Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Over ons

Op de website van Reisverzekering-Direct.nl kan je eenvoudig zelf de premie van een reis- of annuleringsverzekering van Allianz Assistance berekenen en deze direct afsluiten. Reisverzekering-Direct.nl is een merk van EXT Verzekeringen en is gevestigd aan Het Rietveld 55A,
7321 CT in Apeldoorn.

Op deze website publiceren wij tevens artikelen over recreatie, reizen, vakanties, reisverzekeringen en annuleringsverzekeringen.

Wij werken volgens het ‘Execution Only’ principe (geen advies)

Execution only wil zeggen dat de consument zelfstandig een keuze maakt voor de gewenste reisverzekering, zonder advies van onze kant. Als je via deze website een reisverzekering afsluit, dan betreft het dus ‘execution only’. Je moet zelf de verzekeringskaart, polisvoorwaarden, de polis doornemen en controleren of alle gegevens kloppen. Wij gaan er van uit dat je de polisvoorwaarden ook begrijpt en in staat bent om zelfstandig de verzekering af te sluiten. Ook voor de keuze van de dekking en eventuele aanvullende dekkingen ben je zelf verantwoordelijk. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor het eventueel niet correct of niet volledig invullen van het aanvraagformulier voor een verzekering en de mogelijke gevolgen daarvan.

Hoewel wij geen advies geven beantwoorden wij wel vragen. Dus bij twijfel kan je contact met ons opnemen. Wil je toch advies over welke verzekering je het beste af kan sluiten, dan verzoeken wij je rechtstreeks contact op te nemen met Allianz Assistance.

Beleid beheerst belonen

De overheid en consumenten verwachten een beheerst beloningsbeleid bij financiële dienstverleners. Het beleid van financiële dienstverleners dient er op gericht te zijn om de risico’s van onzorgvuldige behandeling van consumenten tegen te gaan en de soliditeit en integriteit van de onderneming te waarborgen. Reisverzekering-Direct.nl onderschrijft dit belang en handelen daar ook naar. Dit vindt onder meer zijn uitwerking in de wijze waarop wij worden beloont voor onze werkzaamheden. De hoogte van de beloning (salaris en andere arbeidsvoorwaarden) binnen ons bedrijf is niet afhankelijk van de hoeveelheid of de soort financiële producten die wij aanbieden op onze website.

Reisverzekering-Direct.nl heeft geen personeel in dienst, anders dan de twee vennoten en founders. Pas wanneer jij een verzekering via deze website afsluit, ontvangen wij een vergoeding. Dit is een eenmalige of soms een doorlopende vergoeding die gebaseerd is op een percentage van de premie die jij betaalt. Zolang jouw verzekering actief is ontvangen wij jaarlijks een relatief gering bedrag van de verzekeringsmaatschappij. Met deze vergoedingen betalen wij onze kosten en het salaris van de vennoten/eigenaren. Er is geen sprake van een variabele resultaatgerichte beloning, bonussen of andere stimuleringsregelingen. Zowel niet binnen ons bedrijf als vanuit de samenwerkingspartner.

Omdat wij werken volgens het principe van ‘Execution only’ (de consument maakt zelf zijn/haar keuze, zonder advies van ons). Er zijn voor ons geen prikkels die kunnen leiden tot ongewenste en onverantwoorde risico’s voor de (soliditeit van de) onderneming of tot het niet centraal stellen van het klantbelang.

Artikel 1:120 lid 2 van de Wft is op onze onderneming niet van toepassing.

Wie zijn wij?

Het team van Reisverzekering-Direct.nl staat onder leiding van personen die door jarenlange ervaring hun sporen hebben verdiend in het verzekeringsvak, met als specialisatie reisverzekeringen. De directie bestaat uit:

  • Dhr. R.G. Heesters
  • Dhr. R.P. Demmers

Inschrijvingen en vergunningen

Als financieel dienstverlener voldoet Reisverzekering-direct.nl (EXT Verzekeringen) aan alle eisen zoals omschreven in de Wet op het financieel toezicht (Wft). Zo beschikken wij onder andere over een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, een interne klachtenregeling en daarnaast hebben de beleidsbepalers alle relevante certificaten en diploma’s. De vakkennis wordt bijgehouden middels permanente educatie. EXT Verzekeringen is als financieel dienstverlener onder andere geregistreerd bij de volgende instellingen;

  • Autoriteit Financiële Markten (AFM), vergunningnummer: 12047442
  • Kamer van Koophandel (KvK), inschrijvingsnummer: 51738872
  • Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid), aansluitnummer: 300.017739

Overige informatie

Over Allianz Assistance

Allianz Assistance is internationaal marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening en telt meer dan 13.000 medewerkers, die samen 58 talen spreken. Zij zijn aanwezig met eigen vestigingen op vijf continenten, in 36 landen. Dus ook als je in het buitenland bent, word je altijd in je eigen taal te woord gestaan. Samen met ruim 400.000 dienstverleners én een netwerk van betrouwbare lokale agenten in landen waar ze geen eigen vestiging hebben, staan zij dag en nacht voor je klaar.

Nederland

De Nederlandse vestiging van Allianz Assistance bevindt zich in Amsterdam. Van daaruit werken 290 enthousiaste medewerkers. In Nederland verzorgen zij de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en de Pechhulp- en ongevallenhulp voor ruim 2,5 miljoen auto’s. Bovendien bieden ze vanaf medio 2014 een eigen fietsverzekering aan.

Allianz Group

Allianz Assistance behoort tot de Allianz Assistance Group. Deze organisatie is wereldwijd marktleider in hulpverlening, reisverzekeringen en persoonlijke diensten. Allianz Assistance valt direct onder de internationale Allianz Group, met haar hoofdkantoor in München. De Allianz Group is één van de grootste verzekeraars en vermogensbeheerders ter wereld.