Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Wat is een groepsannuleringsverzekering? Veelgestelde vragen en antwoorden

"Allianz"/

Allianz Travel Risk Insurance
Beste groepsannuleringsverzekering

Groepsannuleringsverzekering van Allianz voor extra zekerheid!

Je groepsreis is verzekerd bij annulering, reisafbreking en vertraging.*

Tegenover elkaar verzekerd (iedereen mag annuleren als er iemand uitvalt)*

Corona besmetting is meeverzekerd*

Dekking bij ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.*

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

* Voor zeer grote reisgezelschappen gelden afwijkende voorwaarden.

Wat is een groepsannuleringsverzekering van Allianz? Dit type verzekering is bedoeld voor groepen die samen op reis gaan en biedt dekking voor annuleringskosten als een lid van de groep de reis moet annuleren vanwege ernstige omstandigheden zoals ziekte, ongeval of overlijden.

Het belangrijkste kenmerk van een groepsannuleringsverzekering is dat alle leden van de groep tegenover elkaar verzekerd zijn, wat niet altijd het geval is bij individuele annuleringsverzekeringen. De verzekering is geschikt voor verschillende soorten groepen, zoals families, vrienden, collega’s, schoolklassen en verenigingen.

Een groepsannuleringsverzekering is altijd nuttig, zelfs als de meeste leden van de groep al een doorlopende reis- en annuleringsverzekering hebben. Dit komt doordat een individuele annuleringsverzekering alleen dekking biedt voor de persoon die de verzekering heeft afgesloten en niet voor de rest van de groep.

FAQ: Groepsannuleringsverzekering

Hieronder lees je veelgestelde vragen en antwoorden over de groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistent.

Wat is een groepsannuleringsverzekering?

Een groepsannuleringsverzekering is een verzekering die een groep mensen dekt tegen annuleringskosten. Als een lid van de groep de reis moet annuleren vanwege ernstige omstandigheden zoals ziekte, ongeval of overlijden, kan de hele groep de reis annuleren. Deze verzekering is vooral nuttig als de hele groep de reis wil annuleren als een lid niet kan gaan.

Wat is een groepsannuleringsverzekering?
Groepsannuleringsverzekering van Allianz

Voor welke groepen is een groepsannuleringsverzekering geschikt?

Een groepsannuleringsverzekering is geschikt voor verschillende soorten groepen, zoals families, vrienden, collega’s, schoolklassen en verenigingen. De grootte van de groep en de samenstelling van de groep hebben geen invloed op de verzekering.

Wat is het voordeel van een groepsannuleringsverzekering?

Het voordeel van een groepsannuleringsverzekering is dat alle leden van de groep tegenover elkaar verzekerd zijn. Dit betekent dat als een lid van de groep de reis moet annuleren, de hele groep de reis kan annuleren zonder financiële gevolgen. Dit is niet het geval bij individuele annuleringsverzekeringen.

Wat gebeurt er als een lid van de groep een doorlopende reis- en annuleringsverzekering heeft?

Zelfs als de meeste leden van de groep een doorlopende reis- en annuleringsverzekering hebben, is een groepsannuleringsverzekering nog steeds nuttig. Een individuele verzekering dekt alleen de persoon die de verzekering heeft afgesloten, niet de rest van de groep.

Biedt een groepsannuleringsverzekering dekking bij een corona besmetting?

Ja, een groepsannuleringsverzekering biedt ook dekking bij een corona besmetting. Als een lid van de groep positief test op Covid-19, kan de hele groep de reis annuleren.

Annulering en groepsboeking, welke problemen kunnen ontstaan?

Als een groep besluit geen groepsannuleringsverzekering af te sluiten, kunnen er bij een individuele annulering problemen ontstaan. Alle deelnemers aan de groepsreis moeten met naam en toenaam op het boekingsformulier staan. Als iemand wil annuleren en zelf een doorlopende annuleringsverzekering heeft, moet hij kunnen bewijzen dat hij schade heeft. Dit kan alleen aan de hand van het boekingsformulier waar zijn naam op staat. Is dit niet het geval dan kan de verzekeraar een uitkering weigeren.

Welke groepsannuleringsverzekeringen zijn er beschikbaar?

Er zijn verschillende groepsannuleringsverzekeringen beschikbaar, afhankelijk van de grootte van de groep. Er zijn verzekeringen voor groepen tot 7 personen, voor groepen bestaande uit maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten, en voor grotere groepen.

Wat is het verschil tussen een groepsannuleringsverzekering en een individuele annuleringsverzekering?

Het belangrijkste verschil tussen een groepsannuleringsverzekering en een individuele annuleringsverzekering is dat bij een groepsannuleringsverzekering, als een lid van de groep de reis moet annuleren, de hele groep de reis kan annuleren zonder financiële gevolgen. Bij een individuele annuleringsverzekering is dit niet het geval.

Hoe kan ik een groepsannuleringsverzekering afsluiten?

Een groepsannuleringsverzekering kan hier worden afgesloten bij Allianz. Het is belangrijk om de voorwaarden van de verzekering goed te lezen en te begrijpen voordat je deze afsluit.

Wat zijn de kosten van een groepsannuleringsverzekering?

De kosten van een groepsannuleringsverzekering variëren afhankelijk van de grootte van de groep en de duur van de reis. Het is het beste om een offerte aan te vragen bij Allianz om een nauwkeurige prijs te krijgen.

Groepsreisverzekering

Naast de groepsannuleringsverzekering, biedt Allianz Global Assistance ook een uitstekende groepsreisverzekering aan. Deze groepsreisverzekering is geschikt voor groepsreizen vanaf 10 personen, denk daarbij aan verenigingen, scholen, sportverenigingen, personeelsreizen en bedrijfsuitjes. Alle deelnemers aan de groepsreis zijn verzekerd voor S.O.S.-kosten, reisongevallen, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Je kan dit eventueel nog uitbreiden met reisbagage en/of (winter)sport dekking. Meer weten? Klik hier: Groepsreisverzekering »

Vragen?

Heb je een vraag over de groepsannuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekering-direct.nl, telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.