Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 09.00 -12.00 uur op werkdagen

Visum voor Nederland: Wat is een medische reisverzekering van Allianz?


Medische reisverzekering voor visum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Er bestaat een speciale medische reisverzekering voor visumplichtige buitenlanders die naar Nederland of een ander Schengenland in Europa willen reizen. Deze reisverzekering is een voorwaarde om een visum (Visum Kort Verblijf oftewel een Schengenvisum)te kunnen krijgen.

Buitenlanders die Nederland voor maximaal 90 dagen willen bezoeken en visumplichtig zijn moeten in het land van herkomst een visum aanvragen. Dat kan bij de Nederlandse ambassade of het consulaat in het land van herkomst. De visumaanvrager moet beschikken over een medische reisverzekering ter dekking van eventuele uitgaven voor repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. Dat hij/zij over een dergelijke verzekering beschikt moet worden aangetoond bij de visumaanvraag. Dat kan door een kopie of de originele polis te overleggen.

Allianz Assistance heeft een uitstekende medische reisverzekering voor buitenlandse gasten tot 70 jaar: de Travel Risk Insurance.

Aan welke voorwaarden moet een medische reisverzekering voldoen?

De buitenlandse gast moet beschikken over een medische reisverzekering ter dekking van eventuele uitgaven voor vervoer naar huis om medische redenen, dringende medische zorg en spoedbehandeling in het ziekenhuis. De af te sluiten verzekering moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Het is geldig voor het gehele Schengengebied.
  • Een minimale dekking hebben van EUR 30.000.
  • De gehele duur van het beoogde verblijf geldig zijn.

De verzekering mag je in Nederland afsluiten, dat kan een familielid of partner doen.

Controle door de Marechaussee op Schiphol

Wanneer een visumplichtige buitenlander aankomt op Schiphol kan de Koninklijke Marechaussee, die belast is met de paspoortcontrole, vragen om het bewijs dat de persoon een medische reisverzekering of ziektekostenverzekering heeft afgesloten. De polis moet dan ook getoond kunnen worden.

Overigens moeten ook niet-visumplichtige buitenlanders op verzoek van de Marechaussee kunnen aantonen dat zij verzekerd zijn voor ziektekosten en repatriëring tijdens hun bezoek aan Nederland.

Wie mag de medische reisverzekering afsluiten?

De medische reisverzekering kan door de visumaanvrager worden afgesloten in het land van verblijf. De verzekering mag ook worden afgesloten in een ander land, bijvoorbeeld Nederland. Als er een uitnodigende partij is (referent) zoals een garantsteller en/of logiesverstrekker dan mag deze ook de verzekering voor zijn buitenlandse gast of partner afsluiten.

Waar kan ik een medische reisverzekering afsluiten?

Je kan op deze website een medische reisverzekering voor je buitenlandse gast afsluiten. De aanvragen worden tijdens werkdagen binnen 24 uur afgehandeld en je ontvangt de polis digitaal zodat je deze kan e-mailen naar het buitenland. Ook geven wij de premie terug als een visum wordt afgewezen.

Klik hier voor meer informatie: Medische reisverzekering voor een Schengenvisum »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.