Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Kortlopende Annuleringsverzekering voor extra zekerheid

Met de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Assistance ben je verzekerd voor de annuleringskosten, mocht je onverhoopt niet op vakantie kunnen of als je de vakantie moet afbreken.

Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Als je op reis gaat, is het altijd mogelijk dat je om uiteenlopende redenen moet annuleren. Denk bijvoorbeeld aan ziekte, zwangerschap of een familie-uitvaart. In dat geval kun je al snel te maken krijgen met hoge kosten voor annulering. Daarom is het verstandig om een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten. Een kortlopende annuleringsverzekering is ideaal als jij je geen zorgen wil maken over een financieel verlies, mocht je niet op reis kunnen. Met een kortlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor kosten die gemaakt worden als je je reis moet annuleren. Bij het afsluiten van een annuleringsverzekering is het belangrijk om te kijken naar de voorwaarden en dekking van de verzekering. Kies voor een kortlopende annuleringsverzekering en geniet zorgeloos van je reis.

Dekking van annuleringskosten

De annuleringsverzekering van Allianz Assistance vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

De Allianz Assistance annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naastfamilielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Ziekte/overlijden van een familielid

De meest voorkomende reden om een reis te annuleren is ziekte van een familielid. Dan kan een familielid zijn in de eerste, tweede of derde graad. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:

 • Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
 • Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
 • Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende als de doorlopende annuleringsverzekering (Uitgebreid en Compleet) van Allianz Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt.

Ook verzekerd bij uitvallen van je reisgenoot

Met een annuleringsverzekering van Allianz Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de:

 • reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Deze dekking is per reis beperkt tot drie meereizende gezinnen of zes reisgenoten. Breek je de reis af? Dan is deze dekking beperkt tot één reisgenoot.

Inclusief huisdieren

Je huisdier is natuurlijk ook een belangrijk gezinslid. Wanneer er iets vervelends met je huisdier gebeurt, dan ga je niet met een prettig gevoel op vakantie. Allianz Assistance begrijpt dat. De annuleringsverzekering die je bij Allianz Assistance afsluit is daarom bovendien geldig voor je huisdier. Daar hoef je zelfs geen extra premie voor te betalen. Als je huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis, mag je jouw vakantie annuleren.

Premie Annuleringsverzekering

De premie voor een annuleringsverzekering is bijzonder gunstig. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Meeverzekeren op je annuleringsverzekering

De kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Assistance kun je uitbreiden met extra dekkingen voor nog meer zekerheid.

Samengestelde reis
Bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door o.a. natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Voor beide keuzes biedt de dekking een vergoeding. Deze keuze is uniek in Nederland.

Extra persoon
Je krijgt je annuleringskosten vergoed bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon.

Zorgplicht
Je wilt je vakantie kunnen annuleren bij dringende zorgbehoefte van een 2e-graads familielid (zorgplicht 1e graad familielid is standaard meeverzekerd).

Waarnemer
Annuleren wanneer je zakelijke compagnon of persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon of directe familieleden (1e of 2e-graads).

Annuleringsverzekering voor samengestelde reizen standaard gedekt

Steeds meer Nederlanders stellen zelf op internet een reis samen. Onderdelen daarvan zoals een vlucht, hotel en huurauto worden apart van elkaar geboekt. Voor de ‘doe-het-zelf-reizigers’ biedt Allianz Assistance de dekking ‘Samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je dan ook verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van jouw reis. Een onderdeel van je reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoermiddel of een plotselinge staking.

Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Assistance je dan twee opties:

Optie 1. De reis in aangepaste vorm voortzetten, Allianz Assistance vergoedt hiervoor:

 • De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
 • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
 • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2. Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. Allianz Assistance vergoedt dan de annuleringskosten

Liever een doorlopende annuleringsverzekering?

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je misschien voordeliger uit met een Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Assistance. Deze sluit je af bij de Doorlopende Reisverzekering ».

Wat valt er niet onder de dekking van een annuleringsverzekering?

Er zijn meerdere situaties denkbaar, waarom je een reis wilt annuleren. De volgende voorbeelden vallen niet onder de dekking van een standaard annuleringsverzekering:

 • faillissement van de touroperator, deze kosten worden in sommige gevallen vergoed door het SGR;
 • faillissement van je vliegtuigmaatschappij;
 • het missen van je vliegtuig door oponthoud, zoals pech of files;
 • geen zin meer in de vooraf geboekte reis;
 • veranderde reisomstandigheden: bijvoorbeeld slecht weer ter plekke of toename criminaliteit;
  overmachtsituaties zoals natuurrampen waardoor de reis geen doorgang kan vinden.

Wil je meer lezen over de kortlopende annuleringsverzekering?

Op onze blogpagina schrijven wij regelmatig over kortlopende annuleringsverzekeringen, hier lees je de meeste recente postings:

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering? Bel ons, tel: 055 540 04 08 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Kies je reis- of annuleringsverzekering