Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Allianz Doorlopende Reisverzekering – 10% korting

Een Allianz doorlopende reisverzekering is handig wanneer je meerdere keren per jaar op reis gaat. Denk bijvoorbeeld aan een zomervakantie, stedentrip, wintersport en een weekendje weg. Je bent dan continu het hele jaar door verzekerd. Dat is prettiger omdat je niet steeds apart een reisverzekering af hoeft te sluiten, je kunt het dan ook niet vergeten. Maar het is ook voordeliger, je hoeft niet iedere keer poliskosten te betalen zoals bij een kortlopende reisverzekering.

Allianz Doorlopende Reisverzekering nodig? Ontvang 10% jongerenkorting op je doorlopende reisverzekering, al vanaf € 1,76 per maand.

Allianz doorlopende reisverzekering: 5***** bij MoneyView

In 2021 scoorde de Doorlopende Reisverzekering (Compleet) van Allianz Global Assistance bij MoneyView, 5 sterren op het gebied van de beste verzekeringsvoorwaarden. Dat betekent dat de voorwaarden van deze reisverzekering meer dan uitstekend zijn.

Doorlopende reisverzekering vrijwel altijd voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is vaak voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat. Dat is al snel het geval, denk aan wintersport en je zomervakantie. Ben je alleenstaand, dan ben je al bij 28 reisdagen per jaar voordeliger uit met een Doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk. Je hoeft namelijk niet iedere keer een eenmalige reisverzekering af te sluiten. Dat scheelt ook iedere keer poliskosten.

Met een Allianz doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd voor al je buitenlandse reizen en vakanties in Nederland (met betaalde overnachting). Bovendien heb je de mogelijkheid een Allianz doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

De voordelen van een Allianz doorlopende reisverzekering

Profiteer direct van de onderstaande voordelen van de Allianz doorlopende reisverzekering:

 • Gunstige voordelige lage premie al vanaf € 1,76 per maand.
 • Jongerenkorting; voor jongeren tot 27 jaar.
 • Ideale aanvulling; Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.
 • Bagage goed verzekerd: ook je iPad en smartphone.

Bij Allianz Global Assistance heb je keuzevrijheid, zo  kan je voor de bagagedekking van de doorlopende reisverzekering kiezen uit drie verschillende varianten:

 • Budget: basisdekking – goed en goedkoop.
 • Uitgebreid: normale dekking – gunstige premie.
 • Compleet: uitgebreide dekking – voor alle zekerheid.

Heb je nog geen doorlopende reisverzekering? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

Sluit dan hier snel en voordelig jouw Allianz doorlopende reisverzekering af!

Premie doorlopende reis- en annuleringsverzekering

De premie voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering is bijzonder gunstig. Dat komt door de extra korting die je ontvangt als je jonger dan 27 jaar bent. Maar ook voor iedereen boven de 27 jaar zijn de premies erg voordelig. Zie onderstaande premietabel:


Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz
(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€ 1,76€ 1,95
inclusief:
– SOS hulpverlening
– Bagage (€ 1.500,-)
– Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,67€ 4,08
inclusief:
– SOS hulpverlening
– Bagage (€ 3.500,-)
– Medische kosten
– Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
– Ongevallen
– Winter- en risicosport
– SOS Autohulp
– Annuleringsdekking
€ 0,45
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,50
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Compleet€ 4,97€ 5,52
inclusief:
– SOS hulpverlening
– Bagage (€ 5.000,-)
– Medische kosten
– Ongevallen
– Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
– Winter- en risicosport
– SOS Autohulp
– Annuleringsdekking
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Toelichting doorlopende reisverzekering van Allianz

De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kent de volgende dekkingen die je zelf kunt kiezen of uitsluiten:

 • SOS-kosten – Deze rubriek is verplicht en betreft o.a. 24-uurs hulpverlening, redding en opsporing, extra verblijfskosten, repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot) maar ook de kosten van een begrafenis of crematie en overkomst van familie.
 • Ongevallen – Je ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval.
 • Bagage (Budget, Uitgebreid of Compleet) – Beschadiging, verlies of diefstal van je reisbagage waaronder je smartphone, laptop, tablet of camera.
 • Medische Kosten – O.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen tandartskosten bij ongeval en medicijnen).
 • Rechtsbijstand – Hulp van juristen en advocaten bij geschillen in het buitenland.

Aanvullende dekkingen

 • Werelddekking – Standaard ben je in Europa verzekerd waaronder wordt verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Tevens is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Bij werelddekking: De gehele wereld.
 • Wintersport en bijzondere sporten – Voor het beoefenen van bijzondere sporten (bijv. parachutespringen, abseilen en rafting). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken).
 • Ongevallen bijzondere sporten (alleen in combinatie met de normale ongevallendekking)  – Geeft recht op uitkering bij overlijden of invaliditeit als gevolg van een ongeval bij het beoefenen van bijzondere sporten.
 • SOS-autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor bij een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.
 • 180 dagen dekking – Met deze dekking ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland. Standaard is dit 60 dagen.

Annuleringsverzekering

 • Doorlopende Annuleringsverzekering – De Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen.
 • Terreuraanslagen & Natuurrampen – Met de dekking Terreuraanslagen en natuurrampen ben je verzekerd voor het omboeken of annuleren van je reis, wanneer je niet meer naar de oorspronkelijk geboekte bestemming kan reizen door een situatie. De dekking is geldig als jouw reis binnen 30 dagen plaatsvindt vanaf een gebeurtenis die binnen deze dekking valt.

Wat is de Covid-19 dekking op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering?

Met de Covid-19 dekking op de doorlopende reisverzekering van Allianz ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent.  Hieronder in het kort de extra dekking die zij gratis op de reis- en annuleringsverzekering bieden. Voor de reisverzekering geldt dat je:

 • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.
 • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je ergens in Europa in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen. Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfskosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.*
 • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

Als je ook een doorlopende annuleringsverzekering van Allianz afsluit, krijg je:

 • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

* Deze vergoeding ontvang je alleen als je afreist naar een land dat op de dag van vertrek een groen of geel reisadvies heeft gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering


Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering Allianz
Pakket variant: Uitgebreid
Uitgebreid:Dekking:
SOS hulpverleningS.O.S. Hulpverlening geeft onder andere dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval, overlijden of levensgevaarlijke ziekte van jezelf of van een 1e of 2e graad familielid
BagageMax. € 3.500,- p.p.
Smartphone, tablet, laptop: max € 500,-
Eigen risico: € 50,-
RechtsbijstandBinnen Europa: Kostprijs
Buiten Europa: Max. € 50.000,-
Medische kostenZorgverzekeraars vergoeden niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Deze dekking behoedt je voor torenhoge kosten van noodzakelijke medische zorg tijdens je reis.
Mee te verzekeren opties:
OngevallenDeze dekking geeft een uitkering bij een ongeval. Bij overlijden maximaal € 25.000 en bij blijvende invaliditeit maximaal € 75.000
SOS AutohulpMet SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor (met NL kenteken) in geval van een ongeluk, bij diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden
Wintersport/
risicosport
Met deze dekking ben je verzekerd tijdens de reguliere wintersport en andere sporten die een hoger dan normaal risico met zich meebrengen
Doorlopende
annulerings
verzekering
De verzekerde som per persoon per reis bedraagt € 1.500,- of € 3.000,- De Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten voor aanvang van de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen.
WerelddekkingStandaard biedt onze reisverzekering dekking in Europa en het Middellandse Zeegebied. Met deze dekking ben je over de hele wereld verzekerd.
Langere looptijdStandaard is de looptijd van je reisverzekering maximaal 60 dagen. Met deze dekking breidt je de looptijd uit tot maximaal 180 dagen.
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelicht

Doorlopende reisverzekering meest gestelde vragen (FAQ)

Misschien wil je een doorlopende reisverzekering afsluiten, maar heb je nog een aantal vragen? Hieronder staan de meest gestelde vragen over de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Wat is een Allianz doorlopende reisverzekering?

De Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance is ideaal als je regelmatig op reis gaat. Want met deze permanente reisverzekering verzeker je alleen wat echt nodig is. Zo bepaal je zelf waarvoor je wel en niet verzekerd bent. Precies de goede dekking, voor precies de juiste premie. Dat is het uitgangspunt van de Doorlopende Reisverzekering.

Ben ik ook verzekerd bij een corona besmetting?

Ja, Medische kosten krijg vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.

Ben ik verzekerd voor extra reis- en verblijfskosten wanneer ik in quarantaine moet?

Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen (aleen in Europa). Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfskosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.*

Waarom is het verstandig om Medische kosten mee te verzekeren?

Het is verstandig om medische kosten bij te verzekeren op je reisverzekering, ook als je al over een zorgverzekering in Nederland beschikt. Waarom? Als de Medische kosten zijn meeverzekerd op je polis vergoedt Allianz Global Assistance altijd de kostprijs van medisch noodzakelijke behandelingen in het buitenland en dus ook kosten die door de zorgverzekering niet vergoed worden. Het is verstandig dat je in zo’n situatie contact opneemt met onze alarmcentrale. Medische kosten worden alleen in behandeling genomen wanneer je de nota’s kan overleggen. Daarnaast vergoedt Allianz Global Assistance het verplichte eigen risico van de zorgverzekering (let op: niet het vrijwillig eigen risico).

Ben ik ook verzekerd als ik een dagje weg ga in Nederland, België of Duitsland?

Ja, mits er sprake is van een betaalde overnachting.

Bestaat er een Doorlopende Reisverzekering met uitsluitend Europadekking?

De Doorlopende Reisverzekering biedt standaard Europadekking. De dekking is tegen een meerpremie uit te breiden naar Werelddekking.

Is het mogelijk bijzondere sporten mee te verzekeren op de doorlopende reisverzekering?

Op de Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance is de module ‘Wintersport en bijzondere sporten’ mee te verzekeren als aanvullende dekking.

Is werken meeverzekerd op de Doorlopende Reisverzekering?

Het volgen van een cursus en vrijwilligerswerk (mits van administratieve, commerciële of toezichthoudende aard) zijn meeverzekerd met een maximum van 60 dagen.

Kan ik me op een Doorlopende Reisverzekering langer dan 60 dagen verzekeren?

Ja, dit is uit te breiden naar 180 dagen aaneengesloten. Ga je langer op reis? Dan is de
Globetrotter Verzekering het meest geschikt; hiermee kan je maximaal 24 maanden aaneengesloten op reis.

Wat is de opzegtermijn van de Doorlopende Reisverzekering?

Deze verzekering is na de eerste looptijd van 12 maanden, dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Wat is het geldigheidsgebied van de Doorlopende Reisverzekering?

Op de Doorlopende Reisverzekering is standaard Europadekking inbegrepen. De dekking is tegen een meerpremie uit te breiden naar werelddekking.

Wat houdt Inentingsadvies van Allianz Global Assistance in?

Dit is een dienst die geldt voor verzekerden met een Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance. Voordat je op reis gaat, kun je bellen voor advies over de inentingen die noodzakelijk zijn voor de reisbestemming. Bovendien word je geïnformeerd over waar deze verkrijgbaar zijn en eventueel waar deze het goedkoopst zijn. Verpleegkundigen of artsen van de Allianz Global Assistance Alarmcentrale geven op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur, advies volgens landelijke richtlijnen.

Wat houdt Reisarts van Allianz Global Assistance in?

Verzekerden met een Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance kunnen tijdens de reis bellen met een verpleegkundige of arts van de alarmcentrale, met vragen over hun gezondheid. Verpleegkundigen of artsen van de alarmcentrale geven op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur, advies volgens de richtlijnen Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG)

Vragen?

Na het afsluiten van de Allianz doorlopende reisverzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 (op werkdagen, tijdens kantooruren) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering