Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering vakantie – Verzeker je tegen annuleringskosten bij Allianz

Allianz Direct je reisverzekering

Kies voor de vernieuwde annuleringsverzekering van Allianz: nu ook met allrisk dekking!

Wat is er nieuw:

 • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
 • 3e graad familie meeverzekerd.
 • Zaakwaarnemer standaard opgenomen.
 • Annulering gedekt bij ramp of terrorisme.
 • Zelf samengestelde reizen zijn meeverzekerd.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

Ook geschikt om vliegtickets te verzekeren tegen annulering.

✔ Allrisk dekking voor gebeurtenissen die niet in de voorwaarden staan.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking voor reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland!

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende annuleringsverzekering Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055-5400408.

Let op: de tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Annuleringsverzekering voor je vakantie nodig? Dat kan hier bij Allianz. Snel en goed geregeld. Je ontvangt direct je polis per e-mail. Een annuleringsverzekering voor je vakantie is een verstandige keuze. Jaarlijks worden er veel vakanties geannuleerd en blijven reizigers zitten met een teleurstelling en financiële schade.

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor de kosten die ontstaan door een annulering. Dit zijn kosten die je moet betalen wanneer de vakantie niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat je vlak voor vertrek ziek bent geworden. Ook vergoedt de annuleringsverzekering (een deel van de) reissom bij het tussentijds afbreken van de vakantie. Er moet wel sprake zijn van een verzekerde gebeurtenis. Dat betekent dat de annulering of afbreking alleen wordt vergoed als de oorzaak in de polisvoorwaarden staat vermeld. Ook van de annuleringsverzekering bestaat een aflopende- en doorlopende variant.

Een annuleringsverzekering is vooral nuttig voordat je op vakantie gaat. De verzekering beschermd je tegen de financiële consequenties mocht je onverhoopt door omstandigheden niet op vakantie kunnen gaan. 

Vakantie geboekt? Dan kun je binnen 14 dagen na het boeken ook een Allianz annuleringsverzekering afsluiten. Jouw vakantie is dan goed verzekerd tegen annuleringskosten.

Bij Allianz direct een vakantie annuleringsverzekering afsluiten? Dat kan hieronder:

Vakantie boeken: de voorpret begint

Een vakantie uitzoeken en boeken is de start van de voorpret. Een zoektocht op internet, ideeën opdoen, prijzen vergelijken en er voor gaan. Wegdromen bij mooie foto’s, genieten van een aangenaam klimaat, lekker eten en drinken en cultuur opsnuiven. Je kunt haast niet wachten.

Een Nederlander geeft al snel € 1.000,- tot € 2.500 uit aan een vakantie. Het maakt daarbij natuurlijk een groot verschil of je alleen of met een gezin op vakantie gaat. Toch is het een behoorlijk bedrag en een flinke hap uit je budget. Sommigen sparen ook het hele jaar om drie weken op vakantie te kunnen gaan. Een verzekering tegen annuleringskosten is daarom zeker een aanrader. Je beperkt daarmee het financiële risico. Een annuleringsverzekering voor je vakantie voorkomt dan ook een financiële teleurstelling als je toch onverhoopt moet annuleren.

Waarom een annuleringsverzekering voor je vakantie?

Een vakantie boek je soms paar maanden tot zelfs wel een jaar vooruit, om zo tijdig de door jouw gewenste vakantie vast te leggen. Zeker consumenten die afhankelijk zijn van schoolvakanties moeten vaak ver vooruit een vakantie boeken. In de tijd tussen het boeken en jouw vakantie kan er dus van alles gebeuren. Stel je verliest je baan, je krijgt een huurhuis aangeboden, je gaat scheiden, je begint aan een nieuwe baan, je wordt zwanger of je moet zorgen voor een ziek familielid. Mogelijk dat een geplande vakantie dan toch niet uitkomt en je deze wil annuleren. Heb je geen vakantie annuleringsverzekering dan zijn de annuleringskosten voor jouw eigen rekening

Vakantie annuleren

Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je een vakantie kosteloos kunt annuleren bij bepaalde onvoorziene omstandigheden die in de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering staan. Dat hoeft niet per se een ziekte of ongeval te zijn, maar kan ook te maken hebben met een plotselinge werkeloosheid, echtscheiding of schade aan je huis waardoor je niet op vakantie kunt.

Daarnaast zorgt een annuleringsverzekering ervoor dat je niet genoten reisdagen van de vakantie vergoed worden. Bijvoorbeeld omdat je eerder terug moet keren omdat je vader ernstig ziek is geworden.

Annuleringsverzekering vakantie
Annuleringsverzekering vakantie van Allianz

Ziekte of overlijden belangrijkste annuleringsreden bij vakanties

Vaak is een ernstige ziekte of overlijden van de reiziger zelf, een reisgenoot of een familielid de belangrijkste reden om een vakantie vooraf te annuleren. Dat geldt ook voor het voortijdig afbreken van een vakantie. Andere veelvoorkomende redenen voor het aanspreken van de annuleringsverzekering zijn echtscheiding en werkeloosheid.

Wat zijn annuleringskosten?

Wanneer je een reis geboekt hebt, maar je kunt niet weg door een onvoorziene omstandigheid dan moet je de vakantie annuleren. De reisorganisatie of de verhuurder kan daarvoor kosten in rekening brengen. Dat zijn annuleringskosten.

Vakantie annuleringsverzekering biedt uitkomst

Tegen het risico dat jouw vakantie niet door kan gaan kan een annuleringsverzekering uitkomst bieden. Je krijgt dan de annuleringskosten vergoed als je de vakantie annuleert. Het moet natuurlijk wel gaan om een reden die in de polis genoemd staat.

Wat zijn onvoorziene omstandigheden?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor onvoorziene omstandigheden waardoor een vakantie niet door kan gaan. Denk daarbij aan:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid (1e,2e en 3e graad);
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Deze opsomming is een indicatie. Lees altijd eerst de voorwaarden om te zien welke annuleringsredenen gedekt zijn.

Annuleringsverzekering vakantie: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben als jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kunt de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Vergoeding voor eerder afbreken vakantie

Het kan gebeuren dat je door onvoorziene omstandigheden je vakantie eerder moet afbreken. Voor die resterende dagen kun je een zogenoemde ‘afbrekingsvergoeding’ krijgen. Deze vergoeding is gedekt op een annuleringsverzekering. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de totale verzekerde reissom terug te krijgen als je voor de uitgebreidste annuleringsverzekering kiest.

Wat kost een annuleringsverzekering voor je vakantie?

De premie voor een annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom. Deze bedraagt ongeveer 6% van de totale reissom. Hier komt nog wel assurantiebelasting en poliskosten bij. Je kunt er van uitgaan dat voor een reis van ca. € 1.000,- de premie van een annuleringsverzekering ongeveer € 70,- bedraagt.

Wat is verzekerd bij Allianz vakantie annuleringsverzekering?

Allianz vergoed de kosten van annulering van een reis of als je de reis moet afbreken/onderbreken. Kies je ervoor om je reis om te boeken, dan vergoeden ze ook deze kosten. Is het openbaar vervoer waarmee je de reis maakt meer dan 8 uur vertraagd, dan krijg je ook een vergoeding.

Gezondheid verzekerd

Je ontvangt een vergoeding voor de kosten van het annuleren of onderbreken van een reis als gevolg van overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van jezelf, een familielid of een reisgenoot. Als je door complicaties bij je zwangerschap niet kunt reizen, dan heb je ook recht op een vergoeding.

Familie verzekerd

De verzekering biedt direct dekking als een familielid in de eerste, tweede of derde graad overlijdt of in een levensbedreigende situatie komt.

Werk verzekerd

Je hebt recht op vergoeding als je de reis annuleert omdat je een nieuwe baan hebt nadat je werkloos bent geweest. Of als je buiten je schuld ontslagen bent.

Woning verzekerd

Als je annuleert omdat je onverwacht en direct een woning toegewezen krijgt, vergoed Allianz de kosten van annulering. Dit geldt ook als je woning beschadigd raakt voor of tijdens de reis.

Keuze: zelf samengestelde reizen verzekerd

Bij een reis waarvan je zelf de verschillende onderdelen hebt samengesteld (bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto) vergoed Allianz de kosten voor annulering of onderbreking. Valt één van deze onderdelen uit door een gebeurtenis uit de voorwaarden? Dan vergoeden zij de annulering van de reisonderdelen waar je geen gebruik van kunt maken.

Keuze: Dubbel Zeker: uitgebreide dekking bij afbreken van de reis verzekerd

Hierbij krijg je bij het afbreken van de reis ook de volledige reissom vergoed, tot maximaal het bedrag op je polisblad. In alle gevallen geldt dat de reden in de voorwaarden moet staan.

Annulering reisgenoot verzekerd

Annuleert je reisgenoot zijn reis en wil jij hierdoor niet meer op reis? Dan heb je recht op vergoeding, als de reden voor annulering door je reisgenoot in de voorwaarden staat. De vertrek- en terugreisdatum moeten gelijk zijn.

Veel gestelde vragen over annuleringsverzekering vakantie (FAQ)

Lees hier meer over de vakantie annuleringsverzekering van Allianz:

Kan ik bij Allianz een annuleringsverzekering voor mijn vakantie afsluiten?

Ja, deze kun je hier online afsluiten en je ontvangt direct de Allianz annuleringsverzekering per e-mail.

Wat kan ik verwachten van een vakantie annuleringsverzekering van Allianz?

Een annuleringsverzekering is een verzekering die je zo snel mogelijk na het boeken van je reis moet afsluiten (binnen 7 dagen). Deze verzekering vergoed de kosten die je hebt gemaakt, wanneer je door onvoorziene omstandigheden niet op reis kunt gaan. Ook bij vertrekvertraging en het onverwachts afbreken van je reis door een verzekerde gebeurtenis worden de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed. Bij het afbreken van de reis krijg je dankzij de annuleringsverzekering de niet genoten vakantiedagen vergoed. Tegen een geringe premietoeslag is het bij Allianz Assistance zelfs mogelijk om de gehele verzekerde reissom terug te krijgen, wanneer je een reis vroegtijdig moet afbreken.

Is een corona besmetting ook verzekerd op de Allianz annuleringsverzekering?

Wanneer jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt, dan valt dat bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kunt de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Waarom is een annuleringsverzekering zinvol bij een vakantie?

Om een financiële teleurstelling te voorkomen is het aan te raden om een annuleringsverzekering af te sluiten. Misschien heb je een jaar lang gespaard voor die droomreis naar Indonesië. Je moet er niet aan denken dat je deze reis moet annuleren of afbreken en dat je daardoor je geld kwijt bent. Dus zorg ervoor dat je direct een annuleringsverzekering afsluit, wanneer je een vakantie geboekt hebt.

Wie zijn er verzekerd op een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn.

Hoe hoog zijn de annuleringskosten van een vakantie?

Dat is afhankelijk van de algemene voorwaarden van de reisorganisatie. Maar het mag nooit meer zijn dan de totale reissom. Vaak hangt de hoogte van de annuleringskosten af van het moment dat je annuleert. Wil je weten hoe hoog de annuleringskosten zijn in jouw geval? Kijk dan in de algemene voorwaarden die je hebt gekregen bij de boeking van je reis.

Zijn samengestelde reizen ook gedekt?

Een samengestelde reis is een vakantie waarbij je alle onderdelen zelf, los van elkaar, boekt. Dit in tegenstelling tot een pakketreis, waar vlucht, hotel en andere onderdelen als een geheel geboekt worden. Samengestelde reizen kun je als optie meeverzekeren. Als samengestelde reizen gedekt zijn, ontvang je alle kosten van een zelf geboekte reis terug. Dus ook van je accommodatie, vlucht en bijvoorbeeld de gehuurde auto als je deze afzonderlijk hebt geboekt.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering voor je vakantie? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering