Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Speciale reisverzekeringen

Speciale reisverzekeringen

Een standaard reisverzekering is geschikt voor normale vakantie of reis. Ga je iets bijzonders ondernemen, blijf je lang weg of ga je werken tijdens je reis in het buitenland? Dan heeft Allianz Assistance daar speciale reisverzekeringen voor die beter aansluiten bij jouw wensen.

Deze speciale reisverzekeringen kan je hier ook afsluiten. Snel en goed geregeld, altijd tegen de meest gunstige premie.

Wij hebben de volgende speciale reisverzekering in ons assortiment (klik op de link om naar de juiste reisverzekering te gaan):

Reisverzekering met sportdekking

Een reisverzekering met sportdekking, sportongevallen en aansprakelijkheid regel je hier snel en voordelig. Of je nu aan bijzondere, gevaarlijke of extreme sporten gaat doen, dat maakt niet uit. Wij hebben meerdere mogelijkheden en je bent al vanaf € 1,80 per dag in heel Europa verzekerd. Jouw (sport)bagage is ook verzekerd voor schade, vermissing of diefstal tot maximaal € 1.150 per persoon per polis.

Waarom speciale reisverzekeringen?

De meeste Nederlanders gaan naar het buitenland voor een vakantie van een aantal weken. Op deze groep is de normale reisverzekering afgestemd. Er zijn echter ook Nederlanders die kiezen voor een andere vorm van reizen. Denk daarbij aan:

 • Au Pairs
 • Stage lopen in het buitenland
 • Deelname aan sportwedstrijden in het buitenland
 • Backpackers (soms met een combinatie van werken en reizen)
 • Overwinteraars
 • Wereldreizigers
 • Studeren in het buitenland
 • Extreme sporten beoefenen tijdens je vakantie
 • Lang verblijf ik het buitenland
 • Wonen in het buitenland
 • Emigreren
 • Buitenlanders die naar Nederland komen
 • Medische reisverzekering voor een Schengenvisum

Je zult begrijpen dat een normale kortlopende reisverzekering of annuleringsverzekering hiervoor niet altijd volstaat. Een doorlopende reisverzekering kent ook beperkingen. Zo is het niet toegestaan om te werken. Een doorlopende reisverzekering is tevens niet geschikt voor een lang verblijf in het buitenland, omdat hiervoor restricties gelden. Zo mag je maximaal 180 dagen aaneengesloten in het buitenland verblijven op een doorlopende reisverzekering. Blijf een jaar of langer weg dan is een andere reisverzekering meer geschikt.

Welke speciale reisverzekeringen zijn er?

Er zijn reisverzekeringen die speciaal zijn aangepast op jouw manier van reizen:

 • Backpackers reisverzekering – Een doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering, is niet geschikt voor backpackers. De kortlopende is te duur voor een langere periode. De doorlopende reisverzekering heeft een maximum wat betreft het aantal gedekte vakantiedagen. Bij een doorlopende reisverzekering is het niet toegestaan om tijdens je vakantie te werken. Backpackers die drie maanden aaneengesloten gaan werken in het buitenland, zeggen meestal de zorgverzekering in Nederland op. De enige mogelijkheid om dan tegen ziektekosten in het buitenland verzekerd te zijn, is kiezen voor de Globetrotter Verzekering. Meer informatie en premie berekenen: Backpackers reisverzekering »
 • Au Pair verzekering – Een buitenlander kan niet zomaar een reisverzekering afsluiten in Nederland. Daarom heeft Allianz Assistance een aparte reisverzekering voor Au Pairs ontwikkeld: de Au Pair Verzekering. Deze verzekering is voor maximaal 18 maanden af te sluiten en alleen voor personen tot en met 30 jaar. Meer informatie en premie berekenen: Au Pair Insurance »
 • Lang verblijf verzekering – Wanneer je voor een lang verblijf naar het buitenland gaat (tot 2 jaar), moet je daarvoor een speciale reisverzekering afsluiten, de Globetrotter Verzekering is daarvoor geschikt. Meer informatie en premie berekenen: Globetrotter Verzekering »
 • Gevaarlijke, bijzondere en extreme sporten – Ga jij raften, parachutespringen, bergbeklimmen, kitesurfen of een weekend naar de Ardennen om outdoor te sporten? In dat geval is een speciale verzekering van belang. Meer informatie en premie berekenen: Adventure & Survival Insurance »
 • Reisverzekering voor sportwedstrijden – Een standaard reisverzekering kent geen dekking voor sportwedstrijden. Tegen betaling van een toeslag voor het extra risico kan jij als wedstrijdsporter toch via ons een uitstekende reisverzekering afsluiten. Meer informatie: Reisverzekering voor wedstrijdsport »
 • Reisverzekering voor buitenlanders – Heb je vrienden of familie in het buitenland wonen die jou hier in Nederland willen bezoeken? Of je hebt een buitenlandse partner, die je voor een paar maanden wilt laten overkomen naar Nederland. In dat soort situaties heb je een reisverzekering voor buitenlanders nodig. Meer informatie en premie berekenen: Travel Risk Insurance reisverzekering voor buitenlanders »
 • Reisverzekering voor een Schengenvisum – Een belangrijke voorwaarde voor buitenlandse toeristen, om een Schengenvisum te kunnen verkrijgen, is een reisverzekering. Bij de visumaanvraag moet de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. Meer informatie en premie berekenen: Medische reisverzekering voor Schengenvisum »
 • Werken in het buitenland reisverzekering – Als je gaat werken in het buitenland, wil je jezelf ook goed verzekeren. Dat kan met een reisverzekering waarbij werken is toegestaan. Speciaal hiervoor is de Globetrotter Verzekering van Allianz Assistance. Standaard werk is gratis meeverzekerd. Ga je meer risicovol werk doen, dan is Allianz Assistance de enige verzekeraar bij wie je terecht kunt. Meer informatie en premie berekenen: Globetrotter Verzekering voor werken in het buitenland »
 • Reisverzekering voor Nederlanders in het buitenland – Woon je in het buitenland en wil je een kortlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten afsluiten dan kan dat meestal niet omdat je daarvoor in Nederland woonachtig moet zijn. Speciaal voor die groep is de Travel Risk Insurance. Meer informatie en premie berekenen: Travel Risk Insurance voor Nederlanders in het buitenland »
 • Eigen Risico Verzekering Autohuur – Je kan voordelig het eigen risico en borg bij autohuur of camperhuur verzekeren bij Allianz voor slechts €6,75 per dag. een Allianz Eigen Risico Huurauto verzekering geeft meer zekerheid bij het huren van een auto. Daarom is de Eigen Risico Verzekering is de ideale verzekering als je een auto of camper huurt. Als je onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Deze Allianz Autohuur verzekering is de ideale verzekering als je een auto of camper huurt voor jouw vakantie. Meer informatie en premie berekenen: Allianz Eigen Risico Verzekering Autohuur »
 • Verzekering huurcamperVerzekering huurcamper nodig? Deze kost hier slechts € 7,93 per dag. Met de Eigen Risico Verzekering voor campers van Allianz Assistance is het eigen risico en de borg voor de huurcamper gedekt tot € 6.000,-. Een campervakantie is een luxe vorm van kamperen en het staat voor het ultieme gevoel van vrijheid. Je kunt gaan en staan waar je wil. Je bent flexibeler dan met een caravan aan je trekhaak. Je bent sneller weer onderweg. Een camper huren is een goede optie als je van plan bent om een camper te kopen. Door eerst een camper te huren, kan je ervaren of het iets voor je is. Gezien de aanschafprijs is dat wel belangrijk. En als je een camper maar maximaal vijf à zes weken per jaar gebruikt, is huren goedkoper dan kopen.

Mocht je op zoek zijn naar een reisverzekering voor een speciale reis en staat deze er niet bij, neem dan contact op met ons via info@reisverzekering-direct.nl of bel 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen). We helpen je graag!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering