Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering met blessuredekking voor sportevenementen

Een kortlopende annuleringsverzekering met sportblessuredekking van Allianz Global Assistance voorkomt dat je geconfronteerd wordt met annuleringskosten, mocht je door omstandigheden niet op reis kunnen gaan. De extra dekking voor sportblessures zorgt er voor dat je ook mag annuleren wanneer je een blessure hebt opgelopen voor een bepaald sportevenement. Dat kan handig zijn als je een dure reis hebt geboekt om deel te nemen aan een sportwedstrijd in het buitenland.

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de kosten die het reisbureau of de reisorganisatie jou in rekening brengt bij een annulering. Ook als je een reis moet afbreken, of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur, ontvang je een vergoeding.

Blessuredekking

De annuleringsverzekering met blessuredekking is een normale kortlopende annuleringsverzekering die de kosten dekt wanneer je een reis moet annuleren of eerder moet worden afgebroken dan gepland. De blessuredekking betekent dat een reis ook kan annuleren waneer je een blessure hebt opgelopen, waardoor je niet kan deelnemen aan een sportevenement. De annuleringsverzekering met blessuredekking wordt afgesloten om zo hoge reiskosten als gevolg van annulering te voorkomen.

Annuleringsverzekering voor sporters

Bij deze dekking is het risico van annulering door sportblessures verzekerd die deelname aan de bij Allianz Global Assistance bekende wedstrijd (die het doel vormt van de reis), onmogelijk maken. Voordat definitieve annulering met recht op verzekeringsvergoeding wordt toegezegd, dient verzekerde toe te staan dat de medisch adviseur van Allianz Global Assistance in overleg met de behandelend arts vaststelt of annulering van de reis gerechtvaardigd is. Dus: annulering met recht op verzekeringsvergoeding is slechts dan toegestaan indien de aard van de blessure medisch is vastgesteld. Annulering wegens blessures die al voor de datum van de boeking bestonden, is van de verzekeringsdekking uitgesloten.

Een reis annuleren

Een reis boeken om lekker te gaan sporten bijvoorbeeld naar de marathon van New York, Londen, Tokyo of Berlijn. Een heerlijk vooruitzicht. Maar wat als er in de tussentijds iets gebeurt waardoor je niet op reis kunt gaan, dan loop je een behoorlijk financieel risico. Een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance zorgt er voor dat jij een reis of vakantie kan annuleren zonder vervelende financiële gevolgen. Zo ben je onder andere voor de reis verzekerd tegen de kosten van annulering bij:

 • overlijden;
 • ernstige ziekte;
 • ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie;
 • zwangerschap;
 • een onverwachte nieuwe huurwoning;
 • als je plotseling werkeloos wordt.

Dekking van normale annuleringskosten

Naast de dekking voor een sportblessure dekt de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ook andere kosten van het annuleren van een reis. De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt onder andere dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn. Ziet de samenstelling van de personen op de polis er anders uit en wil je toch voor iedereen een annuleringsverzekering? Dat kan door een toeslag op de premie. Neem hiervoor contact met ons op.

Meer informatie en premie?

Wil je meer informatie of een premie-opgave van een annuleringsverzekering met dekking voor sportblessures? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Annuleringsverzekering vergeten?

Een annuleringsverzekering moet je meestal binnen 7 dagen na het boeken van een reis afsluiten. Ben je dat vergeten? Geen nood. Wij helpen je! Neem contact met ons op.

Reisverzekering voor een sportwedstrijd in het buitenland nodig?

Een standaard reisverzekering kent geen dekking voor sportwedstrijden. Wij kunnen je in veel gevallen een oplossing bieden. Tegen betaling van een toeslag voor het extra risico kan jij als wedstrijdsporter toch via ons een uitstekende reisverzekering afsluiten. Lees hier meer informatie: www.reisverzekering-direct.nl/reisverzekering-sportwedstrijden-buitenland/

Vragen?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.