Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Groepsannuleringsverzekering

Annuleringsverzekering bij groepsboeking: Groepsannuleringsverzekering

Een groepsuitje of met een vriendengroep of familie op vakantie? Een groepsannuleringsverzekering kan je veel financiële ellende besparen. Een groepsannuleringsverzekering is een kortlopende annuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen, zoals verenigingen, vrienden, familie, sportclub, etc.

Je kent waarschijnlijk de normale individuele annuleringsverzekering wel. Hiermee verzeker je jezelf en jouw reisgenoten tegen mogelijke annuleringskosten. Bijvoorbeeld omdat je niet op reis kan gaan omdat je ziek bent geworden of iemand in je naaste familie is ernstig ziek. Wanneer je met een groep op reis gaat kan je ook een kortlopende groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar.

Groepsannuleringsverzekering Allianz Global Assistance

Ga je met een groep vrienden een weekend weg? Of organiseer je voor alle medewerkers van een bedrijf een tripje naar Barcelona? Dan kan je de Groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten, zodat jouw groepsreis ook verzekerd is tegen annuleringskosten. Stel dat één van je meereizende vrienden of collega’s een week voor vertrek overlijdt of levensbedreigend ziek wordt, dan kunnen we ons voorstellen dat de hele groep geen zin meer heeft om op reis te gaan. Met deze speciale annuleringsverzekering kan de reis voor de hele groep worden geannuleerd en krijg je de annuleringskosten vergoed.

Allianz Global Assistance in Amsterdam is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Wat is er verzekerd op een groepsannuleringsverzekering?

Je kunt kiezen uit een Groepsannuleringsverzekering met de volgende verzekerde gebeurtenissen:

 • Overlijden van één van de deelnemers binnen 4 weken voor vertrek.
 • Overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ongevalsletsel van één van de deelnemers binnen 4 weken voor vertrek.

Optioneel: je kunt daarnaast ook ernstige zaakschade aan het bedrijfspand van de verzekeringsnemer en/of aan de geboekte accommodatie meeverzekeren. Hierbij gaat het om ernstige beschadiging door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming.

Meer informatie of een premie-opgaaf

De Annuleringsverzekering voor groepen van Allianz Global Assistance is een maatwerkproduct. De te betalen premie is afhankelijk van het aantal personen, de reissom, leeftijden van verzekerden en de gewenste dekking.

Wil je een offerte ontvangen? Mail ons dan de onderstaande gegevens naar info@reisverzekering-direct.nl:

 • Aantal personen.
 • Reissom.
 • Reisduur.

Je ontvangt dan zo spoedig mogelijk een offerte van ons.

Meer uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen

Wil je een meer uitgebreidere annuleringsverzekering voor groepen, bijvoorbeeld bij een familievakantie? Dat kan ook. Wij kunnen je een standaard annuleringsverzekering aanbieden met de volgende samenstelling van de groep of het reisgezelschap:

 • 4 gezinnen + 3 reisgenoten (gezinnen zijn personen die achter dezelfde voordeur wonen)
 • 7 reisgenoten (eventueel 2 reisgenoten extra)

Alle personen zijn dan tevens verzekerd tegenover elkaar. Dus als een reisgenoot of gezinslid uit de groep moet annuleren (om onderstaande redenen) dan mag de hele groep annuleren.

Deze uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen vergoedt de kosten van het annuleren van een niet begonnen reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor niet genoten reisdagen. De annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding of beëindiging van een duurzame relatie;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkeloosheid;
 • afwijzing van een noodzakelijk visum;
 • zorgplicht voor een familielid;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.

Je kunt in de voorwaarden nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Is jouw reisgezelschap niet groter dan 4 gezinnen + 3 reisgenoten of maximaal 9 reisgenoten, dan kan je dus ook kiezen voor de uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen. Heb je interesse, neem dan contact met ons op voor een premie-opgave.

Annuleringsverzekering voor groepen

Een groepsannuleringsverzekering is geschikt voor een meerdere situaties waarbij er sprake is van een groepsboeking. wij hebben voor iedere groepsreis een passen groepsannuleringsverzekering, zoals:

 • Je gaat met een groep vrienden op reis en hebt daarvoor een groepsannuleringsverzekering nodig.
 • Je hebt een familieweekend geboekt en je zoekt een passende annuleringsverzekering.
 • Ook voor een schoolreis kan je een annuleringsverzekering afsluiten. De schoolreis annuleringsverzekering is tevens maatwerk, neem daarvoor contact met ons op.
 • De groepsannuleringsverzekering is geschikt voor iedere groepsvakantie van grote groepen.
 • Ga je een groepsboeking doen voor de zangvereniging, sportclub of een familie uitje? Je kan bij ons terecht voor de annuleringsverzekering voor jouw groep.
 • Een groepsaccommodatie boeken kan vrij prijzig zijn, met onze groepsannuleringsverzekering  voorkom je een financiële tegenvaller.

Groepsreisverzekering nodig?

Organiseer jij een groepsreis of schoolreis? Dan moet je ook denken aan een goede groepsreisverzekering. Die kan je hier snel en eenvoudig afsluiten. Met de groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance is iedere deelnemer goed verzekerd. De begeleiders en het bestuur zijn ook verzekerd tegen aansprakelijkheid. Kortom, de perfecte reisverzekering voor zelf georganiseerde groepsreizen. Meer informatie: Groepsreisverzekering »

Vragen?

Heb je vragen over een groepsannuleringsverzekering? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.