Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Doorlopende reisverzekering Allianz v.a. €1,91 per maand


 


Allianz doorlopende reisverzekering

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz.

Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Al v.a. slechts €1,91 per maand goed verzekerd in Europa!

 


 

Je kunt hier een uitgebreide doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance afsluiten v.a. slechts €1,91 per maand (Budget variant). Je bent dan het hele jaar door uitstekend verzekerd (tot 180 dagen aaneengesloten) voor al je reizen in Europa (SOS-hulpverlening, bagage en rechtsbijstand).

De doorlopende reisverzekering van Allianz kent drie pakketten: Budget, Uitgebreid en Compleet. De dekking SOS-hulpverlening, Bagage en Rechtsbijstand vormen de basis bij ieder pakket. Met Budget is jouw bagage verzekerd tot max. € 1.500,-, met Uitgebreid tot € 3.500,- en met Compleet zelfs tot € 5.000,- per persoon per reis. Vervolgens kun je afhankelijk van welk pakket je kiest nog verschillende dekkingen toevoegen aan je verzekering. Ga je bijvoorbeeld op wintersport? Dan sluit je makkelijk de wintersportdekking af. Je doorlopende reisverzekering uitbreiden met een annuleringsverzekering kan natuurlijk ook. Zo bepaal je helemaal zelf of je wel of niet een bepaalde dekking op je doorlopende reisverzekering afsluit.

Op deze manier betaal je nooit teveel en heb je een doorlopende reisverzekering die helemaal past bij jouw manier van reizen!

Kies je voor de doorlopende reisverzekering van Allianz, dan ben je verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met 21.500 medewerkers wereldwijd en een internationaal netwerk van 900.000 medische dienstverleners. Dat biedt jouw zekerheid en betrouwbaarheid voor snelle en deskundige hulpverlening bij calamiteiten. Allianz heeft eigen vestigingen in 41 landen en ook als je in het buitenland bent, word je altijd in je eigen taal te woord gestaan.

Heb je nog geen Allianz doorlopende reisverzekering? Je kunt hem hier snel en voordelig afsluiten!

Uitbreiden met annuleringsverzekering

Je kunt de doorlopende reisverzekering gemakkelijk uitbreiden met een annuleringsdekking. Bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan worden de kosten voor de niet gebruikte dagen vergoed. Ook een ‘samengestelde’ reis is standaard gedekt op de doorlopende annuleringsverzekering. De dekking ‘Terreuraanslagen & natuurrampen’ zit standaard bij de annuleringsverzekering. Vertrek je binnen een bepaalde periode na de gebeurtenis naar een gebied waar recent een aanslag of ramp heeft plaatsgevonden, dan hoef je niet te gaan en zal Allianz de kosten van je reis vergoeden.

 • Kosten van annulering vergoed voor vertrek.
 • Dekking bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.
 • Ook mag je de reis afbreken bij overlijden van een vriend(in) of huisgenoot.
 • Vergoeding bij vertraging langer dan 8 uur.

Ga je langer dan 180 dagen aaneengesloten op reis?

Ga je langer dan 180 dagen aaneengesloten op reis of werken in het buitenland, dan is de doorlopende reisverzekering niet geschikt. In dat geval moet je een Globetrotter Verzekering afsluiten.

Doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger

Een Allianz doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of meer dan 18 dagen weg gaat. Dat is al snel het geval. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de Doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een Kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Ben je alleenstaand, dan ben je al bij 18 reisdagen per jaar voordeliger uit met een Doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar. Daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk. Je hoeft namelijk niet iedere keer een eenmalige reisverzekering af te sluiten. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar verzekerd voor al je buitenlandse reizen en vakanties in Nederland. Bovendien heb je de mogelijkheid een doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Hoogste waardering van MoneyView

Doorlopende Reisverzekering van Allianz krijgt beste score Elk jaar onderzoekt MoneyView de prijs en kwaliteit van reisverzekeringen. Net als eerdere jaren krijgt de doorlopende reisverzekering van Allianz met *****vijf sterren de hoogste waardering. In totaal onderzocht MoneyView 38 verzekeraars.

Jongerenkorting voor jongeren tot 27 jaar

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Assistance tot 10% korting op de totale premie van de doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. Ook als je niet meer thuis woont, maar vanwege je studie op kamers woont. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen wanneer beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Premie doorlopende reisverzekering Allianz

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Dat komt door de extra korting die je ontvangt als je jonger dan 27 jaar bent. Maar ook voor iedereen boven de 27 jaar zijn de premies erg voordelig.

Doorlopende reisverzekeringen van Allianz Assistance

De doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance kent drie pakketten.

 1. Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kun je niet uitbreiden.
 2. Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kunt dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport en risicosporten en SOS Autohulp.
 3. Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kunt dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport en risicosporten en SOS Autohulp.
Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€1,91€ 1,95
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€ 3,67€ 4,08
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,45
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,50
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Compleet€ 4,97
€ 5,52
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€ 5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€ 0,53
€ 2,03
€ 3,81
€ 0,58
€ 2,25
€ 3,81
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Toelichting op de dekkingen van de doorlopende reisverzekering

 • SOS-kosten – Deze rubriek is verplicht en betreft o.a. 24-uurs hulpverlening, redding en opsporing, extra verblijfskosten, repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer, stoffelijk overschot) maar ook de kosten van een begrafenis of crematie en overkomst van familie.
 • Bagage (Budget € 1.500, Uitgebreid € 3.500 of Compleet € 5.000) – Beschadiging, verlies of diefstal van je reisbagage waaronder je smartphone, laptop, tablet of camera.
 • Rechtsbijstand – Hulp van juristen en advocaten bij geschillen in het buitenland.

Aanvullende dekkingen

 • Medische kosten – O.a. ziekenhuis, ambulance, dokterskosten, hulpmiddelen, tandartskosten bij ongeval en medicijnen.
 • Ongevallen – Je ontvangt een uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval.
 • Wintersport en risicovolle sporten – Voor het beoefenen van bijzondere sporten (bijv. parachutespringen, abseilen en rafting). Maar ook voor technisch duiken (dieper dan 40 meter en tijdens grot- en wrakduiken).
 • SOS-autohulp – Met SOS-autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor bij een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. De hulp bestaat o.a. uit reparatie ter plaatse, transport naar de garage en eventueel transport naar Nederland als het voertuig niet gerepareerd kan worden. Daarnaast worden o.a. kosten vergoed voor vervangend vervoer, de terugreis naar Nederland, extra verblijfskosten in het buitenland en rechtsbijstand.
 • Werelddekking – Standaard ben je in Europa verzekerd waaronder wordt verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Bovendien is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden. Bij werelddekking: de gehele wereld.
 • 180 dagen dekking – Met deze dekking ben je maximaal 180 dagen aaneengesloten verzekerd in het buitenland. Standaard is dit 60 dagen. Ga je langer op reis? Dan is de Globetrotter Verzekering het geschiktst; hiermee kun je maximaal 24 maanden aaneengesloten op reis.

Annuleringsverzekering

 • Doorlopende Annuleringsverzekering – De doorlopende annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten vóór de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen.
 • Terreuraanslagen & Natuurrampen – De dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ is een standaard onderdeel op de doorlopende annuleringsverzekering. Zo ben je verzekerd voor het omboeken of annuleren van je reis, wanneer je niet meer naar de oorspronkelijk geboekte bestemming kan reizen door een situatie. De dekking is geldig als jouw reis binnen 30 dagen plaatsvindt vanaf een gebeurtenis die binnen deze dekking valt.
 • Dekking samengestelde reis geldt ook standaard bij de doorlopende annuleringsverzekering. Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op jouw doorlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Met de annuleringsdekking op de doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor annuleringskosten als gevolg van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid (1e, 2e en 3e graad);
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn. Ook verzekerd bij uitvallen van je reisgenoot Met de annuleringsdekking van Allianz Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de:

 • reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Deze dekking is per reis beperkt tot drie meereizende gezinnen of zes reisgenoten. Breek je de reis af? Dan is deze dekking beperkt tot één reisgenoot.

Bagagedekking doorlopende reisverzekering Allianz

Bij Allianz Assistance kun je voor de bagagedekking kiezen uit drie verschillende varianten:

 • Budget: basisdekking – goed en goedkoop
 • Uitgebreid: normale dekking – gunstige premie
 • Compleet: uitgebreide dekking – voor alle zekerheid

Hieronder staan de verzekerde bedragen:

doorlopende reisverzekering Allianz
Bagagedekking Doorlopende Reisverzekering Allianz
BudgetVerzekerd
Verzekerd bedrag:
Digitale/elektrische app.:
Telefoon, tablet, laptop*:
Overige bagage (per item):
Eigen risico:
€ 1.500,-
€ 500,-
€ 350,-
€ 350,-
€ 75,-
UitgebreidVerzekerd
Verzekerd bedrag:
Digitale/elektrische app.:
Telefoon, tablet, laptop*:
Overige bagage (per item):
Eigen risico:
€ 3.500,-
€ 1.750,-
€ 500,-
€ 500,-
€ 50,-
CompleetVerzekerd
Verzekerd bedrag:
Digitale/elektrische app.:
Telefoon, tablet, laptop*:
Overige bagage (per item):
Eigen risico:
€ 5.000,-
€ 3.500,-
€ 750,-
€ 1.000,-
Geen
Maximale bedragen, per persoon

*Deze dekking geldt alleen als het toestel niet gerepareerd kan worden of als geen refurbished toestel van dezelfde specificatie beschikbaar is.

Belangrijkste voordelen Allianz doorlopende reisverzekering

 • Gunstige lage premie al vanaf €1,91 per maand.
 • Keuzevrijheid; door jou op maat te maken en keuze uit drie pakketten.
 • Jongerenkorting; voor jongeren tot 27 jaar.
 • Slechts premie voor 1 kind, meerdere kinderen gratis meeverzekerd.
 • Uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar ook meeverzekerd.
 • Ideale aanvulling; Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Assistance.

Waarom Allianz Assistance

Dit zijn de voordelen:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar en beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 36 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Assistance vertrouwen.

Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering

In het onderstaande overzicht zie je dekkingen van de doorlopende reisverzekering pakket Uitgebreid van Allianz.

Allianz doorlopende reisverzekering
Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering Allianz

Pakket variant: Uitgebreid
Uitgebreid:Dekking:
SOS hulpverleningS.O.S. Hulpverlening geeft onder andere dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval, overlijden of levensgevaarlijke ziekte van jezelf of van een 1e of 2e graad familielid
BagageMax. € 3.500,- p.p.
Smartphone, tablet, laptop: max € 500,-
Eigen risico: € 50,-
RechtsbijstandBinnen Europa: Kostprijs
Buiten Europa: Max. € 50.000,-
Medische kostenZorgverzekeraars vergoeden niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Deze dekking behoedt je voor torenhoge kosten van noodzakelijke medische zorg tijdens je reis.
Mee te verzekeren opties:
OngevallenDeze dekking geeft een uitkering bij een ongeval. Bij overlijden maximaal € 25.000 en bij blijvende invaliditeit maximaal € 75.000
SOS AutohulpMet SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor (met NL kenteken) in geval van een ongeluk, bij diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden
Wintersport/
risicosport
Met deze dekking ben je verzekerd tijdens de reguliere wintersport en andere sporten die een hoger dan normaal risico met zich meebrengen
Doorlopende
annulerings
verzekering
De verzekerde som per persoon per reis bedraagt € 1.500,- of € 3.000,- De Doorlopende Annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten voor aanvang van de reis. Moet je eerder terug naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen.
WerelddekkingStandaard biedt onze reisverzekering dekking in Europa en het Middellandse Zeegebied. Met deze dekking ben je over de hele wereld verzekerd.
Langere looptijdStandaard is de looptijd van je reisverzekering maximaal 60 dagen. Met deze dekking breidt je de looptijd uit tot maximaal 180 dagen.
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Meest gestelde vragen en antwoorden doorlopende reisverzekering Allianz (FAQ)

Misschien wil je een doorlopende reisverzekering afsluiten, maar heb je nog enkele vragen? Hieronder staan de meest gestelde vragen over de doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance.

Bestaat er een Doorlopende Reisverzekering met uitsluitend Europadekking?

Antwoord: de Doorlopende Reisverzekering biedt standaard Europadekking. De dekking is tegen een meerpremie uit te breiden naar Werelddekking.

Is het mogelijk bijzondere sporten mee te verzekeren op de doorlopende reisverzekering?

Antwoord: Op de doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance (Uitgebreid en Compleet) is de module ‘wintersport en bijzondere sporten’ mee te verzekeren als aanvullende dekking.

Is werken meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Antwoord: Nee, alleen volgen van een cursus en vrijwilligerswerk (mits van administratieve, commerciële of toezichthoudende aard) zijn meeverzekerd met een maximum van 60 dagen. Je kunt daarvoor een Globetrotter Verzekering afsluiten.

Kan een doorlopende reisverzekering worden afgesloten als men in Nederland geen ziektekostenverzekering heeft?

Antwoord: Nee, dit is niet mogelijk.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Antwoord: Ja, maar uitsluitend voor mensen die in België (gehele land) wonen of in Duitsland binnen 100 km van de Nederlandse grens.

Kan ik me op een doorlopende reisverzekering langer dan 60 dagen verzekeren?

Antwoord: Ja, de standaard dekking is 60 dagen. Tegen een toeslag van 50% is dit uit te breiden tot 180 dagen.

Wat houdt inentingsadvies van Allianz Assistance in?

Antwoord: Dit is een dienst die geldt voor verzekerden met een doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance. Voordat je op reis gaat, kun je bellen voor advies over de inentingen die noodzakelijk zijn voor de reisbestemming. Bovendien word je geïnformeerd over waar deze verkrijgbaar zijn en eventueel waar deze het goedkoopst zijn. Verpleegkundigen of artsen van de Allianz Assistance Alarmcentrale geven op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur, advies volgens landelijke richtlijnen.

Wat houdt Reisarts van Allianz Assistance in?

Antwoord: Verzekerden met een doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance kunnen tijdens de reis bellen met een verpleegkundige of arts van de alarmcentrale, met vragen over hun gezondheid. Verpleegkundigen of artsen van de alarmcentrale geven op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur, advies volgens de richtlijnen Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG).

Wat is de opzegtermijn van de doorlopende reisverzekering?

Antwoord: Deze verzekering is na de eerste looptijd van 12 maanden, dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Wat is het geldigheidsgebied van de doorlopende reisverzekering?

Antwoord: Op de doorlopende reisverzekering is standaard Europadekking inbegrepen. De dekking is tegen een meerpremie uit te breiden naar Werelddekking.

Welke sporten zijn meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Antwoord: Op de doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance zijn sporten als recreatief duiken, schaatsen, sleeën en langlaufen zonder aanvullende dekking al standaard meeverzekerd. Als je de module wintersport en bijzondere sporten meeverzekerd, zijn ook alle bijzondere (winter)sporten meeverzekerd.

Welke verzekering kan aanbevolen worden voor een reis van 3 maanden?

Antwoord: De doorlopende reisverzekering van Allianz Assistance. Er moet dan wel een toeslagpremie betaald zijn voor de uitbreiding van het aantal dagen van 60 naar 180. In sommige gevallen zoals bij werken of studeren in het buitenland kan een Globetrotter Reisverzekering van Allianz Assistance een betere keuze zijn.

Over Allianz reisverzekeringen

Allianz Assistance is een onderdeel van de verzekeraar Allianz die zich specifiek richt op het aanbieden van reisverzekeringen. Dit betekent dat als je een reisverzekering afsluit bij Allianz Assistance, je verzekerd bent voor onverwachte kosten en risico’s die je tijdens jouw reis kunt tegenkomen. Bijvoorbeeld als jouw vlucht wordt geannuleerd, je bagage kwijtraakt of als je medische hulp nodig hebt tijdens jouw vakantie.

Er zijn verschillende soorten reisverzekeringen beschikbaar bij Allianz Assistance, afhankelijk van jouw specifieke wensen en de duur van je reis. Zo kun je kiezen voor een Allianz doorlopende reisverzekering als je vaker op vakantie gaat, of voor een uitgebreide dekking voor langere reizen of reizen naar verre bestemmingen. Bij elke Allianz reisverzekering kun je ook kiezen voor extra modules, zoals dekking voor wintersport of avontuurlijke activiteiten.

Een reisverzekering bij Allianz biedt jou de zekerheid dat jeu goed verzekerd bent tijdens je reis. Als je met problemen te maken krijgt, kun je altijd contact opnemen met de alarmcentrale van Allianz Assistance. Zij staan 24/7 voor je klaar om je te helpen en je te adviseren over wat je het beste kunt doen in specifieke situaties of problemen. Bovendien kun je met een reisverzekering van Allianz Assistance ook profiteren van verschillende extra services, zoals hulp bij het vinden van een arts of een vervangend vervoermiddel als je dat nodig hebt.

In het algemeen biedt een reisverzekering van Allianz je de nodige zekerheid en hulp bij onverwachte situaties tijdens jouw reis. Zo kun je met een gerust hart op vakantie gaan, zonder je zorgen te hoeven maken over onverwachte kosten of risico’s.

Vragen?

Heb je vragen over de doorlopende reisverzekering van Allianz? Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons in Apeldoorn, telefoon 055 540 04 08 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen).