Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Reisverzekeringen voor wintersport

Reisverzekeringen voor wintersport

Op zoek naar een kortlopende- of doorlopende reisverzekering voor wintersport? Wij hebben meerdere mogelijkheden en ben je jonger dan 27 jaar, dan ontvang je ook nog eens een korting van 10-10% op de premie van de doorlopende reisverzekering.

Een wintersportvakantie is super, maar het brengt wel extra risico’s met zich mee. Denk maar eens aan de jaarlijkse gipsvluchten waarbij gewonde wintersporters worden teruggebracht naar Nederland.

Wintersport reisverzekeringen

Een reisverzekering bestaat uit verschillende dekkingen. Je kunt zelf een keuze maken wat je wel en niet wilt meeverzekeren. Ga je op wintersport dan zijn twee dekkingen van belang:

 • Wintersportdekking
 • Medische kosten

Welke verzekering voor wintersport?

Wij hebben zowel een kortlopende- als een doorlopende reisverzekering voor je wintersportvakantie:

Wintersportdekking

Als je bij je reisverzekering een wintersportdekking afsluit zijn jouw (gehuurde) ski’s, skiuitrusting, skipassen en de niet gevolgde skilessen meeverzekerd. Je krijgt dan gemaakte kosten terug als er iets gebeurt wat je reisverzekering dekt. Denk hierbij aan een ziekenhuisopname door een gebroken enkel, een ongeval tijdens de wintersport of diefstal van je skiuitrusting.

Medische kosten wintersport

Geneeskundige kosten in het buitenland worden niet altijd volledig vergoed door je basis zorgverzekering. Daarom is het verstandig om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten. Je bent dan ook verzekerd als je na een val op de skipiste met een banaan naar beneden moet. Maar ook als je met een helikopter van een berghelling moet worden vervoerd. Dit soort bijzondere kosten zijn meestal alleen gedekt op je reisverzekering.

Daarnaast wordt je bij een wintersportblessure vaak naar een privékliniek gebracht. Deze klinieken rekenen een hoger tarief dan gebruikelijk in Nederland. Jouw basisverzekering vergoedt alleen de kosten voor spoedeisende hulp tot het maximaal in Nederland geldende tarief. Wanneer je achteraf niet met een forse nota wil worden geconfronteerd is het belangrijk dat je zowel de dekkingen ‘medische kosten’ als ‘wintersport’ meeverzekerd op je reisverzekering.

Gebeurt er toch iets tijdens je wintersportvakantie dan is een telefoontje naar de alarmcentrale voldoende om alles te regelen. Je komt dan achteraf niet voor vervelende financiële verrassingen te staan.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

In veel gevallen is een doorlopende reisverzekering goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Dat begint al bij het feit dat je bij een doorlopende reisverzekering slechts één keer polis kosten hoeft te betalen. Om je op weg te helpen bij het bepalen wat voor jou het voordeligste is, kan je de volgende stelregels aanhouden:

 • Uit onderzoek (bron: Monyview 2012) blijkt dat voor een alleenstaande een doorlopende reisverzekering voordeliger wordt ten opzicht van een aflopende reisverzekering bij ten minste twee vakanties per jaar, waarvan één wintersportvakantie.
 • Bij een stel (2 personen) ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken vakantie per jaar.
 • Voor een gezin met kinderen is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Heb je kinderen boven de vijf jaar, dan is het bij twee vakantieweken per jaar al gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Wintersportuitrusting

Een wintersport reisverzekering biedt tevens dekking tegen verlies of diefstal van je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. Mocht je door een ongeval niet meer kunnen skiën dan krijg je ook de vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen, vergoedt. Worden je ski’s gestolen dan worden de kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen vergoed.

Medische kosten bij wintersport

Wij adviseren altijd de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Ook verzekerd bij off-piste skiën

Je bent bij Allianz Assistance uitstekend verzekerd als je off-piste gaat skiën. Wel moet je voldoende voorzichtig zijn. Je bent niet verzekerd bij roekeloos gedrag of als je het gevaar letterlijk opzoekt. Roekeloos gedrag is bijvoorbeeld off-piste gaan skiën als er sprake is van lawinegevaar. In Europa is een waarschuwingssysteem van kracht. Dit systeem werkt met vijf codes:

 1. Gering gevaar
 2. Matig gevaar
 3. Aanzienlijk gevaar
 4. Groot gevaar
 5. Zeer groot gevaar

Ga je skiën als er gevaar dreigt voor lawines, dan ben je niet verzekerd.

Standaard is een uitkering bij overlijden of invaliditeit door een ongeval tijdens bijzonder wintersporten niet gedekt. Je kan dit ook verzekeren door de dekking ‘ongevallen bijzondere sporten’ erbij af te sluiten.

Kortlopende reisverzekering met wintersportdekking (bijzondere sporten)

Een kortlopende wintersport reisverzekering is bij ons altijd voordelig. Kinderen die op de ingangsdatum van de wintersport reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn zelfs gratis meeverzekerd, voor dezelfde risico´s als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders. Met de dekking wintersport ben je natuurlijk verzekerd bij het skiën, langlaufen en snowboarden, daarnaast ben je zelfs verzekerd voor bijzondere wintersporten zoals: bobslederijden, ijsklimmen, ijshockey, speedskiën, skispringen, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Doorlopende reisverzekering met wintersportdekking (bijzondere sporten)

Met de doorlopende reisverzekering inclusief wintersportdekking  ben je het hele jaar door goed en goedkoop verzekerd voor zomer- en wintervakanties. De premie voor deze doorlopende wintersport reisverzekering bedraagt slechts € 1,70 per maand (SOS-kosten en wintersport). Je bent dan in heel Europa verzekerd voor vrijwel alle vormen van wintersport waaronder off-piste skiën.

Tip: Deze dekking geeft tijdens wintersport geen vergoeding voor vervoer per helikopter of ”banaan” van de piste. Hiervoor sluit je ook de dekking Medische kosten af.

Heb je gekozen voor de dekking Ongevallen? Bij het beoefenen van wintersport is er geen recht op uitkering bij overlijden of invaliditeit als gevolg van een ongeval. Wil je dit meeverzekeren? Kies dan ook voor de dekking ‘Ongevallen bijzondere sporten’.

Korting voor jongeren

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Assistance tot 10% korting op de totale premie van de Doorlopende Reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. Sluit je de Uitgebreid of Compleet variant af? Dan ontvang je 10% korting. Met de Budget variant ontvang je 10% korting. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Wat zijn bijzondere wintersporten?

In de onderstaande lijst zie je een overzicht van wintersporten die verzekerd zijn op de dekking bijzondere wintersporten:

BalletskiënBobsleeën
BootskiënBückelskiën
Cross Country SkiënDuo Buckelskiën
Fern Ski ExtreemFernblättern
Freestyle SkiënFunboarden
GästerennenGlaciospeologie
GletsjerskiënHeli-Skiën
Husky TochtenIJsduiken
IJshockeyIJsklimmen
IJswatervallen BeklimmenIJszeilen
Mono-SkiënOff Piste
ParaskiënRodeln
SchansspringenSkeleton
Ski JöringSki-Bob
Ski-Figuur SpringenSki-Zeilen
SkibockenSkisafari
SkispringenSkivliegen
SkiwalSneeuwschoentochten
SneeuwsurfenSnorkelskiën
SnowboardenSnowscooter
TelemarkenTiefschneeskiën
Tourskiën 

Waarom Allianz Assistance?

Al meer dan 50 jaar is Allianz Assistance de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Waar u ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Assistance een passende verzekering. Bekijk onze reisverzekeringen voor een totaaloverzicht.Dit betekent een verzekering van Allianz Assistance:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Wereldwijd eigen alarmcentrales, dus overal bekend .
 • Professionele hulpverleners die u helpen in het Nederlands.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal of annulering

Vragen?

Na het afsluiten van de reisverzekering met wintersport ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 ( 09.00 uur tot 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering