Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering afsluiten bij Allianz – beste voorwaarden en uitgebreide dekking (ook familie in de 3e graad)

Allianz Direct je reisverzekering

Kies voor de vernieuwde annuleringsverzekering van Allianz: nu ook met allrisk dekking!

Wat is er nieuw:

 • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
 • 3e graad familie meeverzekerd.
 • Zaakwaarnemer standaard opgenomen.
 • Annulering gedekt bij ramp of terrorisme.
 • Zelf samengestelde reizen zijn meeverzekerd.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

Ook geschikt om vliegtickets te verzekeren tegen annulering.

✔ Allrisk dekking voor gebeurtenissen die niet in de voorwaarden staan.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking voor reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland!

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende annuleringsverzekering Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055-5400408.

Let op: de tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Een annuleringsverzekering afsluiten? Dat kan hier bij Allianz Assistance. Je kiest dan gelijk voor de zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld!

Als je een annuleringsverzekering gaat afsluiten wil je zeker de juiste keuze maken. Dat wil zeggen een ruime dekking en goede voorwaarden tegen een redelijke premie. Juist aan die voorwaarden voldoet de annuleringsverzekering van Allianz ruimschoots. Zo vallen onder andere je huisdier en familie in de 3e graad (overgrootouders; achterkleinkinderen; neven en nichten; ooms en tantes) onder de dekking. Ook krijg je een vergoeding bij vertrekvertraging of het afbreken van je vakantie. Dat is gewoon goed geregeld. Daar kan je op vertrouwen!

De voordelen van een annuleringsverzekering afsluiten bij Allianz:

Annuleringskosten voor vertrek vergoed

Dekking bij overlijden 1e, 2e en 3e graad familie

Vergoeding bij vertraging langer dan 8 uur

Noodzakelijke terugkeer? Volledige reissom terug bij Annulering Dubbel Zeker

Een annuleringsverzekering bij Allianz afsluiten biedt jou niet alleen zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld, maar ook nog eens uitstekende voorwaarden. En dat is een prettige gedachte.

Annuleringsverzekering afsluiten
Annuleringsverzekering afsluiten bij Allianz – beste voorwaarden en uitgebreide dekking (ook familie in de 3e graad)

Wat is een annuleringsverzekering?

Heb je ooit je vakantie moeten opgeven vanwege een onverwachte gebeurtenis? Dat voelt niet fijn, vooral als je al hebt betaald. Een annuleringsverzekering biedt hierbij hulp. Het zorgt ervoor dat jij je geld terug krijgt wanneer je jouw reis moet opzeggen of afbreken en er sprake is een gedekte gebeurtenis.

Stel, je hebt een vakantie in het verschiet, maar plots wordt een familielid ernstig ziek. Die droomreis waar je al voor betaald hebt, moet je nu uitstellen. Hier biedt de annuleringsverzekering een uitkomst. Je krijgt je geld terug en je kunt later, wanneer het beter uitkomt, opnieuw boeken.

Een annuleringsverzekering dekt kosten wanneer je door bepaalde omstandigheden je reis moet afzeggen of onderbreken. Enkele redenen zijn:

 • Ziekte of overlijden van jezelf of een geliefde (familie tot in de 3e graad).
 • Medische ingrepen voor jou, je partner of kind.
 • Zwangerschapscomplicaties.
 • Het eindigen van een relatie.
 • Plotseling een huis kunnen huren.
 • Schade aan je huis of bedrijf.
 • Plotseling werkloos worden of juist een baan krijgen na werkloosheid.
 • Niet krijgen van een noodzakelijk visum.
 • Belangrijke reisdocumenten verliezen of die gestolen worden net voordat je vertrekt.
 • Problemen met het vervoermiddel waarmee je zou reizen.
 • Als je huisdier plots ernstig ziek wordt of een ongeval krijgt.

Wat zijn geldige annuleringsredenen?

Een annuleringsverzekering afsluiten: Waarom, Wanneer en Hoe?

Je hebt eindelijk je droomvakantie geboekt. Fantastisch, toch? Maar wat als er iets onverwachts gebeurt? Hier komt een annuleringsverzekering afsluiten in beeld. Belangrijk voor elke vakantieganger die een dure reis heeft geboekt. Je wilt je investering toch beschermen of niet soms?

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Laten we eerlijk zijn: het leven zit vol verrassingen. En soms zijn dat geen leuke. Ziekte, familieomstandigheden of werkgerelateerde problemen kunnen zomaar opduiken. Dus, stel je voor: je hebt flink gespaard voor die reis naar de Malediven, maar dan gooit een plotselinge zware griep roet in het eten. Frustrerend, toch? En ook nog eens vervelende financiële gevolgen. Gelukkig heb je, als je slim bent, een annuleringsverzekering afgesloten. Hierdoor krijg je het grootste deel of de volledige reiskosten terug. Een hele geruststelling! En geen buikpijn over een reissom die je kwijt bent.

Wacht niet te lang: binnen 7 dagen na boeken

Maar, wanneer moet je zo’n annuleringsverzekering nu precies afsluiten? Simpel. Vaak is het een goed idee dit direct te doen nadat jij je reis geboekt hebt. Hierdoor zorg je ervoor dat je vanaf het begin beschermd bent tegen onvoorziene omstandigheden. Bovendien, kan je een annuleringsverzekering alleen afsluiten tot maximaal 7 dagen na het boeken.

Tips voor het afsluiten

Toegegeven, een annuleringsverzekering afsluiten kan soms verwarrend zijn. Echter, met deze tips maak je de juiste keuze:

 1. Vergelijk aanbieders: Net als bij andere verzekeringen, verschillen de voorwaarden en prijzen.
 2. Lees de verzekeringskaart en de voorwaarden: Hier staan vaak de uitzonderingen en details in.
 3. Kies voor een kortlopende of doorlopende verzekering: Ga je vaak op reis? Dan is een doorlopende verzekering wellicht voordeliger.

Wat betaal je voor een eenmalige annuleringsverzekering?

Je betaalt voor een kortlopende annuleringsverzekering meestal een percentage van je reissom: zo’n 5,9%. Overweeg je een vakantie van €2.500,- en wil je een annuleringsverzekering afsluiten? Houd dan rekening met ongeveer €148,- aan premie, exclusief belastingen en poliskosten.

Kortlopend versus doorlopend: Wat is het verschil?

 • Kortlopend: Ideaal als je een reis hebt geboekt en bescherming wilt tegen onvoorziene gebeurtenissen. Kun je niet gaan? Dan vergoedt deze verzekering vaak je annuleringskosten.
 • Doorlopend: Reis je veel? Deze verzekering dekt je het hele jaar, ook voor spontane trips.

Combineren met een reisverzekering?

Absoluut een goed idee! Een reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten kan zelfs goedkoper zijn. Hiermee ben je gedekt voor onverwachte annuleringen – denk aan ziekte of overlijden in de familie. Bonus: vertraging van meer dan 8 uur? Je krijgt vaak compensatie.

Hoe zit het met samengestelde reizen?

Boek je je vlucht, hotel en auto apart? Check de dekking voor ‘Samengestelde reis’. Zo ben je gedekt als één onderdeel uitvalt, bijvoorbeeld door natuurrampen, stakingen, of ander onheil.

Zijn er extra dekkingsopties af te sluiten?

Zeker! Je kunt je annuleringsverzekering bij Allianz uitbreiden voor een completere dekking. Overweeg opties af te sluiten, zoals de Dubbel-zeker dekking, extra dekking voor samengestelde reizen, een zaakwaarnemer en meer. Neem voor vragen daarover even contact met ons op.

Sluit hier online je annuleringsverzekering van Allianz Assistance af. Dat is in slechts een paar stappen geregeld. Je berekent eerst de premie en sluit dan de verzekering af. De polis van de annuleringsverzekering ontvang je direct per e-mail. Snel, handig en voordelig! Je geboekte reis is vanf nu prima beschermd. Een prettige gedachte.

CategorieWat is o.a. verzekerd op de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz?
ReizenAllianz vergoedt de kosten van annulering van een reis of als je de reis moet afbreken/onderbreken. Kies je ervoor om je reis om te boeken, dan vergoeden we ook deze kosten. Is het openbaar vervoer waarmee je de reis maakt meer dan 8 uur vertraagd, dan krijg je ook een vergoeding.
GezondheidAllianz vergoedt de kosten van het annuleren of onderbreken van een reis als gevolg van overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van jezelf, een familielid of een reisgenoot. Als je door complicaties bij je zwangerschap niet kunt reizen, dan heb je ook recht op een vergoeding.
FamilieDe verzekering biedt dekking als een familielid in de eerste, tweede of derde graad overlijdt of in een levensbedreigende situatie komt.
WerkJe hebt recht op vergoeding als je de reis annuleert, omdat je een nieuwe baan hebt nadat je werkloos bent geweest. Of als je buiten je schuld ontslagen bent.
WoningAls je annuleert omdat je onverwacht een huurwoning toegewezen krijgt, vergoedt Allianz de kosten van annulering. Dit geldt ook als je woning beschadigd raakt voor of tijdens de reis.
Keuze: zelf samengestelde reizenBij een reis waarvan je zelf de verschillende onderdelen hebt samengesteld (bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto) vergoedt Allianz de kosten voor annulering of onderbreking. Valt één van deze onderdelen uit door een gebeurtenis uit de voorwaarden? Dan vergoedt Allianz de annulering van de reisonderdelen waar je geen gebruik van kunt maken.
Keuze: Dubbel Zeker: uitgebreide dekking bij afbreken van de reisHierbij krijg je bij het afbreken van de reis ook de volledige reissom vergoed, tot maximaal het bedrag op je polisblad. In alle gevallen geldt dat de reden in de voorwaarden moet staan.
Annulering reisgenootAnnuleert je reisgenoot zijn reis en wil jij hierdoor niet meer op reis? Dan heb je recht op vergoeding, als de reden voor annulering door je reisgenoot in de voorwaarden van Allianz staat. De vertrek- en terugreisdatum moeten gelijk zijn.
Dit is slechts een beknopt overzicht er zijn nog meer dekkingen voor verschillende situaties zoals echtscheidingen, herexamen, etc. kijk daarvoor in de voorwaarden.

Vragen over een annuleringsverzekering afsluiten?

Wil je meer informatie over een annuleringsverzekering afsluiten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekering-direct.nl. telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.