Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ meeverzekeren op je doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Een aardbeving op Lombok, bosbranden in Portugal, noodweer in Frankrijk, het kan je vakantie goed verpesten. Daarom kan je sinds 1 maart 2018 kiezen voor de nieuwe dekking ‘Terreuraanslagen en natuurrampen’ op de doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Kifid: Reisverzekeraar moet gestolen tas toch vergoeden na klacht

De verzekeraar Nh1816 moet alsnog € 1.468,- schade vergoeden aan een vrouw die tijdens haar vakantie het slachtoffer werd van diefstal. Haar tas werd gestolen tijdens een stedentrip en dat claimde ze op haar doorlopende reisverzekering bij Nh1816, maar de verzekeraar, weigerde tot vergoeding over te gaan omdat zij vonden dat de verzekerde niet voorzichtig genoeg was geweest.

MoneyView: Groot verschil tussen premie kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering

Met meer zekerheid op vakantie? Je kan tegenwoordig eenvoudig een reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking. Met deze annuleringsdekking worden de annuleringskosten vergoed en wordt de reissom van de vakantie teruggestort. Natuurlijk moet er dan sprake zijn van een gedekte annuleringsreden.

Europese regels beschermen reizigers beter bij zelf samengestelde reizen

Reizigers die zelf via internet een reis of vakantie boeken met verschillende onderdelen bij verschillende reisaanbieders, zijn voortaan beter beschermd. Bij dergelijke samengestelde reizen kunnen zij per 1 juli in een aantal situaties genieten van dezelfde bescherming als consumenten die een pakketreis bij één reisorganisator boeken.