Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering met dekking voor sportblessures

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Annuleringsverzekering met dekking sportblessures

 Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

Dekking voor sportblessures.

  Dekking voor familieleden in 1e, 2e en 3e graad.

 Huisdieren vallen ook onder de dekking.

  Dekking samengestelde reizen is mogelijk.

Met de annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo krijg je een vergoeding voor gemiste vakantiedagen bij het afbreken van je vakantie of bij ziekenhuisopname in het buitenland.

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance voorkomt dat je geconfronteerd wordt met annuleringskosten, mocht je door omstandigheden niet op reis kunnen gaan. Wanneer je kiest voor de extra dekking voor sportblessures dan mag je ook annuleren wanneer je een blessure hebt opgelopen. Dat kan handig zijn als je een reis hebt geboekt om deel te nemen aan een sportwedstrijd in het buitenland.

Annuleringsverzekering met dekking voor sportblessures

Bij deze dekking is het risico van annulering door sportblessures verzekerd die deelname aan de bij Allianz Global Assistance  bekende wedstrijd (die het doel vormt van de reis), onmogelijk maken.

Voordat definitieve annulering met recht op verzekeringsvergoeding wordt toegezegd, dient verzekerde toe te staan dat de medisch adviseur van Allianz Global Assistance in overleg met de behandelend arts vaststelt of annulering van de reis gerechtvaardigd is. Dus: annulering met recht op verzekeringsvergoeding is slechts dan toegestaan indien de aard van de blessure medisch is vastgesteld. Annulering wegens blessures die al voor de datum van de boeking bestonden, is van de verzekeringsdekking uitgesloten.

Dekking van normale annuleringskosten

Naast de dekking voor een sportblessure dekt de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ook andere kosten van het annuleren van een reis. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt onder andere dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Wil je meer informatie of een premie-opgave van een annuleringsverzekering met dekking voor sportblessures? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Reisverzekering voor een sportwedstrijd in het buitenland nodig?

Een standaard reisverzekering kent geen dekking voor sportwedstrijden. Wij kunnen je in veel gevallen een oplossing bieden. Tegen betaling van een toeslag voor het extra risico kan jij als wedstrijdsporter toch via ons een uitstekende reisverzekering afsluiten. Lees hier meer informatie: www.reisverzekering-direct.nl/reisverzekering-sportwedstrijden-buitenland/

Vragen?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering