Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering vergeten?

Ben je vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten of ben je te laat, bijvoorbeeld niet binnen 7 – 14 dagen na het boeken van je reis? En wil je dat nu toch nog doen, dan kan je bijna nergens meer terecht. Gelukkig wel bij Allianz Global Assistance, de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.

Wanneer je vergeten bent een annuleringsverzekering af te sluiten, dan loop je financieel risico. Met de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance los je dat probleem op en ben je uitstekend verzekerd tegen annuleringskosten indien jij of andere personen op de polis niet op vakantie kunnen gaan, bijvoorbeeld wegens een ziekte, ongeval of plotselinge werkeloosheid.

Waar is een annuleringsverzekering voor?

Een annuleringsverzekering biedt vooral financiële zekerheid. Met een annuleringsverzekering verzeker je namelijk jezelf tegen annuleringskosten. Je ontvangt dan de reissom terug als je de reeds geboekte vakantie voor vertrek moet annuleren. Ook als je tijdens je vakantie de reis moet afbreken, biedt een annuleringsverzekering dekking.

Annuleringsverzekering vergeten af te sluiten, wat nu?

Je reisverzekering kan je het hele jaar afsluiten en zelfs nog 5 minuten voor dat je vertrekt, maar dat geldt helaas niet voor een annuleringsverzekering. De meeste reisverzekeraars weigeren je dan omdat je binnen 7 tot 14 dagen na het boeken van de reis de annuleringsverzekering moet afsluiten. Je krijgt dan geen vergoeding als je niet op reis kunt of als je jouw reis moet afbreken en dat is vervelend. Toch is er een prima alternatief: reisverzekeraar Allianz Global Assistance. In vrijwel alle gevallen kan je toch nog een normale annuleringsverzekering afsluiten en dat zonder premietoeslagen of beperkende clausules. De enige voorwaarde is dat je nog niet weet of kan verwachten dat je de door jouw geboekte reis moet annuleren.


Wat moet ik doen om alsnog een annuleringsverzekering te kunnen afsluiten?

Ben je per ongeluk vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten en wil je dat alsnog doen? Neem dan contact met ons op. Je kan het beste ons even een e-mail sturen: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons op: 055-5400408 ( werkdagen, tijdens kantooruren).


Dekking kortlopende annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking als de annulering van je reis het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn en welke vergoeding Allianz Global Assistance hiervoor kent.

Extra zekerheid met de Dubbel-zeker annuleringsverzekering

Wil je nog meer zekerheid? Kies dan voor de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, je krijgt dan altijd de volledige reissom terug. Stel dat je jouw vakantie moet afbreken wegens een noodsituatie en huiswaarts moet, dan krijg je de volledige reissom terug (tot maximaal het verzekerde bedrag). Zelfs als dit het geval zou zijn op de voorlaatste dag van je vakantie.

Annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reizen

De extra dekking samengestelde reis past goed bij jou als jij zelf je reis hebt samengesteld. Bijvoorbeeld als je zelf een vliegticket en een hotel hebt geboekt op internet. Je kunt gebruik maken van de dekking ‘samengestelde reis’ wanneer een onderdeel van de reis uitvalt. Uitval kan veroorzaakt worden door natuurgeweld, zoals een aswolk of tsunami. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Bij Allianz Global Assistance kan naast het volledig annuleren van de reis ook gekozen worden voor het voortzetten van de reis in aangepaste vorm. Wel zo handig voor reizigers die niet de hele vakantie willen annuleren wanneer slechts een onderdeel (bijvoorbeeld de hotelovernachting) uitvalt.

Doorlopende annuleringsverzekering: beste optie

Ga je regelmatig op reis? Dan is een doorlopende annuleringsverzekering de beste optie voor jou. Je bent het hele jaar door tegen annuleringskosten verzekerd, ook wanneer je een lastminute reis boekt. Zo vergeet je nooit om een annuleringsverzekering af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een annuleringsverzekering (FAQ)

Hieronder lees je veel gestelde vragen en antwoorden over een annuleringsverzekering vergeten af te sluiten.

Ik ben vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten, wat nu?

Ben je vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten of ben je te laat, bijvoorbeeld niet binnen 7 – 14 dagen na het boeken van je reis? En wil je dat nu toch nog doen, dan kan je bijna nergens meer terecht. Gelukkig wel hier. Neem contact met ons op:  Je kan het beste even een e-mail sturen: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons op: 055-5400408 ( werkdagen, tijdens kantooruren).

Kan ik een annuleringsverzekering afsluiten als ik al enige tijd geleden een reis heb geboekt?

Het is bij ons mogelijk om na boeken van je reis een annuleringsverzekering af te sluiten, zelf als dit langer geleden is dan 2 weken geleden. Lees hier meer over een annuleringsverzekering afsluiten na boeken van een reis.

Waar is een annuleringsverzekering voor?

Een annuleringsverzekering biedt vooral financiële zekerheid. Met een annuleringsverzekering verzeker je namelijk jezelf tegen annuleringskosten. Je ontvangt dan de reissom terug als je de reeds geboekte vakantie voor vertrek moet annuleren. Ook als je tijdens je vakantie de reis moet afbreken, biedt een annuleringsverzekering dekking.

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Ja. Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Comfort en Premium-dekking) van Allianz Global Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:

 • Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
 • Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
 • Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.
Ben ik ook verzekerd bij het uitvallen van een reisgenoot?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de:

 • reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • oorzaak van de annulering verzekerd is.
Als je met een groep of vrienden op reis gaat kan een groepsannuleringsverzekering ook nuttig zijn.
 
Geldt de annuleringsverzekering ook voor zelf samengestelde reizen?

Jazeker. Bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door o.a. natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Voor beide keuzes biedt de dekking een vergoeding. Deze keuze is uniek in Nederland.

Wat kost een kortlopende annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom. Deze bedraagt 5,6% van de totale reissom. Hier komt nog wel assurantiebelasting en poliskosten bij.

Hebben jullie ook een doorlopende annuleringsverzekering?

Ja. Ga je vaker op reis, dan is een doorlopende annuleringsverzekering een goede keuze. Het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Ook als je last-minute boekt. En met de uitbreiding Dubbel-zeker krijg je zelfs de gehele verzekerde reissom terug als je de vakantie niet helemaal hebt kunnen afmaken!

Vragen?

Heb je nog vragen over annuleringsverzekeringen? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: 055-5400408.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering