (499) 709 83 38 of +7 (499) 703 36 75 (maandag tot vrijdag tussen 09:00 en 18:00 uur). Je kan ook per e-mail contact met VFS Global opnemen via info.nethrus@vfsglobal.com .

VFS Global heeft kantoren in de volgende plaatsen in de Russische Federatie:

 • MOSKOU – Adres: Business-centrum “Sirius-park”, Kashirskoe shosse, 3 bld 2/9  Moskou, 115230
 • ST. PETERSBURG – Adres: Bolshaya Raznochinnaya, 16/7. Ingang vanaf de zijkant van Chkalovsky prospect, Business Center “Chkalovsky”, St.Petersburg, 197110
 • ROSTOV AAN DE DON – Adres: 24 / 2v Trolleybusnaya straat, 2 verdieping, Rostov aan de Don, 344065
 • KAZAN – Adres: 420021, Kazan, Parizhskoy Kommuny str. 8 (ingang vanaf straat Moskovskaya)
 • YEKATERINBURG – Adres: Yekaterinburg, Kuibysheva str. 44, 2e verdieping Panorama Business Hotel
 • KRASNODAR – Adres: Akademika Pavlova str., 64
 • NOVOSIBIRSK – Adres: 630132, Novosibirsk, Cheluskintsev str., 15,
 • SAMARA – Adres: 443001, Samara, Michurina str., 78, kantoor 2, 2e verdieping, zakenhandel “Millenium”.
 • VLADIVOSTOK – Adres: 690091, Vladivostok, Okeanskiy prospect, 17, kantoor 601

Wanneer kan ik een Schengenvisum voor Nederland aanvragen?

Je kan een aanvraag op z’n vroegst 3 maanden voor je reis vanuit Rusland naar Nederland indienen. En minimaal 15 werkdagen van tevoren. Meestal weet je binnen 15 kalenderdagen of je het visum krijgt. Soms is meer tijd nodig: de aanvraag kan dan 30 dagen duren. En in uitzonderlijke gevallen 60 dagen. Bijvoorbeeld als er extra documenten nodig zijn.

Nederlandse ambassade in Moskou – Russische Federatie

Contactgegevens

 • Ambassadeur: Renée Jones-Bos
 • Adres: Kalashny Pereulok 6, 115127 Moskou
 • Telefoon: +74957972900 – 24 uur per dag, 7 dagen per week Noodgevallen buiten kantooruren: +31 247 247 247
 • Fax: +74957972904
 • E-mail: mos@minbuza.nl
 • Openingstijden: Maandag tot vrijdag: 9.00 – 13.00 uur en 14.00 – 17.00 uur. Controleer de dagen waarop de ambassade gesloten is.

Contactgegevens voor de Consulaire Afdeling

 • Telefoon: +7 495 797 29 79 (14:00 – 16:00 uur)
 • E-mail: mos-ca@minbuza.nl
 • Openingstijden: Maandag tot vrijdag: 8.30 – 10.30 uur en 14.00 – 15.00 uur (alleen op afspraak, tenzij anders aangegeven)

Wat heb je nodig voor een Schengenvisum aanvraag?

Russen die naar Nederland willen reizen moeten voor de visumaanvraag de volgende stappen nemen:

 • Je moet een Russisch paspoort of ander reisdocument overleggen met ten minste 2 blanco pagina’s. Jouw reisdocument moet in de afgelopen 10 jaar zijn afgegeven. Het moet nog minimaal 3 maanden geldig zijn na de datum waarop je het Schengengebied wilt verlaten.
 • Je levert een volledig ingevuld en ondertekend visumaanvraagformulier in. Iedere persoon die op je reisdocument meereist moet een eigen formulier inleveren. Formulieren voor kinderen jonger dan 18 jaar moeten door een ouder of voogd zijn ondertekend.
 • Je levert een pasfoto volgens de Nederlandse eisen in.
 • Je laat jouw vingerafdrukken afnemen. Dit doe je wanneer je de aanvraag indient. Deze blijven 5 jaar geldig. Voor sommige aanvragers, zoals kinderen jonger dan 12 jaar, is dit niet nodig.
 • Je betaalt leges, dat zijn de kosten voor een visumaanvraag. Als je naar een externe dienstverlener gaat, zoals VFS Global betaalt je daarvoor ook een vergoeding.

Daarnaast zijn er documenten die nodig zijn voor een zorgvuldige beoordeling van je aanvraag, waaronder een bewijs van medische reisverzekering: De verzekering moet geldig zijn voor de gehele duur van het verblijf. Medische kosten moeten gedekt zijn voor minimaal € 30.000 en dekking bieden voor repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en spoedbehandeling in een ziekenhuis.

Schengenvisum reisverzekering

De Schengenvisum reisverzekering voor de Russische gast mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager uit Rusland is de verzekerde.

Wij adviseren de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance, dat is een goedgekeurde medische reisverzekering die je hier eenvoudig en snel kan afsluiten. De Travel Risk Insurance voldoet aan alle eisen voor het verkrijgen van een Schengenvisum en wordt altijd geaccepteerd door de ambassade. Jouw buitenlandse gast is dan prima verzekerd voor hulpverlening, medische kosten en repatriëring in Nederland of elders in Europa. Ook tandartskosten ten gevolge van een ongeval zijn meeverzekerd.

Voordelen van de Travel Risk Insurance voor een Schengenvisum
√  Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√  Wordt geaccepteerd op alle ambassades, consulaten en VFS Global.
√  Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√  VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√  Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.
√  De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Wat is verzekerd?

De Travel Risk Schengenvisum reisverzekering verzekerd jouw gast uit Rusland voor o.a.:

 • SOS hulpverlening, medische kosten, verlies reisdocumenten en vermissing/vertraging van bagage tijdens de heenreis.
 • Vergoeding van spoedeisende of onverwachte medische behandeling.
 • Er is een vergoeding voor vervangende kleding en/of toiletartikelen als deze tijdens de heenreis vermist zijn of vertraagd aankomen.
 • Ook wordt een vergoeding gegeven bij verlies of diefstal van reisdocumenten.
 • Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde.
 • Overlijden van verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde.
 • Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot.
 • Schade aan eigendommen van verzekerde in het land van herkomst of verblijf.

Bij medische kosten bedraagt het eigen risico € 45,-. Voor verschillende verzekerde onderdelen van de Schengenvisum reisverzekering gelden maximale vergoedingen. Bekijk hiervoor het dekkingsoverzicht in de voorwaarden.

Premie-overzicht

Hieronder zie je de premies voor de Travel Risk Insurance. Iemand uit Rusland wordt altijd geaccepteerd indien hij of zij jonger is dan 70 jaar.

Annuleringsverzekering 5% v.d. reissom (excl. assurantiebelasting) mits reis in Nederland is geboekt
Reisverzekering Europadekking €  2,-  per persoon per dag
Reisverzekering Werelddekking €  3,-  per persoon per dag
Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten €  1,15  per persoon per dag
Minimum premie Reisverzekering €  11,50
Kosten per verzekeringsbewijs €  4,50

De polis voor je Russische gast ontvang je tijdens werkdagen binnen 24 uur. De polis en de voorwaarden worden digitaal naar je verzonden en ontvang je per e-mail.

Vragen?

Heb je een vraag over een Schengenvisum reisverzekering voor personen uit Rusland, of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.