Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 09.00 -12.00 uur op werkdagen

Annuleringsverzekering voor een familiereis

"Allianz"/

Groepsannuleringsverzekering Allianz

Groepsannuleringsverzekering van Allianz voor extra zekerheid!

Je groepsreis is verzekerd bij annulering, reisafbreking en vertraging.

Tegenover elkaar verzekerd (iedereen mag annuleren als er iemand uitvalt).

Nu ook met allrisk dekking (optie).

Dekking bij ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Een annuleringsverzekering voor een familiereis vergoedt onder andere de annuleringskosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of familieleden zoals grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen.

De kortlopende annuleringsverzekering voor een familiereis kan worden afgesloten voor kleine en grote groepen. Een familie-uitje is natuurlijk een leuk vooruitzicht, maar als er iemand van de familie ziek wordt dan wil je de reis annuleren. Dat kan met de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Assistance. Deze groepsannuleringsverzekering is ideaal voor vakantie met meerdere gezinnen uit de familie.

Nog meer zekerheid met de nieuwe allrisk dekking

Stel je voor dat je met een groep vrienden een reis wil boeken. Iedereen kijkt ernaar uit, maar soms gebeuren er onverwachte dingen en moet iemand de reis annuleren. Met een gewone annuleringsverzekering krijg je alleen je geld terug als de reden voor annulering in de voorwaarden staat. Maar nu is er iets nieuws: de Allrisk dekking bij groepsannuleringsverzekeringen. Dit is een extra optie voor wie helemaal zonder zorgen wil zijn.

Met deze Allrisk dekking, als iemand van de groep de reis moet afzeggen om een reden die normaal niet wordt geaccepteerd, dan is er geen probleem. De kosten worden alsnog vergoed, en wat ook bijzonder is, als één persoon annuleert, dan kan de rest van de groep ook besluiten om niet te gaan en krijgen zij ook hun geld terug. Er is wel één aandachtspunt: als de reden voor het annuleren niet op de lijst staat, moet je zelf 25% van de kosten betalen. Maar als je annuleert om een reden die wél op de lijst staat, dan krijg je alles vergoed.

Dus, met deze nieuwe optie, kun je met een gerust plannen maken. Je weet dat, wat er ook gebeurt, je niet met lege handen staat. Het geeft je de vrijheid om te kiezen wat het beste voor jou en familie is, zelfs als het onverwachte gebeurt.


Let op: Ook dekking bij Corona (Covid-19)! Als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben als een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.


Allianz Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres om online een kortlopende annuleringsverzekering met dekking voor je familievakantie af te sluiten!

Annuleringsverzekering familiereis biedt zekerheid

De kortlopende annuleringsverzekering is geschikt voor o.a. familievakanties, weekendjes weg, huur van een vakantiehuis en andere uitjes met de familie. Met de tijdelijke annuleringsverzekering ben jij en je familieleden uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden zijn, maar dit mogen ook meereizende gezinnen (familie) en reisgenoten zijn.

Als je met een groep familie op reis gaat, kun je ook een groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering af tegenover elkaar. Wij hebben meerdere mogelijkheden voor familiegroepen en reisgezelschappen:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een families tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking tegenover elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kunt deze hier zelf afsluiten.
 • De annuleringsverzekering speciaal voor families groter dan 7 personen (vraag een offerte).

Annuleringsverzekering voor familievakanties afsluiten

Het afsluiten van een annuleringsverzekering voor familievakanties tot en met 7 personen gaat eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis nog in huis. Voor grotere groepen kun je een offerte aanvragen:

Wat is verzekerd op de annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering vergoedt onder andere de annuleringskosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of de medereizigers. Voorbeelden van verzekerde gebeurtenissen zijn:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad en 3e graad, valt onder de dekking van de Annuleringsverzekering van Allianz Assistance, familieleden zijn:

 • 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • 3e graad: Ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Vragen?

Heb je een vraag over de annuleringsverzekering voor een familiereis of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering