Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reis- of annuleringsverzekering? Wat is het verschil?

1

Ga je op vakantie dan krijg je wellicht te maken met een reisverzekering en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Beide verzekeringen hebben als doel om jou te beschermen. Toch zijn deze verzekeringen niet met elkaar te vergelijken, daarin verschillen ze te veel van elkaar.

Een annuleringsverzekering is vooral nuttig voordat je op reis gaat. De verzekering beschermd je tegen de financiële consequenties mocht je onverhoopt door omstandigheden niet op reis kunnen gaan. Een reisverzekering beschermd jou tijdens je reis en is daarom ook belangrijker dan een annuleringsverzekering.

Reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. Een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je gemakkelijk zelf online samenstellen. Je hebt o.a. de keuze uit:

 • vermissing, diefstal of beschadiging van bagage;
 • reisongevallen;
 • medische kosten;
 • geld en reischeques;
 • wintersport/bijzondere (winter)sporten.

Het belangrijkste onderdeel van een reisverzekering zijn de zogenaamde SOS kosten. Deze omvatten de kosten voor hulpverlening en noodsituaties, denk daarbij aan:

 • repatriëring;
 • terugreiskosten bij ziekte of overlijden van familie;
 • reddings- en opsporingskosten;
 • vervoer stoffelijk overschot;
 • extra verblijfskosten;
 • hulpverlening door de Alarmcentrale;

Je kunt een reisverzekering van Allianz Global Assistance eenmalig afsluiten voor de duur van je vakantieperiode. Dit noemt men een kortlopende reisverzekering. Indien je één keer per jaar op vakantie gaat is de kortlopende variant meestal het voordeligst. Een kortlopende reisverzekering stopt automatisch na afloop van je vakantie en je betaald eenmalig de premie. Ga je regelmatig op vakantie of voor een langere periode dan is de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance vrijwel altijd voordeliger.

Annuleringsverzekering

Een totaal andere verzekering is de annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering biedt dekking voor de kosten die ontstaan door een annulering. Dit zijn kosten die je moet betalen wanneer de reis niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat je vlak voor vertrek ziek bent geworden. Ook vergoedt de annuleringsverzekering (een deel van de) reissom bij het tussentijds afbreken van de vakantie. Er moet wel sprake zijn van een verzekerde gebeurtenis. Dat wil zeggen dat de annulering of afbreking alleen wordt vergoed indien de oorzaak in de polisvoorwaarden staat vermeld. Ook van de annuleringsverzekering bestaat een aflopende- en doorlopende variant.

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt onder andere dekking bij:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf of een naaste familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden;
 • complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan je huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkeloosheid;
 • weigering van een visum;
 • Ziekte of ongeval van je huisdier;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan.

Je kunt in de voorwaarden precies nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Verschil reisverzekering – annuleringsverzekering

Er zijn nog meer verschillen tussen de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Een reisverzekering is naar eigen wens samen te stellen. De premie is afhankelijk van het aantal dagen dat je verzekerd wilt zijn en welke dekkingen je kiest. De premie voor een annuleringsverzekering is een vast percentage van de reissom. Er zijn meestal maar twee varianten van een annuleringsverzekering. Bij de uitgebreide en duurdere versie krijg je de volledige reissom vergoedt, zelfs als je op de één na laatste dag je vakantie moet afbreken.

Een reisverzekering kan je afsluiten wanneer je dat wilt. Zelfs nog vijf minuten voor je vertrekt. Een kortlopende annuleringsverzekering echter, moet direct bij de boeking of binnen 7 dagen na het boeken worden afgesloten. Ben je daarmee te laat? Dat is bij ons meestal geen probleem, neem dan contact met ons op.

Misverstand over annuleringsverzekering

Veel consumenten denken dat een annuleringsverzekering belangrijks is voor het geval er iets met je familie gebeurt in Nederland en men daarom snel terug moet vanaf het vakantieadres. Dat is een hardnekkig misverstand want dit is uitsluitend verzekerd op een reisverzekering.

Vragen?

Heb je een vraag over een reis- of annuleringsverzekering? Bel ons, tel: 055 540 04 08 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering