Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Schengenvisum verzekering

Schengenvisum verzekering

Een Schengenvisum verzekering is een medische reisverzekering die voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum.

Deze polis moet worden afgesloten voor een bezoek van visumplichtige buitenlandse gasten en worden getoond op de ambassade bij het aanvragen van een visum voor Nederland.

Klik hier voor meer informatie over:

Verplichte reisverzekering

De Europese Raad heeft besloten dat per 1 juni 2004 bij iedere visumaanvraag een medische reisverzekering dient te worden overlegd. Dit dient als dekking van eventuele uitgaven in geval van repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg of spoedbehandeling in een ziekenhuis. De verzekering moet geldig zijn op het hele grondgebied van de Schengen lidstaten en moet de gehele duur van het verblijf geldig zijn. De minimum dekking bedraagt € 30.000,–

Sluit hier een Schengenvisum verzekering af

Wanneer je familie, vrienden of een partner uit het buitenland laat overkomen, dan dient er een Schengenvisum worden aangevraagd op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. De visumaanvrager moet kunnen aantonen dat er ook een medische reisverzekering is afgesloten die voldoet aan de Schengenvoorwaarden. Het bewijs hiervan – de polis – moet men tonen op de ambassade tijdens de visumaanvraag of wanneer het visum wordt opgehaald.

Jij kan hier snel en eenvoudig deze Schengenvisum verzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw buitenlandse gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Een medische reisverzekering die voldoet aan alle voorwaarden van Schengen heb je hier voor € 3,- per persoon per dag.

Wil je deze verzekering afsluiten? Klik dan hier: Sluit hier een reisverzekering voor een Schengenvisum af »

Visum voor Nederland (Schengenvisum)

Wanneer een buitenlander van buiten het Schengengebied van plan is om voor een kort verblijf naar Nederland te reizen, moet hij of zij mogelijk een visum aanvragen. Sinds 1995 vindt er binnen het Schengengebied, bestaande uit een aantal Europese landen, geen controle meer plaats aan de binnengrenzen. Deze landen geven een “gemeenschappelijk” visum af: het Schengenvisum. Formeel heet dit een Visum Kort Verblijf. Een visum is één van de voorwaarden voor het verkrijgen van toegang tot Nederland en de andere Schengenlanden. Een Schengenvisum is een sticker die in het reisdocument (bijvoorbeeld een paspoort) wordt geplakt. Een visum geeft aan dat er op het moment van afgifte geen bezwaar bestaat tegen de komst van de buitenlander voor een kort verblijf. De Nederlandse overheid toetst vooraf of iemand in aanmerking komt voor een Schengenvisum. Het visum is geldig voor een beperkte periode (maximaal 90 dagen).

Moet ik een Schengenvisum aanvragen?

Of jouw buitenlandse gast een Schengenvisum nodig heeft hangt af van de nationaliteit. Zie de lijst met visumplichtige nationaliteiten voor een verblijf van maximaal 3 maanden.

Vragen?

Heb je vragen over een Schengenvisum verzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Lees hier meer informatie per land:

Van de Filipijnen naar Nederland met een Schengenvisum

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.