Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekering voor overwinteren van Allianz nu al v.a. €2,10 per maand

Allianz Direct je reisverzekeringAllianz doorlopende reisverzekering voor overwinteren

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz.

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Al v.a. slechts €2,10 per maand goed verzekerd in Europa!

Bij overwinteren in het buitenland is het belangrijk dat je de juiste reisverzekering kiest dat kan je veel premie en ongemak schelen.

De voordeligste reisverzekering voor het overwinteren in het buitenland is de doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance deze heb je al v.a. € 1,95 per maand. Je bent dan in heel Europa verzekerd voor SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing) en repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot). Je kan de doorlopende reisverzekering uitbreiden met dekkingen die jij als overwinteraar belangrijk vindt.

Ga je overwinteren, maar wil je geen doorlopende reisverzekering dan kan je kiezen voor de Globetrotter Verzekering. Deze is speciaal voor langdurig verblijf in het buitenland (tot 24 maanden).

Overwinteren en doorlopende reisverzekering: 60 of 180 dagen

Standaard ben je op de doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance 60 dagen aaneengesloten in het buitenland verzekerd. Je kan dit uitbreiden tot 180 dagen tegen een kleine premieverhoging.  Met deze dekking ben je dan maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland.

Overwinteraars

De Nederlandse winters kunnen lang en guur zijn. Door het gebrek aan zon ervaren velen de winterperiode in ons land als deprimerend. Overwinteraars kiezen er voor om de winterperiode in ons land te ontvluchten. Zij verkassen meestal voor drie tot vier maanden naar het buitenland. Vooral Zuid-Europa is populair bij overwinteraars. Een temperatuur tussen de 20 en 25 graden is voor veel overwinteraars ideaal. De meeste overwinteraars zijn:

 • Gepensioneerden.
 • (oudere) Arbeidsongeschikten.
 • Personen met voldoende financiële middelen.
 • Iedereen met een ‘arbeidsloos inkomen’.

Niet iedereen gaat naar Spanje, de Canarische eilanden of Portugal om te overwinteren, je kunt ook met de camper gaan rondreizen in Zuid-Europa. Steeds meer overwinteraars wijken uit naar verre tropische bestemmingen om daar te overwinteren. Populaire verre bestemmingen om te overwinteren zijn onder andere Thailand, Indonesië, Australië en Zuid-Amerika.

Overwinteren en werken: gevolgen voor je reisverzekering

Ga je voor een lang verblijf naar het buitenland en ook werken tijdens je overwintering dan heeft dat gevolgen voor de keuze van een reisverzekering. Bij een doorlopende reisverzekering is het namelijk niet toegestaan om te werken. In dat geval moet je kiezen voor de Globetrotter Verzekering. Met deze reisverzekering mag je 24 maanden aaneengesloten in het buitenland verblijven. Daarnaast is het toegestaan om betaald werk te verrichten. Meer informatie: Werken in het buitenland en je reisverzekering.

Premie doorlopende reisverzekering voor overwinteraars is gunstig

De premie voor een doorlopende reisverzekering bij overwintering is bijzonder gunstig. Daarnaast kan je deze reisverzekering afstemmen op je persoonlijke situatie. Zie onderstaande premietabel:

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€1,91€ 1,95
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,67€ 4,08
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,45
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,50
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Compleet€ 4,97
€ 5,52
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Belangrijkste voordelen doorlopende reisverzekering Allianz Assistance

 • ‘Beste koop’ volgens de Consumentenbond.
 • Gunstige lage premie al vanaf € 1,95 per maand.
 • Slechts premie voor 1 kind, meerdere kinderen gratis meeverzekerd.
 • Uitwonende (studerende) kinderen tot 27 jaar ook meeverzekerd (ook bij scheiding).
 • Ideale aanvulling; Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Assistance.

Ga je overwinteren en heb je nog geen doorlopende reisverzekering? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

Waarom Allianz Assistance?

Dit zijn de voordelen:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 36 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Assistance vertrouwen.

Doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance

De doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance kent de volgende dekkingen die je zelf kunt kiezen of uitsluiten:

 • SOS-kosten – Deze rubriek is verplicht en betreft o.a. 24-uurs hulpverlening, redding en opsporing, extra verblijfskosten, repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot) maar ook de kosten van een begrafenis of crematie en overkomst van familie.
 • Ongevallen – Je ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval.
 • Bagage (Budget, Uitgebreid of Compleet) – Beschadiging, verlies of diefstal van je reisbagage waaronder je smartphone, laptop, tablet of camera.
 • Medische Kosten – O.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen tandartskosten bij ongeval en medicijnen).
 • Rechtsbijstand – Hulp van juristen en advocaten bij geschillen in het buitenland.

Aanvullende dekkingen

 • Werelddekking – Standaard ben je in Europa verzekerd waaronder wordt verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Tevens is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Bij Werelddekking: De gehele wereld.
 • Wintersport en bijzondere sporten – Voor het beoefenen van bijzondere sporten (bijv. parachutespringen, abseilen en rafting). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken).
 • Ongevallen bijzondere sporten (alleen in combinatie met de normale ongevallendekking)  – Geeft recht op uitkering bij overlijden of invaliditeit als gevolg van een ongeval bij het beoefenen van bijzondere sporten.
 • SOS autohulp – Met SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.
 • 180 dagen dekking – Met deze dekking ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland. Standaard is dit 60 dagen.

Annuleringsverzekering

 • Doorlopende Annuleringsverzekering – De Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen.
 • Doorlopende Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering – De Doorlopende Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Met de Dubbel-Zeker variant wordt bij eerdere terugkeer naar huis de volledige reissom vergoed. Verder geldt dezelfde dekking als bij de standaard Doorlopende Annuleringsverzekering.
 • Samengestelde Reis – Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op jouw doorlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Vragen over overwinteren en je reisverzekering?

Na het afsluiten van de doorlopende reisverzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Heb je nog vragen over overwinteren en reisverzekeringen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering