Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering met ongevallendekking van Allianz. Snel en goed geregeld!

"Allianz"/

Kies voor de vernieuwde Allianz kortlopende reisverzekering!

(eventueel met annuleringsdekking)

Wat is er nieuw?

 • Nu mogelijk om zelf de hoogte van je bagagedekking te bepalen.
 • Gemakkelijker en sneller kiezen uit 3 pakketten.
 • Uit te breiden met een annuleringsdekking (ook Allrisk dekking mogelijk).

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Pakket 1:
Basis
Pakket: 2
Uitgebreid
Pakket 3:
Compleet
SOS-hulpverleningSOS-hulpverleningSOS-hulpverlening
Bagagedekking
(€1.500,- of €3.500,-)
Bagagedekking
(€1.500,- of €3.500,-)
Bagagedekking
(€3.500,- of €5.000,-)
Geen medische kostenIncl. medische kostenIncl. medische kosten
Geen uitbreidingen
mogelijk
Keuze voor:
– wintersport/risicosporten
– SOS-autohulp
– annulering (ook Allrisk)
Keuze voor:
– ongevallen
– wintersport/risicosporten
– SOS-autohulp
– annulering (ook Allrisk)
Premie:
v.a. €1,50 p/d
Premie:
v.a. €1,71 p/d
Premie:
v.a. €2,01 p/d
Maak vrijblijvend een premieberekening voor het pakket en de eventuele opties die je kiest. De minimumpremie bedraagt € 15,- per polis.

Allianz Assistance is grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en meerdere keren gekozen als beste reisverzekeraar van Nederland!

Premie berekenen en afsluiten:

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende reisverzekering, eventueel met annuleringsdekking? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055-5400408.

Let op: De tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Wil je goed verzekerd zijn tegen ongevallen en medische kosten tijdens je vakantie of reis? De kortlopende reisverzekering van Allianz Assistance heeft een zeer complete dekking voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten.

Onze voordelen:

 • Ruime dekking, ook bij ongevallen tijdens de vakantie, verzekerd is: Bij overlijden: € 25.000,- en bij blijvende invaliditeit: maximaal € 75.000,-
 • Gunstige premie.
 • Snel online geregeld, je ontvangt direct de polis per e-mail.
 • Goed verzekerd bij Allianz Assistance, de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.

Je hebt hier al een uitstekende reisverzekering voor €1,50 per dag. Je bent dan in heel Europa goed verzekerd zoals je reisbagage voor verlies/ diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten en S.O.S. hulpverlening, dit geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.

Reisverzekering met ongevallendekking

Een ongeval zit in een klein hoekje zeker als je op vakantie gaat. Er gebeuren tijdens een vakantie heel wat ongelukken. Een paar voorbeelden:

 • Een auto-ongeluk op een buitenlands weggetje.
 • Een valpartij met een gehuurde scooter.
 • Je breekt een been tijdens het skiën.
 • Een elektrische schok door blootliggende stroomdraden op je hotelkamer.
 • Voedselvergiftiging in het all-inclusive resort.
 • Met bacteriën besmet water uit de douche.
 • Een beet van een straathond.

Dit zijn zomaar wat voorbeelden van ongelukken en ongevallen die op vakantie in het buitenland kunnen plaatsvinden. Juist daarom is het belangrijk dat je voor je op reis gaat een reisverzekering afsluit met dekking voor medische kosten, reisrechtsbijstand en ongevallendekking.

Ongevallendekking

Een ongevallendekking op je reisverzekering zorgt voor een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval. Dat kan belangrijk zijn als je bijvoorbeeld ZZP-er bent en geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt. Met de ongevallendekking op je reisverzekering  maakt men aanspraak op een maximale vergoeding na overlijden of een uitkering bij blijvende invaliditeit. Ben je blijvend invalide geraakt tijdens je vakantie? Dan bepaalt een arts voor hoeveel procent jij recht hebt op een uitkering. Stelt de arts vast dat je voor 25% invalide bent dan ontvang je 25% van het verzekerd bedrag.

Wanneer kun je aanspraak maken op je ongevallendekking?

Allianz Assistance keert alleen uit als er echt sprake is van een onverwachte gebeurtenis. Je hebt geen recht op een ongevallenuitkering indien er sprake is van:

 • Opzet, grove schuld of bewuste roekeloosheid.
 • Overmatig gebruik van alcohol of andere verdovende middelen.
 • Deelname aan wedstrijden (tenzij dit apart is meeverzekerd en vermeld op de polis is met een clausule).

Wanneer keert een verzekeraar niet volledig uit?

Krijg je een ongeval tijdens de wintersport of tijdens het beoefenen van een onderwater- of andere gevaarlijke sport? Dan heb je alleen recht op een uitkering als je deze sporten had meeverzekerd bij je reisverzekering .

Wat kost de ongevallendekking op een kortlopende reisverzekering?

De premie voor de ongevallenverzekering bedraagt € 0,10 per persoon per dag.

Hoe sluit je de ongevallendekking af?

