Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering vliegticket €24,95


Ticket Annuleringsverzekering is niet meer beschikbaar!

De ticket annuleringsverzekering verdwijnt per 1 januari 2024 uit het productassortiment van Allianz, je kunt in plaats hiervan de reguliere kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.

Heb je een vliegticket geboekt en zoek je daarvoor een voordelige annuleringsverzekering? Met de Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Assistance ben je perfect verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vlieg-, trein-, bus- of bootreis.

Je hebt hier al een vliegticket annuleringsverzekering voor € 24,95 (Europadekking) of € 29,95 (werelddekking). Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en poliskosten. Je bent dan voor € 2000,- p.p. verzekerd met een maximum van € 10.000,- per verzekeringsbewijs.

Let op: je moet deze ticket annuleringsverzekering binnen 14 dagen na het boeken van je vliegticket afsluiten.

Handig en snel online afsluiten!

Sluit in 3 simpele stappen de Vliegticket annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Annuleringsverzekering vliegticket van Allianz

Heb jij een vliegticket geboekt en wil je ook een voordelige ticket annuleringsverzekering? Dat kan hier snel en eenvoudig. In slechts drie stappen online geregeld. De polis en voorwaarden ontvang je direct per e-mail. Jouw voordelen:

√  Uitstekende annuleringsverzekering voor geboekte tickets (vliegtuig, boot, bus, trein, etc.).
√  Maximaal verzekerd bedrag € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking.
√  Vergoedt ook de annuleringskosten van meereizende gezinsleden.
√  Goedkoper dan een normale annuleringsverzekering.
√  Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.

Annuleringsverzekering vliegticket
Allianz Annuleringsverzekering vliegticket

Vliegticket annuleringsverzekering met Corona (Covid-19) dekking!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vliegticket gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn als jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kunt jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Vliegtickets boeken

Je kunt op verschillende manieren een vliegticket boeken, bijvoorbeeld via een reisbureau of via internet. Soms boek je alleen een vliegticket en soms een pakketreis. Een pakketreis is bijvoorbeeld een vliegreis met hotel of appartement. Boek je alleen een vliegticket? Dan is de ticket annuleringsverzekering van Allianz Assistance de beste keuze om annuleringskosten te voorkomen.

De vliegticket annuleringsverzekering is geldig voor alle verschillende soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kunt de vliegticket annuleringsverzekering afsluiten voor zowel reizen binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor ‘werelddekking’ kiezen bij het afsluiten van de ticket annuleringsverzekering.

Vliegticket annuleren zonder kosten

Heb je vliegtickets geboekt, maar kun je door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken? Dan moet je rekening houden met annuleringskosten. In veel gevallen zal dit neerkomen op 100 procent, wat betekent dat je je geld kwijt bent. Soms is het mogelijk de reis te annuleren tegen betaling van een toeslag.

Koop je een los vliegticket, dan kun je daar, binnen 7 dagen, een vliegticket annuleringsverzekering bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren door een gebeurtenis die gedekt is volgens de voorwaarden. De annuleringsverzekering biedt geen dekking bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij. Deze verzekering biedt ook geen dekking als de vliegmaatschappij een vlucht annuleert.

Verzekerd tegen annuleringskosten

Of je nu met het vliegtuig, de trein of de boot gaat. Met de ticket annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen de annuleringskosten van je tickets, mocht je de reis noodgedwongen moeten annuleren. De ticket annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten van je vliegticket als je de reis noodgedwongen moet annuleren. Oorzaken van annulering kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Het overlijden of ernstige ziek worden van verzekerde.
 • Het overlijden van een 1e of 2e-graads familielid.
 • Een levensgevaarlijk ongeval of een levensbedreigende ziekte van een 1ste of 2e graad familielid.
 • Plotselinge werkeloosheid.
 • Een familielid die door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg moet.
 • Als een niet meereizend gezinslid onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Als eigendom in Nederland of het bedrijf in Nederland waar je werkzaam is, door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd.
 • Bij schade aan je het (vakantie)verblijf veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming.
 • In geval van zwangerschap.
 • Indien je een verplicht een herexamen af moet leggen.
 • Als je om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen.
 • Als verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt.
 • Indien je gaat scheiden.
 • Wanneer je onverwachts geen noodzakelijk visum kan krijgen.
 • Als jouw huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt.
 • Bij diefstal, verlies of vermissing van je noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek.

Een volledig overzicht van de gedekte gebeurtenissen voor annulering staat in de voorwaarden.

Dekkingsgebied vliegticket annuleringsverzekering

Bij de ticket annuleringsverzekering kun je kiezen uit twee dekkingsgebieden: Europa of wereld. Dekkinggebied Europa betekent: Alle Europese landen evenals de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Vlieg je verder, bijvoorbeeld naar Azië of Amerika dan moet je voor ‘werelddekking’ kiezen.

Waarom Allianz Assistance?

Kies je voor Allianz Assistance, dan zijn dit jouw voordelen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 37 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Meerdere keren tot ‘Beste Reisverzekeraar van Nederland’.

Altijd en waar je ook bent. Je kunt op Allianz Assistance vertrouwen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering vliegticket (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie een vliegticket annuleringsverzekering?

Jazeker. Wil je een vliegticket annuleringsverzekering afsluiten? Dat kan hier snel en eenvoudig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering voor slechts € 24,95.

Welke vliegticket annuleringsverzekeringen zijn er en wat kost het?

Een vliegticket annuleringsverzekering met Europadekking kost slechts € 24,95 (voor vliegtickets met een Europese bestemming). vlieg je naar een bestemming buiten Europa? Dan betaal je € 39,95. Je bent in beide situaties voor € 2000,- p.p. verzekerd met een maximum van € 10.000,- per polis.

Wat dekt de annuleringsverzekering vliegticket?

Kun je onverwachts niet op reis, waardoor jij je vlucht moet annuleren? Dan vergoedt deze eenmalige verzekering de kosten die je niet van de luchtvaartmaatschappij of reisorganisator terugkrijgt. De dekking is niet alleen geldig voor vluchten en vliegtickets, maar ook voor trein-, bus- of boottickets. Deze annuleringsverzekering voor je vlucht biedt ook dekking als één van de reizigers op het boekingsformulier of ticket de reis moet annuleren, op voorwaarde dat deze reiziger een eigen annuleringsverzekering heeft gesloten en de oorzaak van annulering verzekerd is.

Ben ik met de vliegticket annuleringsverzekering ook verzekerd voor een corona besmetting?

Ja, dat valt bij Allianz Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kunt jouw vliegticket annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Wat voor vliegtickets kan ik verzekeren?

De annuleringsverzekering voor vliegtickets is geldig voor alle soorten tickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kunt de annuleringsverzekering afsluiten voor zowel vliegtickets binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

Sluit de vliegticket annuleringsverzekering af binnen 14 dagen na het boeken van je ticket. De verzekering begint op de datum dat je de verzekering afsluit. De verzekering eindigt op de eerste dag van je reis of direct op de datum waarop de reis wordt geannuleerd.

Wat is het verschil tussen Europadekking of werelddekking?

Europadekking: Europese landen evenals de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Wereld: alle overige landen en gebieden.

Vragen?

Heb je een vraag over annuleringsverzekering voor een vliegticket of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering