Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering vergeten? Sluit hem alsnog af!

Ben je vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten of ben je te laat, bijvoorbeeld niet binnen 7 – 14 dagen na het boeken van je reis? En wil je dat nu toch nog doen, dan kan je bijna nergens meer terecht.

Wanneer je vergeten bent een annuleringsverzekering af te sluiten, dan loop je financieel risico. Met de kortlopende annuleringsverzekering los je dat probleem op en ben je uitstekend verzekerd tegen annuleringskosten indien jij of andere personen op de polis niet op vakantie kunnen gaan, bijvoorbeeld wegens een ziekte, ongeval of plotselinge werkeloosheid.

Waar is een annuleringsverzekering voor?

Een annuleringsverzekering biedt vooral financiële zekerheid. Met een annuleringsverzekering verzeker je namelijk jezelf tegen annuleringskosten. Je ontvangt dan de reissom terug als je de reeds geboekte vakantie voor vertrek moet annuleren. Ook als je tijdens je vakantie de reis moet afbreken, biedt een annuleringsverzekering dekking.

Annuleringsverzekering vergeten af te sluiten, wat nu?

Je reisverzekering kan je het hele jaar afsluiten en zelfs nog 5 minuten voor dat je vertrekt, maar dat geldt helaas niet voor een annuleringsverzekering. De meeste reisverzekeraars weigeren je dan omdat je binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van de reis de annuleringsverzekering moet afsluiten. Je krijgt dan geen vergoeding als je niet op reis kunt of als je jouw reis moet afbreken en dat is vervelend.

Wat moet ik doen om alsnog een annuleringsverzekering te kunnen afsluiten?

Ben je per ongeluk vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten en wil je dat alsnog doen? Kijk dan hier: https://www.reisverzekeringblog.nl/annuleringsverzekering-vergeten-of-te-laat/

Vragen?

Heb je nog andere vragen over annuleringsverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: 055-5400408.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering