Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Groepsannuleringsverzekering | Allianz Global Assistance

De groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is ideaal als je met een grote groep op reis gaat voor bijvoorbeeld een familievakantie met opa en oma. Maar de groepsannuleringsverzekering is ook prima geschikt voor andere grotere reisgezelschappen zoals een bedrijfsuitje of een vakantie met de vriendengroep. De hele groep kan de reis annuleren wanneer één van de groepsleden door ziekte, ongeval of overlijden afvalt. De reissom is dan geheel of gedeeltelijk verzekerd en je hebt dan geen financiële schade.

Wanneer je voor jezelf een vakantie boekt sluit je meestal ook een annuleringsverzekering af. Hiermee ben je dan verzekerd tegen mogelijke annuleringskosten. Bijvoorbeeld omdat je niet op reis kan gaan omdat je ziek bent geworden of iemand in je naaste familie ernstig ziek is. Als je met een groep op reis gaat kan je daarvoor ook een groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar.

Drie verschillende groepsannuleringsverzekeringen

Wij hebben drie verschillende mogelijkheden voor groepen:

 • Voor groepen en reisgezelschappen tot en met 7 personen: Daarvoor hebben wij de standaard kortlopende annuleringsverzekering. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten: annuleringsverzekering »
 • Voor maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten: Daarvoor bieden wij de meest uitgebreide kortlopende annuleringsverzekering aan. Deze verzekering kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum.
 • Voor groepen groter dan 7 personen die geen familie zijn van elkaar, hebben wij de groepsannuleringsverzekering voor grote groepen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers.

De laatste twee annuleringsverzekeringen voor groepen en reisgezelschappen zijn maatwerk en kan je niet zelf online afsluiten. Wil je een vrijblijvende premie-opgave? Dat kan natuurlijk, neem daarvoor contact met ons op: info@reisverzekering-direct.nl

Grootte en samenstelling van groep zijn bepalend voor de dekking

De meest uitgebreide dekking (kortlopende annuleringsverzekering) kan je alleen afsluiten voor maximaal 7 personen en twee reisgenoten of maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. De groep is dan volledig en uitgebreid verzekerd. Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis bij deze annuleringsverzekering zijn:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde reisgenoot.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
 • Je krijgt onverwacht niet het visum dat je nodig hebt voor de reis. Dit is niet verzekerd als je het visum te laat hebt aangevraagd.

Zoals je ziet vallen ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad en 3e graad, onder de dekking van de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance:

 • Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • Familieleden 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • Familieleden 3e graad: Ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

De kortlopende annuleringsverzekering kan worden afgesloten voor o.a.:

 • Familievakanties
 • Weekendjes weg
 • Huur van een vakantiehuis
 • En andere groepsuitjes

Grote reisgezelschappen en groepen

Bestaat jouw groep of reisgezelschap niet uit maximaal 4 gezinnen + 3 reisgenoten of is deze groter dan 7 personen (plus eventueel 2 reisgenoten), dan kan je de annuleringsverzekering speciaal voor grote groepen afsluiten. De dekking hiervan is beperkt tot overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers aan de groepsreis binnen 4 weken voor vertrek.

Deze groepsannuleringsverzekering is bijvoorbeeld geschikt voor een zanggezelschap van 12 personen die voor een optreden een reis naar het buitenland hebben geboekt. Mocht de dirigent een week voor de reis ernstig ziek worden, dan mag de hele groep annuleren en vallen de annuleringskosten onder de dekking van de annuleringsverzekering.

Groepsreisverzekering

Naast de groepsannuleringsverzekering, biedt Allianz Global Assistance ook een uitstekende groepsreisverzekering aan. Deze groepsreisverzekering is geschikt voor groepsreizen vanaf 10 personen, denk daarbij aan verenigingen, scholen, sportverenigingen, personeelsreizen en bedrijfsuitjes. Alle deelnemers aan de groepsreis zijn verzekerd voor S.O.S.-kosten, reisongevallen, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Je kan dit eventueel nog uitbreiden met reisbagage en/of (winter)sport dekking. Meer weten? Klik hier: Groepsreisverzekering »

Vragen?

Heb je een vraag over groepsannuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekering-direct.nl, telefoon 055-5400408 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.