Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Schoolreisverzekering met aansprakelijkheidsdekking

Ben je op zoek naar een voordelige schoolreisverzekering? De Schoolreisverzekering van Allianz Assistance geeft dekking voor alle schoolreisjes in Nederland en Europa. Uitstekend geschikt voor schoolbestuur, onderwijzend personeel, begeleiders en scholieren.

Je gaat met een groep op schoolreis of je organiseert een studiereis naar het buitenland. Dan heb je de verantwoordelijkheid voor de deelnemers. Sluit daarom de Schoolreisverzekering van Allianz Assistance af. Daarmee is de hele groep goed verzekerd. Dat is een geruststellende gedachte. Niet alleen voor jou, maar ook voor de thuisblijvers.

Schoolreisverzekering al voor slechts € 0,26 per persoon per dag

Deze verzekering vergoedt schade als je met een klas, team of groep op reis bent. De Schoolreisverzekering geldt voor de duur van de reis. De verzekering wordt door de organisator afgesloten voor alle personen die mee gaan met de reis of met het uitje. Rechtsbijstand is ook meeverzekerd! Handig, want als je als organisator een geschil krijgt over jouw georganiseerde schoolreis, dan word je bijgestaan door een team van professionals. Je hebt als een schoolreisverzekering voor slechts € 0,26 per persoon per dag! Het afsluiten van een schoolreisverzekering gaat eenvoudig en snel. Je ontvangt direct de polis.

Berekende de premie voor de Schoolreisverzekering

De premie voor de schoolreisverzekering is erg gunstig. De deelnemers aan de groepsreis zijn verzekerd voor SOS-hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten, Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid. Hoe groter de groep, hoe lager de premie (zie onderstaande tabel). Maak vrijblijvend een premieberekening. Nog een voordeel als je deze verzekering afsluit: je hoeft voor deze schoolreisverzekering alleen het aantal verzekerden op te geven, dus geen gedoe met namenlijsten van leerlingen.

Aantal personenBasisdekking*Basis + BagageBasis + (winter)sportenBasis + Bagage + (winter)sporten
t/m 20€ 10,-€ 17,50€ 19,-€ 22,-
t/m 40€ 17,50€ 30,-€ 33,-€ 38,-
t/m 60€ 24,-€ 37,-€ 46,-€ 53,-
t/m 80€ 29,50€ 42,-€ 58,-€ 66,-
t/m 100€ 34,-€ 46,-€ 66,-€ 76,-
t/m 150€ 48,-€ 64,-€ 90,-€ 104,-
t/m 200€ 61,-€ 80,-€ 112,-€ 126,-
t/m 250€ 73,-€ 90,- € 132,-€ 144,-
t/m 300€ 84,-€ 100,-€ 145,-€ 156,-
t/m 350€ 94,- € 110,-€ 161,-€ 174,-
t/m 400€ 103,-€ 120,-€ 171,-€ 183,-
* De basisdekking van de Groeps- en Schoolreisverzekering bestaat uit SOS hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten, Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid.

Schoolreisverzekering afsluiten

Heb je nog geen Schoolreisverzekering? Sluit hem hieronder af. Je hoeft alleen het aantal verzekerden op te geven, dus geen gedoe met namenlijsten van schoolkinderen.

Schoolreisverzekering voor heel Europa

De schoolreisverzekering van Allianz Assistance geeft dekking voor alle schoolreisjes en groepsreizen in Nederland en Europa. Verzekerd zijn de deelnemers aan de schoolreis of groepsreis:

 • Schoolbestuur
 • Onderwijzend personeel
 • Begeleiders
 • Scholieren

Het afsluiten van de schoolreisverzekering gaat eenvoudig en snel. Je ontvangt direct de polis.

Voordelen van de Schoolreisverzekering

Het maakt niet uit hoeveel personen er meegaan op reis. Of hoeveel begeleiders er meereizen. Je kunt de Schoolreisverzekering afsluiten voor groepen van 10 tot 400 personen. De hele groep is verzekerd voor hulp als er wat gebeurt tijdens de schoolreis of studiereis. Jouw voordeel:

 • Elke scholier heeft een goede basisverzekering tegen een gunstig tarief.
 • Je hebt geen uitzoekwerk vooraf hoe de kinderen verzekerd zijn.
 • Je hoeft alleen het aantal verzekerden op te geven, dus geen gedoe met namenlijsten van schoolkinderen.
 • Bij een calamiteit heb je de zekerheid dat iedereen verzekerd is.
 • Je kunt ook een beroep doen op rechtsbijstand bij een geschil over de geboekte reis.
 • De wintersportdekking is ideaal als je in de winter een schoolreis organiseert naar de Ardennen of Winterberg.

Op Schoolreis en goed verzekerd

 • S.O.S. hulpverlening: Geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten als gevolg van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie.
 • Ongevallen: Geeft dekking bij overlijden (€ 10.000) of blijvende invaliditeit (max. € 40.000) door ongeval.
 • Medische kosten: Alle groepsleden hebben recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering valt ook onder de dekking. Er is ook een vergoeding voor het verschil tussen zorgkosten die een groepslid moet betalen en waarvoor men al via de zorgverzekering verzekerd is.
 • Rechtsbijstand: Als organisator van de schoolreis ben je verzekerd voor geschillen die in verband met de reis of het uitje zijn ontstaan. Daarnaast ontvangen alle groepsleden juridische ondersteuning bij het verhalen van schade aan hun spullen.
 • Aansprakelijkheid: Allianz Assistance biedt een vergoeding voor de schade die je toebrengt aan anderen en aan spullen van anderen waarvoor je aansprakelijk bent. En ook wanneer je schade veroorzaakt als begeleider van de groepsreis.

Uitbreidingsmogelijkheden van de Schoolreizen verzekering

Voor de uitbreiding van de Schoolreisverzekering kan er gekozen worden voor de extra Bagage- of Wintersportdekking:

 • Bagage: Verlies/diefstal van kostbaarheden, voorwerpen of reisdocumenten (totaal max. € 1.000,- per persoon per reis).
 • Wintersport en bijzondere sporten: Wintersport en bijzondere (winter)sporten zijn met deze dekking verzekerd:
  • Bijzondere sporten zijn onder andere: bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping, hanggliding, ultralight vliegen, zweefvliegen.
  • Bijzondere wintersporten zijn onder andere: ijsklimmen, skeleton, bobslederijden, ijshockey, speedskiën, speedraces, skijöring, skispringen, skivliegen, figuurspringen bij freestyle-skiën, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Let op: niet verzekerd zijn BMX en trail running

Als de groep reist met waardevolle bagage, of als jullie gaan wintersporten, dan kun je deze dekkingen extra afsluiten.

Of je nu met de klas een dagje naar een pretpark gaat in Nederland of een werkweek organiseert in Europa. Met de Schoolreisverzekering kies je zelf de dekking die bij jouw reis past.

Waar ben ik gedekt met de Schoolreisverzekering?

Je bent verzekerd voor reizen binnen Europa. Onder Europa valt ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Wanneer en hoe betaal ik?

Je betaalt de premie bij het afsluiten van de verzekering of na ontvangst van de factuur. Betalen kan via iDEAL, automatische incasso. Je dient de premie te hebben betaald om een schade te kunnen claimen.

Wanneer begint en eindigt de dekking?

Deze begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van je reis zoals vermeld op het polisblad.

Schoolreisjes: ontspanning en educatie

Een schoolreis (vaak: schoolreisje) is bijzonder buitenschoolse activiteit van een basisschool of secundair onderwijs en wordt meestal eenmaal per jaar georganiseerd. Een schoolreis is leerzaam en nuttig. Het zorgt ervoor dat leerlingen elkaar in een andere setting leren kennen. Scholieren leren om van huis te zijn en het bevordert de zelfstandigheid.

Natuurlijk wil je als organisator van de schoolreis dat alles goed verloopt. Daarom sluit je ook een goede schoolreisverzekering af. Dat kan bij Allianz Assistance.

Over Allianz Assistance

Allianz Assistance is ’s werelds grootste reisverzekeraar en hulpverlener. We hebben eigen alarmcentrales in 36 landen op alle continenten en een internationaal netwerk van 400.000 hulpverleners. Jaarlijks beoordelen onze eigen artsen wereldwijd de kwaliteit van de medische zorg en voorzieningen van ziekenhuizen, klinieken en op vliegvelden. Wij weten daardoor precies of een ziekenhuis wel of niet voldoet aan onze westerse standaarden. Waar je ook bent, als je belt met Allianz Assistance word je in het Nederlands geholpen. Altijd, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Vragen?

Heb je nog vragen over de groepsreisverzekering voor schoolreisjes? Bel ons, tel: 055 540 04 08 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl