Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 09.00 -12.00 uur op werkdagen

Allianz Annuleringsverzekering met dekking voor sportblessures (kies voor de Allrisk dekking)

Allianz Direct je reisverzekering

Kies voor de vernieuwde annuleringsverzekering van Allianz: nu ook met allrisk dekking, bijvoorbeeld voor sportblessures!

Wat is er nieuw:

 • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
 • 3e graad familie meeverzekerd.
 • Zaakwaarnemer standaard opgenomen.
 • Annulering gedekt bij ramp of terrorisme.
 • Zelf samengestelde reizen zijn meeverzekerd.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

Ook geschikt om vliegtickets te verzekeren tegen annulering.

✔ Allrisk dekking voor gebeurtenissen die niet in de voorwaarden staan.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking voor reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland!

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende annuleringsverzekering Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055-5400408.

Let op: de tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Een annuleringsverzekering van Allianz Assistance voorkomt dat je geconfronteerd wordt met annuleringskosten, mocht je door omstandigheden niet op reis kunnen gaan. Wanneer je kiest voor de Allriskdekking voor sportblessures dan mag je ook annuleren wanneer je een blessure hebt opgelopen*. Dat kan handig zijn als je een reis hebt geboekt om deel te nemen aan een sportwedstrijd in het buitenland.

* Er geldt 25% eigen risico bij de Allrisk dekking, dus maximaal 75% vergoeding van annuleringskosten (staat je annuleringsreden vermeld in de polsivoorwaarden dan krijg je 100% vergoeding).

Annuleringsverzekering met dekking voor sportblessures

Kiezen voor de Allrisk annuleringsdekking betekent opteren voor optimale bescherming. Voor het geval je genoodzaakt bent je vakantie af te zeggen wegens een situatie die niet direct in de polisvoorwaarden van je verzekering is opgenomen, zoals een sportblessure of een ander probleem, hoef jij je geen zorgen te maken; je valt alsnog onder de dekking. Deze garantie dekt de uitgaven die je hebt gedaan om je reis te annuleren. Een belangrijk detail is echter dat, indien je om een reden annuleert die niet in de lijst met dekkingsredenen staat, 25% van deze uitgaven als eigen bijdrage wordt aangemerkt. Dit impliceert dat je zelf voor een vierde van de annuleringskosten op moet komen, waarbij de overige kosten worden vergoed door de verzekering van Allianz Assistance.

Dekking van normale annuleringskosten

Naast de dekking voor een sportblessure dekt de annuleringsverzekering van Allianz Assistance ook andere kosten van het annuleren van een reis. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. De Allianz Assistance annuleringsverzekering biedt onder andere dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid (tot in de 3e graad);
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Wil je meer informatie of een premie-opgave van een annuleringsverzekering met dekking voor sportblessures? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Reisverzekering voor een sportwedstrijd in het buitenland nodig?

Een standaard reisverzekering kent geen dekking voor sportwedstrijden. Wij kunnen je in veel gevallen een oplossing bieden. Tegen betaling van een toeslag voor het extra risico kun jij als wedstrijdsporter toch via ons een uitstekende reisverzekering afsluiten. Lees hier meer informatie: www.reisverzekering-direct.nl/reisverzekering-sportwedstrijden-buitenland/

Vragen?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen: tel: 055 5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering