Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering voor vakantiehuis in Nederland

Annuleringsverzekering voor vakantiehuis in Nederland

Een annuleringsverzekering voor een vakantiehuis in Nederland regel je hier tegen de beste voorwaarden. Annulering vanwege een besmetting met Corona (Covid-19) is meeverzekerd.

Heb jij een verblijf in een vakantiehuisje in Nederland geboekt? Dan is goede annuleringsverzekering aan te raden. Vooral in deze onzekere tijd met corona (Covid-19), want stel dat er iemand in de familie ziek wordt vlak voordat je vertrekt en je moet onverhoopt annuleren. Dan ben je de huurprijs voor het vakantiehuisje kwijt, dus een forse financiële schade. Met de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance loop je geen enkel financieel risico als je door persoonlijke omstandigheden jouw  vakantiehuis boeking moet annuleren.

Annuleringsverzekering vakantiehuis Nederland: ook dekking bij Corona!

Als je met je gezin of familie een vakantiehuis gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat iemand van je gezin of familie corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van het vakantiehuis in Nederland annuleren als een van de verzekerde reisgenoten een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Annuleringsverzekering voor extra zekerheid

Met een kortlopende annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet naar je vakantiehuis kan gaan of dat je een vakantie op het park moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de geboekte reissom terug. 

Iemand in de familie wordt ziek

Ziekte, ongeval of overlijden van familie in de derde graad is ook meeverzekerd op de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Familie in de derde graad, zijn ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen. Mocht een familielid in de 3e graad te maken krijgen met een ernstige ziekte, ongeval of overlijden dan kan de verzekerde zijn/haar annuleringsverzekering aanspreken. Uiteraard valt ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad ook onder de dekking van de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Voor de duidelijkheid nog even een overzicht van de familie verwantschap:

 • 1e graad familie zijn partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • 2e graad familie zijn kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • 3e graad familie zijn ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Dekking tijdens de reis/vakantie

De annuleringsverzekering biedt ook dekking tijdens je reis. Je bent bijvoorbeeld verzekerd voor het afbreken van je reis door bijvoorbeeld overlijden, ernstige ziekte of een ernstig ongeval van je familieleden. Maar ook bij materiële beschadiging van jouw eigendom, de huurwoning of het bedrijf waar je werkt, waardoor het noodzakelijk wordt dat je thuis aanwezig bent. Je ontvangt dan tevens een vergoeding voor niet-genoten vakantiedagen.

Verzekerd op kortlopende annuleringsverzekering

Heb je een vakantiehuis in Nederland geboekt, maar kun je onverwachts niet op reis gaan, bijvoorbeeld omdat jijzelf of een familielid ziek is geworden? Of ben je al op vakantie en moet je de reis onderbreken? Dan heb je financiële schade. Voor dergelijke risico’s sluit je een kortlopende vakantiehuis annuleringsverzekering af. De annuleringsverzekering biedt dekking voor het gedeelte van de reissom van het vakantiehuis dat je niet terugkrijgt bij annuleren, inclusief eventuele aanvullende kosten die je moet maken. Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis zijn o.a.:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
 • Zorgplicht bij ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad.
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Een operatie van een verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.
 • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Het particuliere vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt, kan niet gerepareerd worden voor het begin van de reis.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
 • Je krijgt onverwacht niet het visum dat je nodig hebt voor de reis.
 • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

Vergoeding bij ziekenhuisopname

Moet je tijdens je vakantie langer dan 8 uur in het ziekenhuis verblijven dan kan je een beroep doen op de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Je ontvangt een vergoeding voor de gemiste vakantiedagen. Indien je voor langer dan 72 uur in een ziekenhuis wordt opgenomen en heb je een ‘Dubbel-Zeker dekking’, dan krijg je zelfs je hele vakantie terugbetaalt (tot maximaal het verzekerd bedrag).

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres om online een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten!

Meest gestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering voor een vakantiehuis in Nederland (FAQ)

Hieronder lees je de meest gestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering voor een vakantiehuis in Nederland.

Waarom een vakantiehuis annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering voor een vakantiehuis vergoedt onder andere de annuleringskosten van jouw boeking bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of je medereizigers. Bijvoorbeeld als iemand corona krijgt en dat kan aantonen met een testuitslag. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je de betaalde reissom terug bij annulering, als er sprake is van een verzekerde gebeurtenis. In de voorwaarden lees je voor welke situaties je verzekerd bent.

Wat dekt een annuleringsverzekering nog meer?

– Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname.
– Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.
– Verzekerd bij annulering en vertraging.
– Met Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed.
– Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.
– Huisdier valt ook onder de dekking.

Wat kost een kortlopende annuleringsverzekering ?

De prijs van een annuleringsverzekering is afhankelijk van de hoogte van de reissom (wat je in totaal betaald hebt voor de reis). De premie voor een annuleringsverzekering is een vast percentage van de reissom. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken. Je kan dan ook de korting zien die wij je geven.

Geldt jullie annuleringsverzekering ook voor een reisgenoot?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat, jouw reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten en de oorzaak van de annulering verzekerd is.

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Ja. Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Uitgebreid en Compleet-dekking) van Allianz Global Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:
– Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
– Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
– Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Wat is het verschil tussen Annulering Basis en Dubbel Zeker?

Annulering Basis: als je de reis vooraf moet annuleren, dan krijg je de annuleringskosten vergoed. Wanneer je de reis onverwacht moet afbreken, krijg je de kosten vergoed voor de niet-gebruikte vakantiedagen.
Annulering Dubbel Zeker: naast alle voordelen van de dekking Annulering Basis, krijg je de volledige reissom – tot maximaal het verzekerde bedrag terug wanneer je de reis moet afbreken. Zelf als je op de voorlaatste dag je reis afbreekt. Er moet dan wel sprake zijn van een verzekerde gebeurtenis. Alle verzekerde gebeurtenissen vind je in de voorwaarden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering