Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance

"Allianz"/

Allianz Travel Risk Insurance

Groepsannuleringsverzekering Allianz

Groepsannuleringsverzekering van Allianz voor extra zekerheid!

Je groepsreis is verzekerd bij annulering, reisafbreking en vertraging.

Tegenover elkaar verzekerd (de hele groep mag annuleren als er iemand uitvalt)

Corona besmetting is meeverzekerd

Dekking bij ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.

 Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar.

Ook geschikt voor grote familiereizen!

Groepsannuleringsverzekering nodig? Een groepsuitje of met een vriendengroep of familie op vakantie? Een Allianz groepsannuleringsverzekering kun je veel financiële ellende besparen. Een groepsannuleringsverzekering is een kortlopende annuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen, vrienden, familie, etc. die samen op reis of vakantie gaan.

Je kent waarschijnlijk de normale individuele annuleringsverzekering wel. Hiermee verzeker je jezelf en jouw reisgenoten tegen mogelijke annuleringskosten. Bijvoorbeeld omdat je niet op reis kan gaan, omdat je ziek bent geworden of iemand in je naaste familie is ernstig ziek. Wanneer je met een groep op reis gaat, kun je ook een kortlopende groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit het reisgezelschap gezamenlijk een annuleringsverzekering af tegenover elkaar. Als iemand uit de groep niet mee kan wegens een ernstige ziekte (ook Corona), ongeval of overlijden dan kan de gehele groepsreis geannuleerd worden. Daarmee verschilt de groepsannuleringsverzekering van een individuele annuleringsverzekering.


Let op: Ook dekking bij Corona (Covid-19)! Als je met vrienden, of familie een vakantie gaat boeken, wil je in ook dekking hebben als een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking van de groepsannuleringsverzekering! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.


Groepsannuleringsverzekering Allianz Global Assistance

Ga je met vrienden of familie een weekend weg? Dan kun je de groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten, zodat je groepsreis ook verzekerd is tegen annuleringskosten. Stel dat één van je meereizende vrienden of familieleden voor vertrek overlijdt of levensbedreigend ziek wordt, dan kunnen we ons voorstellen dat de rest een zin meer heeft om op reis te gaan. Met deze speciale groepsannuleringsverzekering kan de reis voor de gehele groep worden geannuleerd en krijg je de annuleringskosten vergoed.

Allianz Global Assistance in Amsterdam is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Groepsannuleringsverzekeringen met Covid-19 dekking

Als je met een gezelschap op reis gaat, kun je ook een kortlopende groepsannuleringsverzekering met corona dekking afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering af tegenover elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen (familie):

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een groep tot 9 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking tegenover elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kunt deze hier zelf afsluiten: annuleringsverzekering »
 • De eenmalige annuleringsverzekering voor een groep van maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering (vraag een offerte aan).
 • De annuleringsverzekering speciaal voor families groter dan 9 personen. Hierbij moeten alle leden van de groepsreis familie van elkaar zijn (1e,2e of 3e graad)
Groepsannuleringsverzekering
Allianz Groepsannuleringsverzekering

Meer uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen

Wil je een meer uitgebreidere annuleringsverzekering voor groepen, bijvoorbeeld bij een familievakantie? Dat kan ook. Wij kunnen je een standaard annuleringsverzekering aanbieden met de volgende samenstelling van het aantal reizigers:

 • 4 gezinnen + 3 reisgenoten (gezinnen zijn personen die achter dezelfde voordeur wonen)
 • 7 reisgenoten (eventueel 2 reisgenoten extra)
 • Grote families (onbeperkt aantal)

Alle personen zijn dan bovendien verzekerd tegenover elkaar. Dus als een reisgenoot of gezinslid uit de gezelschap moet annuleren (om onderstaande redenen) dan mag de hele groep annuleren. Deze uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen vergoedt de kosten van het annuleren van een niet begonnen reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor niet genoten reisdagen. De groepsannuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid (1e, 2e en 3e graad);
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding of beëindiging van een duurzame relatie;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkeloosheid;
 • afwijzing van een noodzakelijk visum;
 • zorgplicht voor een familielid;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.

Je kunt in de voorwaarden nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn. Is je reisgezelschap niet groter dan 4 gezinnen + 3 reisgenoten of maximaal 9 reisgenoten, dan kun je dus ook kiezen voor de uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen. Heb je interesse, neem dan contact met ons op voor een premieopgave.

Wat is de corona dekking op de Allianz annuleringsverzekering?

Met de Allianz corona dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je vooraf waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz gratis op de kortlopende annuleringsverzekering biedt:

 • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

Annuleringsverzekering voor groepen

Een groepsannuleringsverzekering is geschikt voor een meerdere situaties waarbij er sprake is van een groepsboeking. Wij hebben voor iedere groepsreis een passen groepsannuleringsverzekering, zoals:

 • Je gaat met een stel vrienden op reis en hebt daarvoor een groepsannuleringsverzekering nodig.
 • Je hebt een familieweekend geboekt en je zoekt een passende annuleringsverzekering.
 • Een groepsaccommodatie boeken kan vrij prijzig zijn, met onze groepsannuleringsverzekering voorkom je een financiële tegenvaller.

Groepsreisverzekering nodig?

Organiseer je een groepsreis of schoolreis? Dan moet je ook denken aan een goede groepsreisverzekering. Die kun je hier snel en eenvoudig afsluiten. Met de groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance is iedere deelnemer goed verzekerd. Kortom, de perfecte reisverzekering voor zelf georganiseerde groepsreizen. Meer informatie: Groepsreisverzekering »

Meeste gestelde vragen en antwoorden over een groepsannuleringsverzekering van Allianz

Lees hieronder vaak gestelde vragen en antwoorden over de groepsannuleringsverzekering van Allianz.

Wat is een groepsannuleringsverzekering van Allianz?

Een kortlopende groepsannuleringsverzekering van Allianz is raadzaam als je met een groep op reis gaat (familie, vrienden of een gezelschap). En je wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking tegenover elkaar en iedereen is in 1 keer verzekerd.

Waarom is een groepsannuleringsverzekering belangrijk bij een groepsreis?

Je hebt de zekerheid dat iedereen verzekerd is tegen annuleringskosten en er is dekking tegenover elkaar. Misschien hebben enkele mensen uit de groep zelf al een doorlopende annuleringsverzekering, maar die biedt alleen dekking voor hunzelf en niet voor de groep. Zonder groepsannuleringsverzekering kan de groep niet kosteloos annuleren, als ze de reis niet willen laten doorgaan, omdat iemand uit het gezelschap een ongeval heeft gehad, ernstig ziek is geworden of is overleden.

Welke annuleringsverzekeringen voor groepsboekingen zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijke van de groepsgrootte en familiebanden:
1. De kortlopende annuleringsverzekering voor groepen tot 9 personen.
2. De eenmalige annuleringsverzekering voor groepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De familiereis annuleringsverzekering waarbij de groepsgrootte niet uitmaakt, maar iedereen wel 1e,2e of 3e graad familie van elkaar moet zijn.

Wat dekt de groepsannuleringsverzekering?

De groepsannuleringsverzekering van Allianz biedt onder andere dekking wanneer de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• etc.

Ben ik met deze groepsannuleringsverzekering ook verzekerd voor corona (Covid-19)?

Jazeker, als je met een groep of reisgezelschap een vakantie of reis gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben als een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Wanneer is een groepsannuleringsverzekering van Allianz de beste keuze?

De groepsannuleringsverzekering is geschikt voor groepen die altijd gezamenlijk op reis willen, denk daarbij aan:
– familie
– vrienden
Je verzekert de totale reissom van de groepsreis en die kun je claimen op je groepsannuleringsverzekering als je onverhoopt moet annuleren.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsannuleringsverzekering?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de groepsannuleringsverzekering worden afgesloten?

Wij adviseren zo snel mogelijk na het boeken van de groepsreis. Bij voorkeur binnen 7 dagen.

Wat kost een Allianz groepsannuleringsverzekering?

Wat een groepsannuleringsverzekering van Allianz kost, hangt van enkele factoren af zoals, de grootte van de reisgezelschap, de leeftijdssamenstelling, het aantal personen uit een gezin, de bestemming en de totale reissom. Een groepsannuleringsverzekering kun je al afsluiten bij een kleine groep, bijvoorbeeld 3 personen of 2 gezinnen, maar natuurlijk ook bij hele grote groepen (familie). Je kunt bij ons vrijblijvend een premieberekening opvragen.

Voor meer vragen over de Allianz groepsannuleringsverzekering?

Heb je nog andere vragen over de groepsannuleringsverzekering van Allianz? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.