Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

reisverzekering EU-dekking

EU-dekking op de kortlopende reisverzekering met bagagedekking toegelicht

Wil je een kortlopende reisverzekering met bagagedekking van Allianz Global Assistance afsluiten dan heb je de keuze uit EU-dekking voor Europa of werelddekking (met of zondere de Verenigde staten en Canada). Deze eenmalige reisverzekering van heb je al vanaf € 1,50 per dag en je bagage is tot € 4.000,- verzekerd voor beschadiging, vermissing en diefstal.

Jongeren plegen vaker reisverzekering fraude door indienen valse claims

Verzekeraars krijgen steeds meer te maken met fraude. Vorig jaar zijn er zo’n 10.000 fraudeplegers opgespoord, dat is ongeveer 20 procent meer dan in 2015 toen iets meer dan 8.000 verzekeringsfraudeurs tegen de lamp liepen. Met de opgespoorde zaken was in totaal een bedrag van ruim 83 miljoen euro gemoeid. Het aantal gevallen van fraude met reisverzekeringen lag in de eerste zes maanden van dit jaar zelfs twee keer zo hoog als in dezelfde periode vorig jaar. Vooral personen tussen 25 en 35 jaar verzinnen diefstal van spullen om zo te proberen wat geld voor de vakantie terug te krijgen.

Aardbeving op Kos en je reis-/annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance

Als je van plan bent om binnenkort naar Kos of Bodrum te reizen waar nu een calamiteit heeft plaatsgevonden, dan kunnen wij ons voorstellen dat je vragen hebt over de dekking van je reis- en annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance. Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen als je nog niet op reis bent.