Dat is eenvoudig, deze optie staat al aangevinkt als je een premieberekening voor de kortlopende reisverzekering gaat maken. Laat hem aangevinkt staan, kies de dekkingen die je ook belangrijk vindt en je ziet direct wat de uiteindelijke premie is.

Heb je nog geen kortlopende reisverzekering? Sluit hem hieronder af!

Hoeveel bedraagt de premie?

De premie voor een kortlopende reisverzekering van Allianz is bijzonder gunstig. Je hebt al een kortlopende reisverzekering vanaf €1,50 per dag! Je bent dan in geheel Europa verzekerd inclusief de landen om de Middellandse Zee.

Medische kosten ook meeverzekeren

Bij een ongeval krijg je natuurlijk ook te maken met medische kosten. Het is daarom van belang dat je ook kiest voor de dekking medische kosten, zodat ambulancevervoer, kosten van het ziekenhuis of medisch specialisten en medicijnen ook meeverzekerd zijn. Denk eraan dat je zorgverzekering niet altijd alle medische kosten in het buitenland vergoedt. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Ga je vaker op vakantie, overweeg een doorlopende reisverzekering

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een Doorlopende Reisverzekering van Allianz Assistance. Het omslagpunt van een Kortlopende Reisverzekering naar een Doorlopende Reisverzekering ligt al bij 14 dagen per jaar voor gezinnen met kinderen. Lees hier meer informatie: Doorlopende reisverzekering »

Kortlopende reisverzekering Allianz Assistance

Dit houdt je reisverzekering in:

 • Wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en beschadiging van je bagage.
 • Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

Dit betekent Allianz Assistance:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 37 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Assistance vertrouwen.

Reisbagage
Wanneer je schade claimt aan je reisbagage, vergoedt Allianz Assistance de schade tot een bepaald bedrag. Dit bedrag is terug te vinden in het dekkingsoverzicht van de kortlopende reisverzekering. Onder schade worden de volgende gebeurtenissen verstaan:

 • diefstal;
 • verlies;
 • vermissing;
 • beschadiging.

In geval van schade aan of verlies van een verzekerd voorwerp met toebehoren, kan uitsluitend één verzekerde aanspraak maken op een vergoeding.

Controleer je zorgverzekering of medische kosten gedekt zijn
Een basiszorgverzekering vergoedt in het buitenland alleen het maximale geldende tarief voor wat eenzelfde ingreep in Nederland zou kosten. In een aantal landen is zorg duurder dan in Nederland en zal je het verschil moeten bijbetalen. Om dit verschil te dekken is het belangrijk om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Heb je een aanvullende verzekering afgesloten? Informeer dan bij je zorgverzekeraar tot in hoeverre je verzekerd bent in het buitenland. Dit kan namelijk sterk verschillen per zorgverzekeraar. Bij enkele zorgverzekeraars worden parasol- en gipsvluchten niet door de zorgverzekeraar betaald. De kosten voor een dergelijke vlucht kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Zorg dat je goed verzekerd tegen medische kosten in het buitenland, om financiële teleurstellingen te voorkomen. Bij Allianz Assistance zijn alle medische kosten meeverzekerd, ook als deze hoger zijn dan in Nederland. Zelfs wanneer je naar een privékliniek wordt gebracht, is dat geen probleem. Allianz Assistance vergoedt ook je verplicht eigen risico van je zorgverzekering.

Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten!

Europa of werelddekking?
Kijk voor je op vakantie gaat of het land van bestemming onder de dekking van de reisverzekering valt. Bij Allianz Assistance kun je kiezen uit een Europa- of werelddekking. Onder de dekking van Europa vallen ook de niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische eilanden. Ga je buiten Europa op vakantie dan moet je werelddekking nemen.

Gevaarlijke sporten meeverzekeren
Ga je gevaarlijke sporten beoefenen op je vakantie? Dan is het risico op een ongeval groter dan op een normale vakantie. Daarom zul je een aparte reisverzekering zoals de Adventure & Survival verzekering of een aanvullende dekking voor bijzondere sporten moeten afsluiten. Uitsluitingen ten aanzien van gevaarlijke sporten staan in de voorwaarden.

Bij annuleren: Dubbel-Zeker
Je reis moeten annuleren, dat is vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Sluit je bij de reisverzekering ook de annuleringsverzekering af, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Een geruststellende gedachte. Een reisverzekering inclusief annuleringsdekking dus. Zo betaal je geen dubbele poliskosten en hoef je maar 1 keer een verzekering af te sluiten. Dat kan alleen bij Allianz Assistance.

Annuleringskosten worden vergoed bij o.a.:

 • ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of je medereiziger(s);
 • overlijden, levensgevaarlijk(e) ziekte of ongeval van directe familie (1e,2e en 3e graad);
 • dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1e graad);
 • zwangerschap;
 • echtscheiding.

Vragen?

Heb je een vraag over de reisverzekering met ongevallendekking? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl of bel naar: 055 540 04 08 (van 09.00-12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering