Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekeringen

Annuleringsverzekeringen

Sluit hier online je annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af. In slechts een paar stappen geregeld. Je berekend eerst de premie. De polis ontvang je direct per e-mail. Snel, handig en voordelig!

Voor een annuleringsverzekering ben je bij Allianz Global Assistance aan het juiste adres. Zij hebben voor ieder soort reiziger uitstekende annuleringsverzekeringen. Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, je kan altijd rekenen op de beste hulp in noodsituaties.

Je kunt hier de volgende annuleringsverzekeringen direct online afsluiten (klik op de link om naar de juiste annuleringsverzekering te gaan):

Annuleringsverzekering: voorkomt financieel risico

Een annuleringsverzekering geeft een financiële vergoeding wanneer je niet op vakantie kunt gaan of dat je door een onverwachte gebeurtenis je vakantie moet annuleren of afbreken. Bijvoorbeeld bij ziekte van jezelf, je reisgenoot of familie. Het moet dan om een gebeurtenis gaan, die onder de dekking valt. In de polisvoorwaarden van een annuleringspolis staat exact wat gedekt is. Ook als je op vakantie bent gegaan en deze moet afbreken, wordt dit door de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance gedekt. Bij een annuleringsverzekering heb je, net als bij een reisverzekering, de keuze uit een eenmalige- en een doorlopende verzekering. Ook Belgen kunnen bij ons een annulatieverzekering afsluiten.

Ziekte/overlijden van een familielid

De meest voorkomende reden om een reis te annuleren is ziekte van een familielid. Dan kan een familielid zijn in de eerste, tweede of derde graad. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:

 • Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
 • Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
 • Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Comfort en Premium-dekking) van Allianz Global Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt.

Annuleringsverzekering biedt ook uitkomst bij niet-genoten vakantiedagen

Voor de dagen dat je niet van je vakantie hebt kunnen genieten, krijg je een vergoeding. Dat is het deel van de reissom over de vakantiedagen die je gemist hebt. Dit kan zijn omdat je direct naar huis moet, maar ook door een ziekenhuisopname. Bij meer dan acht uur vertraging van je vliegtuig krijg je ook een vergoeding.

Ook verzekerd bij uitvallen van je reisgenoot

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de:

 • reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Deze dekking is per reis beperkt tot drie meereizende gezinnen of zes reisgenoten. Breek je de reis af? Dan is deze dekking beperkt tot één reisgenoot. Ook als je met vrienden op reis gaat kan een groepsannuleringsverzekering nuttig zijn.

Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed

Met de Dubbel-Zeker variant van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Vergoeding bij vertraagd vertrek

Als bij een reis van boot, bus, trein of vliegtuig, van langer dan drie dagen, vertraging optreedt bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op de eerste reisbestemming, betaalt Allianz Global Assistance een verhoudingsgewijze vergoeding op basis van het verzekerde bedrag van je annuleringsverzekering. Hierbij gelden de volgende maxima:

 • 8 tot 20 uur vertraging: 1 dag vergoeding;
 • 20 tot 32 uur vertraging: 2 dagen vergoeding;
 • 32 uur vertraging of meer: 3 dagen vergoeding.

Vertrek vanaf een luchthaven binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens wordt gelijkgesteld met vertrek uit Nederland.

Dekking van een annuleringsverzekering

Hieronder staan een aantal voorbeelden van gebeurtenissen die onder de dekking van de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vallen:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Dekking Terreuraanslagen en natuurrampen

Met ingang van 1 maart 2018 kan je ook kiezen voor de nieuwe dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen‘ (alleen mogelijk bij de doorlopende reis- en annuleringsverzekering). Verzekerden kunnen dan een voorgenomen reis, annuleren indien er op de bestemming sprake is van een terreuraanslag, natuurramp, binnenlandse onlusten of oproer. Met de dekking Terreuraanslagen en natuurrampen is men verzekerd voor het omboeken of annuleren van je reis, wanneer je niet meer naar de oorspronkelijk geboekte bestemming kan reizen door een situatie. De dekking is geldig als jouw reis binnen 30 dagen vanaf een gebeurtenis die binnen deze dekking valt plaats vindt.

Wat valt er niet onder de dekking van een annuleringsverzekering?

Er zijn meerdere situaties denkbaar, waarom je een reis wilt annuleren. De volgende voorbeelden vallen niet onder de dekking van een standaard annuleringsverzekering:

 • faillissement van de touroperator, deze kosten worden in sommige gevallen vergoed door het SGR;
 • faillissement van je vliegtuigmaatschappij;
 • het missen van je vliegtuig door oponthoud, zoals pech of files;
 • geen zin meer in de vooraf geboekte reis;
 • veranderde reisomstandigheden: bijvoorbeeld slecht weer ter plekke, politieke onrust, of toename criminaliteit;
 • overmachtsituaties waardoor de reis geen doorgang kan vinden.

Wat kost een annuleringsverzekering?

Wat kost een kortlopende annuleringsverzekering? De premie voor een annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom. Deze bedraagt 5,6% van de totale reissom. Hier komt nog wel assurantiebelasting en poliskosten bij. Je kunt er van uitgaan dat voor een reis van ca. € 1.000,- de premie van een annuleringsverzekering ongeveer € 68,- bedraagt. Je kunt bij Reisverzekering-direct.nl eenvoudig zelf online de premie voor je annuleringsverzekering berekenen.

Kortlopende annuleringsverzekering

Je hebt ruim van tevoren een reis geboekt, maar je kan niet op reis door onvoorziene omstandigheid. In veel gevallen ben je dan je geld kwijt. Tegen dit risico kan een kortlopende annuleringsverzekering uitkomst bieden. Je krijgt dan de annuleringskosten vergoed als je de vakantie afzegt, mits gedekt op de polis. Het kan ook voorkomen dat je jouw vakantie eerder moet afbreken. Ook dan biedt een annuleringsverzekering uitkomst.

Doorlopende annuleringsverzekering

Ga je vaker op reis, dan is een doorlopende annuleringsverzekering een goede keuze. Het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Ook als je last-minute boekt. En met de uitbreiding Dubbel-zeker krijg je zelfs de gehele verzekerde reissom terug als je de vakantie niet helemaal hebt kunnen afmaken!

Annuleringsverzekering ook voor samengestelde reizen

Steeds meer Nederlanders stellen hun reis zelf samen. Onderdelen zoals een vlucht, hotel en huurauto worden los van elkaar geboekt op internet. Voor deze reizigers biedt Allianz Global Assistance de dekking ‘Samengestelde reis’. Daarmee ben je standaard verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van die reis. Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking.

Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties:

Optie 1: De reis in aangepaste vorm voortzetten, Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor:

 • De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
 • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
 • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2: Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Bij de doorlopende annuleringsverzekering zijn samengestelde reizen standaard meeverzekerd. Bij de kortlopende annuleringsverzekering is dit een optie die je kan kiezen.

Annuleringsverzekering voor groepen

Een annuleringsverzekering voor groepen is nuttig als je met een gezelschap op reis gaat en er een groepsboeking is gemaakt. Dat kan een groep vrienden zijn maar ook familie, collega’s of een vakantie met de club of sportvereniging. De belangrijkste eigenschap van een groepsannuleringsverzekering is dat je de hele reis kan annuleren als één van de groepsleden uit het reisgezelschap ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden. Een groepsannuleringsverzekering kan ook prima als je met meerdere gezinnen op vakantie gaat.

Allianz Global Assistance heeft een uitstekende groepsannuleringsverzekering die je hier kan afsluiten. Verzekerd is overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van een verzekerde die tot de groep behoort. De hele groep kan annuleren als één verzekerde iets overkomt. Ook voor een uitje met de familie hebben wij een prima annuleringsverzekering familiereis.

Annuleringsverzekering afsluiten na boeken reis

Het is bij ons mogelijk om na boeken van je reis een annuleringsverzekering af te sluiten, zelf als dit langer geleden is dan 2 weken. Lees hier meer over een annuleringsverzekering afsluiten na boeken van een reis.

Annuleringsverzekering voor huisdieren

Een annuleringsverzekering voor je huisdier afsluiten? Dat kan hier. Je kunt dan je reis of vakantie annuleren indien je huisdier (hond, kat of paard) ernstig ziek is geworden of ernstig gewond is geraakt.

Annuleringsverzekering: zorgplicht en waarnemer

Een reis of vakantie annuleren kan ook door bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld omdat je moet zorgen voor een zieke moeder of omdat een waarnemer ziek is geworden. Een waarnemer is iemand die tijdens jouw afwezigheid taken voor jou uitvoert. Hij/zij vervangt jou tijdens je vakantie. In privéverband kun je bijvoorbeeld afspraken maken met een persoon die op jouw bezittingen en/of kinderen zal passen. In zakelijk verband geldt hetzelfde. Wanneer je compagnon of collega plotseling ziek wordt, kan het onmogelijk zijn om op vakantie te gaan.

Hoge reissom bijverzekeren op een kortlopende annuleringsverzekering

Een reis geboekt met een hogere reissom dan het verzekerd bedrag van jouw huidige doorlopende annuleringsverzekering? Verzeker dan het resterende deel met een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Wanneer mag je annuleren?

Wanneer mag je annuleren met een annuleringsverzekering? Met een annuleringsverzekering kan je een reis of vakantie annuleren als je zelf , je reisgenoot of een familielid plotseling ziek is geworden of een gewond is geraakt. Maar er zijn natuurlijk ook meer situaties die onder de dekking van je annuleringsverzekering vallen, dat lees je hier: Annuleringsverzekering: Wanneer mag je annuleren?

Tot wanneer kan je een annuleringsverzekering afsluiten?

Tot wanneer kan je een annuleringsverzekering afsluiten? Normaal gesproken moet dat binnen 7 of 14 dagen na het boeken van een reis. Maar wij stellen die termijn niet. Bij ons kan je ook een annuleringsverzekering afsluiten als je langer dan 14 dagen geleden geboekt hebt.

Meer lezen over annuleringsverzekeringen

Hier lees je meer over kortlopende- en doorlopende annuleringsverzekeringen:

Vragen?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekering-direct.nl. telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering