Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 09.00 -12.00 uur op werkdagen

Annuleringsverzekering inclusief dekking voor je reisgenoot

Allianz Direct je reisverzekering

Kies voor de vernieuwde annuleringsverzekering van Allianz: nu ook met allrisk dekking!

Wat is er nieuw:

 • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
 • 3e graad familie meeverzekerd.
 • Zaakwaarnemer standaard opgenomen.
 • Annulering gedekt bij ramp of terrorisme.
 • Zelf samengestelde reizen zijn meeverzekerd.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

Ook geschikt om vliegtickets te verzekeren tegen annulering.

✔ Allrisk dekking voor gebeurtenissen die niet in de voorwaarden staan.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking voor reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland!

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende annuleringsverzekering Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055-5400408.

Let op: de tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Een annuleringsverzekering met dekking voor reisgenoten zorgt ervoor dat jij de geboekte reis kan annuleren als je reisgenoot onverwacht ziek wordt.

Als je een vakantie boekt met een vriend, vriendin of een kennis en je wilt liever niet alleen reizen, dan is een annuleringsverzekering die ook dekking biedt voor reisgenoten (medereizigers) een verstandige keuze. De annuleringsverzekering van Allianz Assistance geeft je die zekerheid. Je bent uitstekend verzekerd tegen onverwachte annuleringskosten, vertraging en reisonderbreking en dat geldt ook als jouw reisgenoot uitvalt door een gedekte gebeurtenis.

Annuleringsverzekering voor financiële zekerheid

Hoe lang je ook naar je reis hebt uitgekeken, soms zijn er onverwachte gebeurtenissen waardoor je die reis moet afzeggen. Annuleren, noemen we dat. Maar je ticket en het hotel heb je meestal al betaald. Om te voorkomen dat je dat geld helemaal kwijt bent, kun je een annuleringsverzekering afsluiten. Lees vooraf de dekkingsvoorwaarden goed door, zodat je weet onder welke voorwaarden je geld terugkrijgt. Alleen de gebeurtenissen die in de polis staan, geven recht op dekking en dus ook vergoeding.

Verzekerd bij uitvallen van reisgenoot

Met een annuleringsverzekering van Allianz Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, indien jouw reisgenoot de reis moet annuleren. Daarvoor geldt wel de volgende regel:

 • De reisgenoot moet samen met jou op een boekings- of reserveringsformulier genoemd staan en zelf ook een annuleringsverzekering hebben.

De oorzaak van de annulering moet natuurlijk ook verzekerd zijn. Deze dekking is per reis beperkt tot drie meereizende gezinnen of zes reisgenoten. Breek je de reis af? Dan is deze dekking beperkt tot één reisgenoot.

Annuleringsverzekering en reisverzekering

Een annuleringsverzekering kun je bij Allianz Assistance gelijktijdig bij een reisverzekering afsluiten. Alleen een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten kan ook. Gebeurt er iets waardoor je niet op vakantie kunt, dan betaalt je reisverzekeraar de kosten die je maakt. Uiteraard krijg je je kosten alleen vergoed als je om een geldige reden annuleert.

Hebben jullie allebei een annuleringsverzekering afgesloten en kun je reisgenoot niet gaan? Dan kun je annuleren als de reden van annulering onder de dekking valt. De kosten van het annuleren worden door je annuleringsverzekering betaalt. Heb jij alleen een annuleringsverzekering afgesloten, maar je reisgenoot niet en kun je reisgenoot niet op reis gaan? Dan kun jij je vakantie annuleren.

Meer zekerheid? Kies voor de Allrisk dekking!

Met de Allrisk annuleringsoptie kies je voor extra zekerheid. Stel dat je jouw vakantie moet annuleren om een reden die niet specifiek in de voorwaarden van je Allianz annuleringsverzekering staat. Geen zorgen, je bent nog steeds gedekt. Deze optie vergoedt de kosten die je hebt gemaakt om de reis te annuleren. Let wel op, bij annulering om een niet-vermelde reden wordt 25% van deze kosten als eigen risico beschouwd. Dit betekent dat je een kwart van de annuleringskosten zelf moet betalen, terwijl de rest door de Allianz Assistance verzekering wordt vergoed.

Wat kost een annuleringsverzekering?

Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening. Op onze website kun je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor een annuleringsverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen.

Heb je nog geen kortlopende annuleringsverzekering? Je kunt deze nu hier afsluiten.

Wie zijn er verzekerd op de annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn. Ziet de samenstelling van de personen op de polis er anders uit en wil je toch voor iedereen een annuleringsverzekering? Dat kan door een toeslag op de premie. Neem hiervoor contact met ons op.

Aanvullende dekkingen

Het is mogelijk om een Allianz Assistance annuleringsverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Je betaalt dan iets meer premie, maar je hebt ook ruimere dekkingen. Voorbeelden hiervan zijn de Dubbel- Zeker dekking, de uitbreiding voor samengestelde reizen en de dekking voor een zaakwaarnemer.

Dekking samengestelde reis

Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op de annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Polisvoorwaarden annuleringsverzekering

Bij annuleringsverzekeringen kan er ook verschil zijn in de polisvoorwaarden. De annuleringsverzekering van Allianz Assistance heeft zeer uitgebreide voorwaarden. Bij het annuleren van reizen die geboekt zijn binnen de geldigheidsduur van de verzekering vergoedt Allianz Assistance:

de annuleringskosten;

 • de kosten van het overboeken van de reis, waardoor totale annulering niet nodig is;
 • de extra kosten door verhoging van de oorspronkelijke reissom bij gedeeltelijke annulering.

Is het openbaar vervoer vertraagd waarmee je een reis maakt van meer dan drie dagen? Dan krijg je een vergoeding van:

 • een dag bij een vertraging van 8 tot 20 uur;
 • twee dagen bij een vertraging van 20 tot 32 uur;
 • drie dagen bij een vertraging van 32 uur of meer.

Bij het afbreken van de reis: Vergoeding van het aantal niet-gebruikte vakantiedagen.

Bij ziekenhuisopname: Een vergoeding die in verhouding staat met het aantal vakantiedagen dat je niet gebruikt. Dit geldt vanaf acht uur opname in het ziekenhuis.

Je krijgt een vergoeding als je de reis annuleert of afbreekt in de volgende gevallen:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan. Stond dit gezinslid al op de wachtlijst voor deze operatie? Dan geldt de dekking niet.
 • Een operatie van een verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Jouw eigendom of dat van jouw werkgever is zo beschadigd dat je aanwezigheid noodzakelijk is. Bijvoorbeeld schade aan: onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.

In de volgende situaties ben je wel verzekerd voor annulering, maar niet voor het afbreken van de reis:

 • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn. Dit moet dan zijn om medische redenen.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Het particuliere vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt, kan niet gerepareerd worden voor het begin van de reis.
 • Je gaat weer voor minimaal twintig uur per week in loondienst, nadat je werkloos was en een uitkering kreeg.
 • Je bent een schoolverlater en gaat in loondienst voor minimaal twintig uur per week.
 • Een herexamen van een meerjarige opleiding is verplicht en kan niet worden uitgesteld.
 • Je krijgt dertig dagen voor de reis of tijdens de reis een huurwoning.
 • Je krijgt onverwacht niet het visum dat je nodig hebt voor de reis. Dit is niet verzekerd als je het visum te laat hebt aangevraagd.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
 • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

Zaakwaarnemer of extra persoon

Op het polisblad staat wie jouw zaakwaarnemer of extra persoon is. Kan deze niet waarnemen door overlijden, ernstige ziekte of ongeval van hemzelf of zijn familielid in de eerste of tweede graad? Dan is dit verzekerd.

Waarom Allianz Assistance?

Dit zijn de voordelen:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 37 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Assistance vertrouwen!

Vragen?

Heb je een vraag over de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Assistance? Neem dan contact met ons op. Telefoon: 055-5400408 of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering