Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Vliegticket annuleringsverzekering

Vliegticket annuleringsverzekering

Heb je een vliegticket geboekt en zoek je daarvoor een voordelige annuleringsverzekering? Met de Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je perfect verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vlieg-, trein-, bus- of bootreis.

Je hebt hier al een vliegticket annuleringsverzekering voor € 24,95 (Europadekking) of € 29,95 (werelddekking). Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en poliskosten. Je bent dan voor € 2000,- p.p. verzekerd met een maximum van € 10.000,- per verzekeringsbewijs.

Let op: je moet deze ticket annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je vliegticket afsluiten.

Vliegticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance

Heb jij een vliegticket geboekt en wil je ook een voordelige ticket annuleringsverzekering? Dat kan hier snel en eenvoudig. In slechts drie stappen online geregeld. De polis en voorwaarden ontvang je direct per e-email. Jouw voordelen:

√  Uitstekende annuleringsverzekering voor geboekte tickets (vliegtuig, boot, bus, trein, etc.).
√  Maximaal verzekerd bedrag € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking.
√  Vergoedt ook de annuleringskosten van meereizende gezinsleden.
√  Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
√  Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.

Handig en snel online afsluiten!

Sluit in 3 simpele stappen de Vliegticket annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Vliegtickets boeken

Je kunt op verschillende manieren een vliegticket boeken, bijvoorbeeld via een reisbureau of via internet. Soms boek je alleen een vliegticket en soms een pakketreis. Een pakketreis is bijvoorbeeld een vliegreis met hotel of appartement. Boek je alleen een vliegticket? Dan is de ticket annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance de beste keuze om annuleringskosten te voorkomen.

De vliegticket annuleringsverzekering is geldig voor alle verschillende soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de vliegticket annuleringsverzekering afsluiten voor zowel reizen binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor ‘werelddekking’ kiezen bij het afsluiten van de ticket annuleringsverzekering.

Vliegticket annuleren zonder kosten

Heb je vliegtickets geboekt, maar kun je door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken? Dan moet je rekening houden met annuleringskosten. In veel gevallen zal dit neerkomen op 100 procent, wat betekent dat je je geld kwijt bent. Soms is het mogelijk de reis te annuleren tegen betaling van een toeslag.

Koop je een los vliegticket, dan kun je daar, binnen 7 dagen, een vliegticket annuleringsverzekering bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren door een gebeurtenis die gedekt is volgens de voorwaarden. De annuleringsverzekering biedt geen dekking bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij. Deze verzekering biedt tevens geen dekking indien de vliegmaatschappij een vlucht annuleert.

Verzekerd tegen annuleringskosten

Of je nou met het vliegtuig, de trein of de boot gaat. Met de ticket annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen de annuleringskosten van je tickets, mocht je de reis noodgedwongen moeten annuleren. De ticket annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten van je vliegticket als je de reis noodgedwongen moet annuleren. Oorzaken van annulering kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Het overlijden of ernstige ziek worden van verzekerde.
 • Het overlijden van een 1e of 2e graads familielid.
 • Een levensgevaarlijk ongeval of een levensbedreigende ziekte van een 1ste of 2e graad familielid.
 • Plotselinge werkeloosheid.
 • Een familielid die door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg behoeft.
 • Als een niet meereizend gezinslid onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Als eigendom in Nederland of het bedrijf in Nederland waar je werkzaam is, door brand,diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd.
 • In geval van schade aan je het (vakantie)verblijf veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming.
 • In geval van zwangerschap.
 • Indien je een verplicht een herexamen af moet leggen.
 • Als je om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen.
 • Als verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt.
 • Indien je gaat scheiden.
 • Wanneer je onverwachts geen noodzakelijk visum kan krijgen.
 • Als jouw huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt.
 • In geval van diefstal, verlies of vermissing van je noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek.

Een volledig overzicht van de gedekte gebeurtenissen voor annulering staat in de voorwaarden.

Dekkingsgebied vliegticket annuleringsverzekering

Bij de ticket annuleringsverzekering kan je kiezen uit twee dekkingsgebieden: Europa of wereld. Dekkinggebied Europa betekent: Alle Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Vlieg je verder, bij voorbeeld naar Azië of Amerika dan moet je voor ‘werelddekking’ kiezen.

Waarom Allianz Global Assistance?

Kies je voor Allianz Global Assistance, dan zijn dit jouw voordelen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Meerdere keren tot ‘Beste Reisverzekeraar van Nederland’.

Altijd en waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Vragen?

Heb je een vraag over vliegticket-annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering