Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Waarvoor is een annuleringsverzekering?

Een reis of vakantie boeken doe je meestal ruim van te voren, zeker als je afhankelijk bent van de schoolvakantie. In de tussenliggende periode kan er van alles gebeuren waardoor je niet mee op vakantie kunt. Om te voorkomen dat je het geld voor je reeds betaalde reis kwijt bent, sluit je een annuleringsverzekering af.

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance kent een ruime dekking. Zo mag je ook annuleren als je huisdier plotseling ernstig ziek wordt of een ongeluk krijgt.

Allianz Global Assistance, met het hoofdkantoor in Amsterdam, is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld en meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Wat is een annuleringsverzekering?

Waarvoor is een annuleringsverzekering eigenlijk? Wel, een annuleringsverzekering biedt dekking voor de annuleringskosten wanneer jouw reis niet door kan gaan, of vergoedt (een deel van) de reissom bij het afbreken van de vakantie. De reden van de annulering of afbreking moet wel als zodanig in de polisvoorwaarden genoemd staan. wij geven een aantal voorbeelden van annuleringen die onder de dekking vallen van de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance:

 • Je breekt een been en kan niet op vakantie.
 • Je oma is ernstig ziek geworden en kan overlijden.
 • Je bent werkeloos geworden.
 • Je gaat scheiden.
 • Je hebt een huurhuis toegewezen gekregen.
 • Je bent op vakantie maar je krijgt te horen dat je huis ernstige waterschade heeft.

Natuurlijk wil je geen financiële teleurstelling als je vakantie niet door kan gaan of afgebroken moet worden. Met de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je in de genoemde situatie prima verzekerd en krijg je jouw geld terug zodat je later eventueel alsnog op vakantie kan gaan.

Wat zijn annuleringskosten?

Wanneer je niet op vakantie kan door een onvoorziene omstandigheid, moet je de reis of de huur van je vakantiehuis annuleren. De reisorganisatie of de verhuurder zal daarvoor kosten in rekening brengen. We noemen dat annuleringskosten. Die kosten moet je betalen, ook al kun je er niets aan doen dat je niet op reis kan. De uiteindelijke annuleringskosten kunnen flink oplopen. Zeg je op het laatste moment af? Dan betaal je vaak honderd procent van de reis- of huursom. Annuleer je eerder, dan blijft een percentage van het bedrag voor jouw rekening.

Annuleringsverzekering biedt redding

Als je een vakantie annuleert en met annuleringskosten wordt geconfronteerd biedt jouw annuleringsverzekering uitkomst. Je krijgt namelijk de annuleringskosten vergoed als je de vakantie afzegt en de reden hiervoor onder de polisvoorwaarden vallen. De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Ook dekking bij een corona besmetting

Een Allianz annuleringsverzekering met corona dekking kan je hier afsluiten met 10% korting op de premie. Je bent ook verzekerd in geval van een corona (Covid-19) besmetting. Want als je alleen, met een vriend, reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten voor vertrek een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Ook verzekerd bij uitvallen van je reisgenoot

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de:

 • reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Deze dekking is per reis beperkt tot drie meereizende gezinnen of zes reisgenoten. Breek je de reis af? Dan is deze dekking beperkt tot één reisgenoot.

Plotseling je vakantie afbreken valt ook onder de dekking

Het kan gebeuren dat je door een plotselinge omstandigheid je vakantie moet afbreken en terug naar huis gaat. Ook dan biedt een annuleringsverzekering uitkomst. Je hebt namelijk de hele reis- of huursom betaald, maar je kunt geen aanspraak meer maken op het deel van de reissom voor de dagen die je mist. Voor die resterende dagen kan je een zogenoemde ‘afbrekingsvergoeding’ krijgen. Deze vergoeding valt ook onder de dekking van een annuleringsverzekering. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de totale reissom terug te krijgen als je voor de meest uitgebreide annuleringsverzekering kiest.

Tevens vergoeding bij vertraagd vertrek

Wanneer je kiest voor de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, krijg je ook een vergoeding bij vertraging.  Als bij een reis van boot, bus, trein of vliegtuig, van langer dan drie dagen, vertraging optreedt bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op de eerste reisbestemming, betaalt Allianz Global Assistance een verhoudingsgewijze vergoeding op basis van het verzekerde bedrag van je annuleringsverzekering.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom. Deze bedraagt ongeveer 5,9% van de totale reissom.

Meeverzekeren op je annuleringsverzekering

De kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance kan je uitbreiden met extra dekkingen voor nog meer zekerheid.

Samengestelde reis
Bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door o.a. natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Voor beide keuzes biedt de dekking een vergoeding. Deze keuze is uniek in Nederland.

Extra persoon
Je krijgt je annuleringskosten vergoed in geval van ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon.

Zorgplicht
Je wilt je vakantie kunnen annuleren in geval van dringende zorgbehoefte van een 2e graads familielid (zorgplicht 1e graads familielid is standaard meeverzekerd).

Waarnemer
Annuleren indien je zakelijke compagnon of persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon of directe familieleden (1e of 2e graads).

Annuleringsverzekering ook voor samengestelde reizen

Steeds meer Nederlanders stellen hun reis zelf samen. Onderdelen zoals een vlucht, hotel en huurauto worden los van elkaar geboekt op internet. Voor deze reizigers biedt Allianz Global Assistance de dekking ‘Samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van die reis. Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking.

Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties:

Optie 1: De reis in aangepaste vorm voortzetten, Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor:

 • De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
 • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
 • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2: Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Groepsannuleringsverzekering voor een groepsreis

Wil je een annuleringsverzekering voor groepen, bijvoorbeeld bij een familievakantie? Dat kan ook. Wij kunnen je een uitstekende groepsannuleringsverzekering aanbieden.

Annuleringsverzekering vergeten?

Een annuleringsverzekering moet je meestal binnen 7 dagen na het boeken van een reis afsluiten. Ben je dat vergeten? Geen nood. Wij helpen je! Via Reisverzekering-direct.nl kan jij vrijwel altijd nog een annuleringsverzekering afsluiten, al ben je dat vergeten of te laat. Neem contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Vragen?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekering-direct.nl. telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering