Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Kortlopende reisverzekering voor bijzondere winter- en zomersporten van Allianz – Je hebt de keuze uit Europa of werelddekking

Allianz kortlopende reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten

Bijzondere wintersporten en zomersporten eenvoudig meeverzekeren (Europa of werelddekking)

Inclusief reisbagage dekking.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten.

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Al voor €2,51 per dag bijzondere sporten in heel Europa goed verzekerd!

Op zoek naar een eenmalige reisverzekering voor bijzondere, gevaarlijke en extreme zomer en wintersporten in Europa of wereldwijd? Kies dan voor de kortlopende reisverzekering met sportdekking van Allianz Assistance. 

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een reisverzekering voor bijzondere sporten afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen. Je hebt al een reisverzekering met sportdekking v.a. €2,51 per dag (Europadekking). Je kunt ook kiezen voor werelddekking.

Bijzonderheden van de kortlopende reisverzekering met sportdekking:

 • De verzekering sluit je af voor 1 reis.
 • Onderwatersport, schaatsenrijden en sledetochten zijn standaard meeverzekerd.
 • Je kan kiezen uit sportdekking in Europa of werelddekking.
 • Hulpverlening en medische kosten worden ook vergoed (mits meeverzekerd).
 • Wintersport, inclusief deelname aan Gästerennen en Wisbiwedstrijden en bijzondere (winter)sporten zijn meeverzekerd.
 • Eigen of gehuurde sportuitrusting die gebruikt wordt bij de beoefening van bijzondere sporten valt ook onder de bagagedekking, zoals:
  • Wintersport: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen.
  • Onderwatersportuitrusting: eigen of gehuurde onderwatersportuitrusting.

Wat zijn bijzondere sporten?

Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen. Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Zijn alle sporten verzekerd?

Nee, niet alle sporten zijn meeverzekerd. Ballonvaarten, boksen, worstelen, karate en andere gevechtssporten, jiujitsu en rugby zijn niet gedekt. Ook niet verzekerd zijn BMX en trail running. Twijfel je? Neem dan contact met ons op.

Wedstrijdsport of de voorbereiding daarvoor kunnen we eventueel wel verzekeren, maar daarvoor moet je bij ons eerst een offerte opvragen omdat het om maatwerk gaat. Stuur een e-mail naar info@reisverzekering-drect.nl

Kortlopende reisverzekering voor bijzondere winter- en zomersporten
Kortlopende reisverzekering voor bijzondere winter- en zomersporten van Allianz – Je hebt de keuze uit Europa of werelddekking

Wintersport of zomersport? Het maakt niet uit

Ga je op wintersport of beoefen je een risicosport? Met de dekking bijzondere sporten op de kortlopende reisverzekering van Allianz ben je verzekerd voor hulpverlening of medische kosten als je een ongeval krijgt tijdens de beoefening ervan. De dekking medische kosten moet dan ook zijn afgesloten. Ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is dan verzekerd.

Recreatief duiken, langlaufen, schaatsen en sledetochten zijn standaard meeverzekerd, op voorwaarde dat de beoefening daarvan recreatief van aard is. Deze sporten ziet Allianz niet als sporten met een hoger risico. Ga je een van deze sporten beoefenen dan hoef je geen extra sportdekking af te sluiten.

Wat dekt de kortlopende reisverzekering nog meer?

Als je op reis gaat voor een korte periode, zoals een vakantie, dan is een kortlopende reisverzekering een slimme keuze. Deze verzekering is speciaal bedoeld voor mensen die niet te lang weg zijn, maar toch goed verzekerd willen zijn. Het beschermt je tegen onverwachte dingen die kunnen gebeuren terwijl je op reis bent. Met een kortlopende reisverzekering kun je dus zonder zorgen genieten van je reis, wetende dat je voor allerlei situaties goed gedekt bent. Dit geeft je de vrijheid om volop te genieten van je avonturen, zonder je druk te maken over wat er mis zou kunnen gaan.

BasisdekkingenVergoeding
BasispremieHulpverlening in het buitenland en vergoeding van noodzakelijke extra verblijfs- en reiskosten. Reisbagage: diefstal of verlies van bezittingen, kostbaarheden of reisdocumenten tot max. € 4.000,-.
Medische kostenMedische kosten (arts, specialist, ziekenhuis, prive-kliniek, medicijnen, ambulance) in het buitenland tot de kostprijs vergoed. Er geldt geen eigen risico en kosten van nabehandeling in Nederland worden tot max. € 1.000,- vergoed.
ReisongevallenBlijvende invaliditeit: tot max. € 75.000,- Overlijden: tot max. € 25.000,-
Geld en reischequesTot max. € 750,-
Wintersport en bijzondere sportenDekking voor bijzondere, gevaarlijke en risicovolle sporten zoals abseilen, duiken, bungeejumpen, parachutespringen, bergbeklimmen of zweefvliegen.
AutomobilistenhulpPechhulp bij het uitvallen van de bestuurder en/of het voertuig door een ongeluk, diefstal of pech langs de weg.
AnnuleringsverzekeringVergoeding bij vertraging, geheel of gedeeltelijke vergoeding van de reissom, vergoeding van niet genoten vakantiedagen. De annuleringsverzekering moet uiterlijk binnen 14 dagen na het boeken van je reis zijn afgesloten.

Een kortlopende reisverzekering is een handige en betaalbare manier om jezelf te verzekeren voor een enkele reis. Hier zijn de voordelen:

 1. Voordelig: Deze verzekering is dagelijks betaalbaar en behoort tot de betaalbaarste opties voor eenmalige reizen.
 2. Makkelijk en snel online af te sluiten: Je kunt deze verzekering in enkele minuten online regelen. Zodra je klaar bent, krijg je de polis meteen via e-mail toegestuurd.
 3. Wereldwijde hulp: Mocht je ziek worden of een ongeluk krijgen, dan biedt de Allianz Assistance Alarmcentrale professionele hulp over de hele wereld.
 4. Aanvullende medische dekking: Deze verzekering biedt een uitgebreide vergoeding voor medische kosten. Dit is een goede aanvulling op wat je normale zorgverzekering dekt.
 5. Snelle schadeafhandeling: Bij verlies, diefstal of medische kosten kun je rekenen op een snelle en eerlijke afhandeling van je schadeclaim.
 6. Kinderen gratis meeverzekerd: Bij Allianz Assistance zijn kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.
 7. Extra opties voor sport: Je kunt eenvoudig bijzondere sporten en wintersport meeverzekeren, wat handig is als je van plan bent deze activiteiten tijdens je reis te ondernemen.

Met al deze voordelen biedt een Kortlopende Reisverzekering van Allianz een uitgebreide en toegankelijke dekking voor je reis, wat zorgt voor gemoedsrust tijdens je avonturen.

Wat kost deze polis van Allianz?

De premies voor de Allianz reis- en annuleringsverzekering staan in de onderstaande tabel:

Premie kortlopende reis- en annuleringsverzekeringPremie per dag
Basispremie Nederland:€0,90
Basispremie Europa:€1,40
Basispremie Wereld excl. Canada/VS:€2,30
Basispremie Wereld incl. Canada/VS:€2,95
Dekking reisongevallen:€0,10
Dekking geld en reischeques:€0,55
Dekking automobilistenhulp (Europa):€19,95
Dekking wintersport/bijzondere sporten:€1,10
Annuleringsdekking:5,9% v/d reissom
Premies exclusief assurantiebelasting.

Reisverzekering met sportdekking, is hier snel geregeld!

De polis van de kortlopende reisverzekering met bijzondere sporten ontvang je direct per e-mail! Je kunt de reisverzekering zelfs vijf minuten voor je vertrek afsluiten. Je bent dan goed verzekerd voor bijzondere sporten in heel Europa of in heel de wereld als je werelddekking kiest.

Allianz Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten!

Reisverzekering voor bijzondere zomer en wintersporten

De kortlopende reisverzekering met sportdekking is voor iedereen die gevaarlijke, extreme of bijzondere sporten gaat beoefenen tijdens een vakantie. Deze verzekering dekt in geheel Europa onder andere hulpverlening, reddingskosten, medische kosten (mits meeverzekerd) en je sportuitrusting. Hieronder zie je een lijst met bijzondere winter- en zomersporten. Staat jouw sport er niet bij? Neem dan contact met ons op om te vernemen of je sport ook onder de dekking valt: stuur een e-mail info@reisverzekering-direct.nl

Bijzondere sportenBijzondere sporten
AbseilenMonoskiën
BalletskiënOff-piste skiën / snowboarden
Berg- en rotsklimmenParachutespringen
Big FootParagliding
BobsleeënParapente
BuckelskiënParaskiën
Bungeejumpen / bungee jumpingRennfiggl
Canape-ingRodelen / rodeln
CanyoningSchansspringen
CatcrawlSkeleton
Cave raftingSkijoring / skijøring
Cliff jumpingSkibob
Cross-country skiënSkibocken
DeltavliegenSki figuurspringen
Downhill mountainbiken / Downhill (mountain) bikingSkisafari
Duo buckelskïenSkispringen
Firn ski extreemSkivliegen
Firn blätternSkiwal
FlottageSki-zeilen
Fly By WireSkyboot
FormatiespringenSkysurfing
FreestyleskiënSneeuwschoentochten
FunboardenSneeuwsurfen
GästerennenSnorkelskiën
GlaciospeologieSnowscooter
GletsjerskiënSpeedraces
GolfsurfenSpeleologie
HangglidingSurfski
HeliskiënSwingbo
HuskytochtenTandemspringen
HydrospeedTelemarken
IJsduikenTiefschneeskiën
IJshockeyTijgeren
IJsklimmenTokkelen
IJswatervallen beklimmenTourskiën
IJszeilenUltralight vliegen
Indoor wandklimmenWildwaterkanoën
KitesurfenYetiballing
KletternZandskiën
Zeilvleugelvliegen
Zweefvliegen

Gevaarlijke sporten buiten Europa

Ga je bijzondere, extreme of gevaarlijke sporten beoefenen in landen buiten Europa, dan kun je daarvoor de normale kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance voor afsluiten. Je moet dan kiezen voor werelddekking en dekking voor bijzondere sporten (denk ook aan de medische kosten dekking). Hier een Doorlopende Reisverzekering met sportdekking »

Kies voor grootste en de beste: Allianz Assistance

Allianz Assistance, met meer dan 60 jaar ervaring, staat bekend als de grootste reisverzekeraar en hulpverleners wereldwijd. Dit maakt hen een betrouwbare keuze voor het verzekeren van je vakantie of reis en zeker bij bijzondere sporten. Een goede reisverzekering is belangrijk, of je nu op vakantie gaat, voor werk reist of voor studie naar het buitenland gaat of gaat sporten tijdens je vakantie.

De kracht van Allianz Assistance ligt in hun uitgebreide aanbod aan reisverzekeringen, die ontworpen zijn om aan verschillende behoeften en reisdoelen te voldoen. Dit betekent dat je een verzekering kunt kiezen die specifiek is afgestemd op jouw reis en de sport die jij gaat beoefenen. Of je nu een weekend weggaat, een wereldreis plant, of voor een langere periode in het buitenland gaat studeren, gaat bergbeklimmen, wildwater varen of gaat wintersporten, er is een polis die bij je past.

De zekerheden van Allianz

Allianz Assistance onderscheidt zich door enkele unieke kenmerken die hen tot een voorkeurskeuze maken voor reisverzekeringen. Deze kenmerken zorgen voor zekerheid en verzekeren dat je in goede handen bent tijdens je reizen, ongeacht waar je bent, wat je doet of wat je situatie is. En zeker bij gevaarlijke sporten wil je kunnen terugvallen op een betrouwbare verzekeraar.

Een van de meest geruststellende aspecten van Allianz Assistance is hun 24/7 beschikbaarheid. Dit betekent dat je op elk moment van de dag of nacht, elke dag van de week, toegang hebt tot ondersteuning en hulp. Of je nu een medisch noodgeval hebt, een ongeluk hebt gehad tijdens het sporten, hulp nodig hebt bij diefstal of verlies, of te maken krijgt met reisvertragingen, er is altijd iemand beschikbaar om je te helpen.

Bovendien heeft Allianz Assistance eigen alarmcentrales over de hele wereld. Deze wereldwijde aanwezigheid zorgt ervoor dat ze een grondige kennis hebben van de plaatselijke omstandigheden en middelen, wat van groot belang kan zijn in noodsituaties. Het maakt niet uit waar je bent; ze hebben de capaciteit om lokaal in te grijpen en te ondersteunen.

Een ander belangrijk voordeel is dat de professionele hulpverleners van Allianz Assistance je altijd in het Nederlands kunnen helpen. Dit is een prettige gedachte voor Nederlandstalige reizigers, vooral in stressvolle of verwarrende situaties, omdat het communiceren in je moedertaal het proces veel gemakkelijker en efficiënter maakt.

Daarnaast zorgt Allianz Assistance ervoor dat je toegang hebt tot de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse. Allianz heeft een database met kwalificaties van iedere ziekenhuis. zijn kunnen vooraf toetsen of jouw ziekenhuis ook de beste zorg kan bieden. In geval van een medische noodsituatie is deze snelle en kwalitatief hoogwaardige medische zorg onmisbaar. Ze hebben de expertise en connecties om ervoor te zorgen dat je de beste mogelijke zorg krijgt, waar je ook bent.

Ten slotte staat Allianz Assistance bekend om hun snelle en eerlijke schadebehandeling. Dit is vooral belangrijk in gevallen van verlies, diefstal of annulering. Ook als jouw sportuitrusting wordt gestolen wil je goed en snel geholpen worden. De efficiënte en eerlijke afhandelingsproces van Allianz verzekert dat je claims snel worden beoordeeld en afgehandeld, waardoor je minder zorgen hebt en je kunt concentreren op wat echt belangrijk is tijdens je reis.

Deze combinatie van wereldwijde aanwezigheid, 24/7 ondersteuning, taalondersteuning, toegang tot kwaliteitszorg en efficiënte schadeafhandeling maakt Allianz Assistance tot een uitstekende keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een betrouwbare en uitgebreide reisverzekering.

Vragen?

Heb je nog vragen over reisverzekeringen voor bijzondere sporten? Stuur een e-mail info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: telefoon 055 540 04 08 (van 09.00-12.00 uur)

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering