Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 09.00 -12.00 uur op werkdagen

Buitenlands bezoek aan Schengenlanden: Reisverzekering verplicht


Medische reisverzekering voor Schengenlanden

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Sommige nationaliteiten moeten bij een bezoek aan de Schengenlanden van Europa een visum aanvragen. Dat geldt onder andere voor buitenlandse gasten uit Suriname, Indonesië, Thailand, Turkije en China. Naast een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf) moet men ook een verplichte reisverzekering afsluiten voor mogelijke medische kosten en repatriëring.

Ben je van plan om een vriend, partner of familie uit het buitenland te laten overkomen? Dan moet je eerst controleren of er een visum aangevraagd moet worden. Is hij of zij geboren in een land die voorkomt op de lijst van visumplichtige nationaliteiten, dan is jouw gast visumplichtig.

Wat zijn Schengenlanden?

Schengenlanden zijn landen die zich hebben aangesloten bij het Schengenverdrag. Zij hebben gezamenlijke afspraken gemaakt over het visumbeleid, asielbeleid en samenwerking tussen politie en justitie. Binnen het Schengengebied is er geen grenscontrole voor personen. Er zijn 27 Schengenlanden: 22 lidstaten van de Europese Unie (EU) en 3 landen die niet tot de EU behoren. Kroatië is het nieuwste en 27ste lid van Schengen.

De volgende landen vallen onder het Schengenverdrag en zijn deel van het Schengengrondgebied:

 België Malta
 Denemarken Nederland
 Duitsland Noorwegen
 Estland Oostenrijk
 Finland Polen
 Frankrijk Portugal
 Griekenland Slovenië
 Hongarije Slowakije
 Italië Spanje
 Letland Tsjechië
 Liechtenstein IJsland
 Litouwen Zweden
 Luxemburg Zwitserland

Groot-Brittannië en Ierland behoren niet tot het Schengen-grondgebied, omdat zij hun eigen grenscontrole willen handhaven. Cyprus, Roemenië en Bulgarije maken nog geen deel uit van het Schengengebied.

Verplichte reisverzekering voor Schengenvisum

De Europese Raad heeft besloten dat per 1 juni 2004 bij iedere aanvraag voor een Schengenvisum een reisverzekering dient te worden overlegd. Dit dient als dekking van eventuele uitgaven in geval van repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg of spoedbehandeling in een ziekenhuis. De verzekering moet geldig zijn op het hele grondgebied van de Schengen lidstaten en moet de gehele duur van het verblijf geldig zijn. De minimum dekking bedraagt € 30.000,–

Sluit hier een Schengenvisum verzekering af

De visumaanvrager moet kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten die voldoet aan de Schengenvoorwaarden. Het bewijs hiervan – de polis – moet men tonen op de ambassade tijdens de visumaanvraag of wanneer het visum wordt opgehaald.

Jij kan hier snel en eenvoudig deze Schengenvisum verzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw buitenlandse gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Een medische reisverzekering die voldoet aan alle voorwaarden van Schengen heb je hier voor  € 3,- per persoon per dag. Wil je deze verzekering afsluiten? Klik dan hier: Sluit hier een reisverzekering voor een Schengenvisum af »

Vragen?

Heb je vragen over een Schengenvisum reisverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.