Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering met dekking voor huisdieren

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Annuleringsverzekering inclusief huisdieren

 Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

  Dekking voor familieleden in 1e, 2e en 3e graad.

 Huisdieren vallen ook onder de dekking.

  Dekking samengestelde reizen is mogelijk.

Met de annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo krijg je een vergoeding voor gemiste vakantiedagen bij het afbreken van je vakantie of bij ziekenhuisopname in het buitenland.

Een annuleringsverzekering voor je huisdier afsluiten? Dat kan hier. Je kunt dan je reis of vakantie annuleren indien je huisdier (hond, kat of paard) ernstig ziek is geworden of ernstig gewond is geraakt.

Huisdieren

Voor veel mensen zijn huisdieren een soort gezinsleden. Wanneer er iets vervelends met je huisdier gebeurt, dan ga je niet met een prettig gevoel op vakantie. Reisverzekeraar Allianz Global Assistance snapt dat. De annuleringsverzekering die je bij Allianz Global Assistance afsluit is ook geldig voor je huisdieren. Daar hoef je zelfs niet extra voor te betalen.

Annuleringsverzekering

Naast een reisverzekering kan je ook een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering geeft een schadevergoeding, wanneer je door een onverwachte gebeurtenis je reis of vakantie moet annuleren of afbreken. Het moet dan om een gebeurtenis gaan, die onder de dekking valt. In de polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering staat welke situaties gedekt zijn. Ben je al op vakantie maar moet je deze afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet gebruikte reisdagen. Bij een annuleringsverzekering heb je, net als bij een reisverzekering, de keuze uit een eenmalige- of een doorlopende verzekering.

Huisdieren meeverzekerd op een annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt een vergoeding voor onverwachte problemen waardoor je niet op reis kunt. In de polisvoorwaarden lees je duidelijk wanneer je de kosten vergoed krijgt. Bijvoorbeeld als:

 • een lid van het reisgezelschap of een naast familielid overlijdt;
 • een van de verzekerden of een naast familielid (ernstig) ziek wordt;
 • je plotseling werkloos wordt;
 • je ernstige schade hebt aan eigendommen zoals brand of ernstige stormschade.

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance gaat wat verder. Daar mag je ook annuleren als er iets vervelends gebeurt met je huisdier.

Annuleringsverzekering Allianz Global Assistance: inclusief huisdieren

Indien je huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis, mag je jouw vakantie annuleren.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering bedraagt 5,9% van de reissom. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening. Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor een annuleringsverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen.

Wat is er verzekerd?

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn, lees hier meer: Voorwaarden en dekkingsoverzicht kortlopende annuleringsverzekering inclusief huisdieren »

Annuleringsverzekering te laat of vergeten? Wij doen niet moeilijk!

Bij de meeste verzekeraars moet je binnen 7 dagen na boeking van je reis een annuleringsverzekering afsluiten, anders kan het niet meer. Bij Allianz Global Assistance kan je vrijwel altijd terecht. Wanneer er voldoende tijd tussen het boeken van de reis en de vertrekdatum zit, dan kan je hier alsnog een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten – onder voorbehoud van acceptatie – je bent dan normaal verzekerd tegen eventuele annuleringskosten.

Aanvullende dekkingen

Het is mogelijk om een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Je betaalt dan iets meer premie, maar je hebt ook ruimere dekkingen. Voorbeelden hiervan zijn de Dubbel- Zeker dekking, de uitbreiding voor samengestelde reizen en de dekking voor een zaakwaarnemer.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

Bij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering worden bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Bij eerdere terugkeer naar huis, wordt de volledige reissom vergoed. Bij de normale annuleringsverzekering is de dekking vóór de reis gelijk aan de Dubbel-Zeker annuleringsverzekering, bij voortijdige terugkeer worden echter alleen de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dekking samengestelde reis

Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op de annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit zijn de voordelen:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 32 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.
 • Gekozen tot beste reisverzekeraar in 2011 en 2013.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen!

Vragen?

Heb je een vraag over de kortlopende annuleringsverzekering inclusief huisdieren? Neem dan contact met ons op: Reisverzekering-direct.nl, telefoon: 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een email: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.