Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen

"Allianz"/

Allianz Travel Risk Insurance
Annuleringsverzekering voor groepen en gezelschappen

Groepsannuleringsverzekering van Allianz voor extra zekerheid!

Je groepsreis is verzekerd bij annulering, reisafbreking en vertraging.*

Tegenover elkaar verzekerd (iedereen mag annuleren als er iemand uitvalt)*

Corona besmetting is meeverzekerd*

Dekking bij ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.*

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

* Voor zeer grote reisgezelschappen gelden afwijkende voorwaarden.

Een annuleringsverzekering voor groepen is nuttig als je met een gezelschap op reis gaat. Dat kan een groep vrienden zijn maar ook familie, collega’s of een vakantie met de club of sportvereniging. De belangrijkste eigenschap van een groepsannuleringsverzekering is dat je de hele reis kan annuleren als één van de groepsleden uit het reisgezelschap ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden.

Allianz Assistance heeft een uitstekende groepsannuleringsverzekering die je hier kan afsluiten. Je ontvangt van ons eerst een premievoorstel. Verzekerd is overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van een verzekerde die tot de groep behoort. De hele groep kan annuleren als één verzekerde iets overkomt en daarom ook geschikt voor familievakanties.

Allianz Assistance in Amsterdam is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld en meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Wil je een prijsopgave ontvangen?

Voor een groepsannuleringsverzekering voor kleine groepen (tot 7 personen) kun je zelf een premieberekening maken. Voor grotere groepen dien je een offerte op te vragen, dat kan hieronder:

Annuleringsverzekering voor groepen

Als je een vakantie boekt sluit je meestal ook een annuleringsverzekering af om zo het financiële risico bij een annulering af te dekken. Bijvoorbeeld omdat je niet op reis kan gaan, omdat je ziek bent geworden of iemand in je naaste familie is ernstig ziek. Als je met een groep op reis gaat, kun je er voor kiezen om een groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering tegenover elkaar af.

Stel dat één van je meereizende vrienden of collega’s bijvoorbeeld drie weken voor vertrek overlijdt of levensbedreigend ziek wordt, dan kunnen we ons voorstellen dat de hele groep geen zin meer heeft om op reis te gaan. Met deze annuleringsverzekering kan de reis van het gehele reisgezelschap worden geannuleerd en zorgt de verzekering voor de vergoeding van de annuleringskosten.

Waarvoor ben je verzekerd met de groepsannuleringsverzekering?

Als je met een groep op reis gaat, kun je daarvoor een kortlopende groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering af tegenover elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking tegenover elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kunt deze hier zelf afsluiten: annuleringsverzekering »
 • De eenmalige annuleringsverzekering voor een groep van maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking tegenover elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering (vraag hiervoor een offerte).
 • De annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen.  men tegenover elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers (vraag hiervoor een offerte).

Let op: Ook dekking bij Corona (Covid-19)! Als je met een reisgenoot of reisgenoten (vrienden, familie, etc.) een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben als een van je medereizigers, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! Je mag jouw reis annuleren als een van je reisgenoten een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Dekkingen kortlopende annuleringsverzekering van Allianz

De uitgebreidste dekking (kortlopende annuleringsverzekering) kun je alleen afsluiten voor maximaal 7 personen (plus twee reisgenoten) of maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. De groep is dan volledig en uitgebreid verzekerd. Op de annuleringsverzekering voor groepen ben je verzekerd:

 • Bij overlijden, ernstige ziekte, ernstig ongevalsletsel, of een medische aandoening van verzekerde, inclusief de diagnose van een pandemische ziekte zoals COVID-19 (corona).
 • Als een familielid in de 1e, 2e of 3e graad overleden is, levensgevaarlijk ziek is, levensgevaarlijke ongevalsletsel heeft opgelopen, of een medische aandoening heeft gekregen, inclusief de diagnose van een pandemische ziekte zoals COVID-19 (corona).
 • Wanneer je voor de reis in quarantaine wordt geplaatst op bevel van de overheid bij vermoeden van een besmettelijke ziekte (waaronder een epidemie of een pandemische ziekte zoals COVID-19).
 • (Zorgplichtclausule 1e graad) als een familielid in de 1e graad door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg moet.
 • Als een niet meereizend gezinslid onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Bij een operatie van jezelf in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Als jouw eigendom (onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar) in Nederland of het bedrijf in Nederland waar je werkzaam bent, door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat jouw aanwezigheid dringend vereist is.
 • Schade aan het verblijf, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf op die plaats onmogelijk is geworden.
 • Bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de personen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Bij constatering van een zwangerschap en/of complicaties tijdens de zwangerschap.
 • Als je onvrijwillig werkloos bent geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Wanneer het particuliere vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden binnen 30 dagen voor het begin van de reis of tijdens de heenreis naar de bestemming verloren is gegaan of beschadigd is geraakt.
 • Als je na werkloosheid een dienstbetrekking hebt aanvaard.
 • Wanneer je verplicht bent een herexamen af te leggen op het moment van de reis.
 • Als je om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen, terwijl dit voor de reis verplicht is.
 • Wanneer je onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt.
 • Bij definitieve ontwrichting van het huwelijk of samenleving (contract).
 • Bij het onverwacht niet krijgen van een noodzakelijk visum.
 • Indien het huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt.
 • Bij diefstal, verlies of vermissing van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek.

Bovenstaande opsomming is een beknopt overzicht, lees altijd de verzekeringsvoorwaarden.

De annuleringsverzekering speciaal voor grote groepen : is men tegenover elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers.

Groepsreisverzekering is ook mogelijk

Naast een annuleringsverzekering voor een groep wil je mogelijk ook een groepsreisverzekering afsluiten. Dat kan hier ook. De Groepsreisverzekering van Allianz Assistance is geschikt voor groepsreizen vanaf 10 personen. Deze reisverzekering voor groepen is geschikt voor o.a. verenigingen, scholen, sportverenigingen, personeelsreizen en bedrijfsuitjes in bijvoorbeeld Nederland, België en Duitsland. Al vanaf € 0,34 p.p.p.d. zijn alle deelnemers aan de groepsreis verzekerd voor S.O.S.-kosten, reisongevallen, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Je kunt dit eventueel nog uitbreiden met reisbagage en/of (winter)sport dekking. Meer informatie lees je hier: Groepsreisverzekering »

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering voor groepen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.