Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Globetrotter Verzekering van Allianz voor lang op reis, werken, studie, stage en backpacken!

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Globetrotter Verzekering van Allianz

Studeren, stage, reizen en werken tot 24 maanden.

✔  Standaard (vrijwilligers)werk is gratis gedekt

Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.

Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service en Reisarts.

Laptop, telefoon en iPad goed verzekerd.

Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.

Premie Globetrotter Verzekering: v.a. €9,45

De Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance is een speciale reisverzekering voor iedereen die voor langere tijd naar het buitenland gaat. Bijvoorbeeld voor een studie, stage, (vrijwilligers)werk, backpacken of een andere langdurige reis. 

Deze verzekering zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn gebleven. De verzekering sluit je af voor de duur van je reis. Bij de Globetrotter Verzekering is dat tussen de 1 en 24 maanden.

De Globetrotter Verzekering is altijd op jouw specifieke reissituatie afgestemd. Vanaf €9,45 per maand (SOS-dekking), ben je al verzekerd in heel Europa!

Je bepaalt zelf welke onderdelen je wilt verzekeren. Ga je voor je werk naar het buitenland? Kijk dan voor welke beroepen de Globetrotter Verzekering afgesloten kan worden.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld met een hoofdkantoor in Amsterdam. Allianz Global Assistance is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Voor wie is de Globetrotter Verzekering geschikt?

De Globetrotter Verzekering is geschikt voor iedereen die:

 • Voor langere tijd naar het buitenland gaat (1 tot 24 maanden).
 • Vrijwilligerswerk gaat doen.
 • Gaat studeren in het buitenland.
 • Stage gaat lopen.
 • Een rondreis of wereldreis gaat maken.
 • Een lange periode gaat backpacken.
 • Gaat werken in het buitenland.
 • Als au pair naar het buitenland gaat.

Tot 10% jongerenkorting

Speciaal voor jongeren onder de 27 jaar krijg je bij Allianz Global Assistance standaard 10% korting op de gehele premie. Dit scheelt je al snel enkele tientjes. De korting is geldig als je op de ingangsdatum van de verzekering jonger dan 27 jaar bent.

Premie en aanvullende dekkingen

Je kan de basisdekking, SOS hulpverlening uitbreiden met dekkingen die jij belangrijk vindt. In de onderstaande tabel staan de premies vermeldt. Wil je weten wat jij moet betalen maak dan een vrijblijvende premieberekening.

Globetrotter Verzekering

Maandpremies Globetrotter Verzekering
< 27 jaar> 27 jaar
SOS hulpverlening Europadekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 9,45
€ 9,90
.
€ 10,50
€ 11,00
SOS hulpverlening werelddekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€ 18,00
€ 19,80
.
€ 20,00
€ 22,00
Bagage Europadekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 2,70
€ 5,40
€ 8,10
.
€ 3,00
€ 6,00
€ 9,00
Bagage werelddekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€ 3,15
€ 6,30
€ 9,45
.
€ 3,50
€ 7,00
€ 10,50
Medische Kosten Europadekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 7,65
€ 26,55
.
€ 8,50
€ 29,50
Medische Kosten werelddekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€ 9,00
€ 31,05
.
€ 10,00
€ 34,50
Ongevallen€ 2,48€ 2,75
Rechtsbijstand€ 2,25€ 2,50
Aansprakelijkheid€ 2,70€ 3,-
Wintersport en bijzondere sporten€ 2,48€ 2,75
SOS Autohulp (alleen Europa)€ 6,75€ 7,50
Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie.

Waar ben je verzekerd: Europa of wereld

Je kiest een dekking voor het gebied Europa of wereld. Tot het gebied Europa worden ook alle landen aan de Middellandse Zee, zoals Israël, Egypte en Marokko gerekend. Voor de dekking Autohulp is alleen dekkingsgebied Europa mogelijk.

Waarvoor ben je verzekerd?

Je krijgt hulp van de Allianz Global Assistance alarmcentrale bij een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. Zij regelen en vergoeden vervoer naar huis of extra verblijfskosten. Daarnaast ben je verzekerd voor de aanvullende dekkingen die je hebt gekozen. In veel gevallen doen zij dat ook als er thuis iets gebeurt. Denk dan aan brand in je woning. Of ernstige ziekte of overlijden van een familielid.

Dekking medische kosten

Als je kiest voor de dekking medische kosten heb je recht op vergoeding van geneeskundige kosten in het buitenland. Je kunt kiezen uit ‘Aanvullend’ en ‘Volledig’. De keuze is afhankelijk van de duur van je reis. Laat je voor je vertrekt goed informeren over de dekking van je (basis-)zorgverzekering. Zeker als je langer dan een jaar naar het buitenland gaat. Gebruik het adviesschema om te bepalen welke dekking je nodig hebt.

Dekking reisbagage

Je bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage tot een dagwaarde van maximaal het verzekerd bedrag. De waarde van je spullen vermindert vanaf het moment dat je ze hebt gekocht. Dat noemen we dagwaarde. De verzekeraar keert nooit meer uit dan de dagwaarde.

Dekking wintersport en bijzondere sporten

Ga je op wintersport? Of beoefen je een bijzondere sport? Dan is deze aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor hulpverlening of medische kosten, als je een ongeval krijgt tijdens de beoefening van je sport. De dekking Medische kosten moet dan wel zijn afgesloten. Ook schade aan je eigen of gehuurde spullen is verzekerd.

Dekking SOS autohulp

Met de dekking SOS autohulp (alleen voor Europa) krijg je hulp van de Alarmcentrale bij pech met eigen vervoer, zoals auto, camper of motor. Allianz Global Assistance vergoedt vervangend vervoer of de terugreis naar Nederland. Je kunt ook wachten tot het vervoermiddel is gerepareerd. In dat geval vergoedt de verzekeraar de kosten voor overnachting. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd. Pech is een mechanisch gebrek, waardoor je voertuig of aanhanger tijdens de reis niet meer verder kan rijden. Deze dekking is geldig in de landen op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van het voertuig (groene kaart).

Dekking ongevallen

Als je tijdens je reis een ongeval krijgt, waardoor je blijvend invalide wordt of waardoor je overlijdt, dan heb je recht op eenmalige uitkering. Invaliditeit betekent het blijvende verlies van een functie van je lichaam, bijvoorbeeld het vermogen om te horen of te lopen. De hoogte van de uitkering is afhankelijk van welke functie je bent verloren.

Dekking aansprakelijkheid

Tijdens een langer verblijf in het buitenland kun je schade toebrengen aan andere mensen. Als je aansprakelijk bent voor die schade, dan kan het soms over forse bedragen gaan. De Globetrotter Verzekering heeft een dekking, die dat bedrag voor jou vergoedt. Deze dekking vergoedt maximaal €1.000.000 per gebeurtenis of €1.500.000 in Australië. Schade die je door je werk of beroep veroorzaakt valt niet onder deze dekking.

Afsluiten, wijzigen van deze verzekering

De begin- en einddatum van de verzekering geef je op bij de aanvraag. Ga je langer op reis, dan kan je de einddatum van de verzekering verschuiven. Keer je eerder terug, dan kan je de verzekering stopzetten. Heb je geen schade geclaimd, dan krijg je een deel van de premie terug.

Voordelen van de Globetrotter Verzekering

De voordelen van de Globetrotter Verzekering nog even op een rijtje:

 • Studeren, reizen en werken; kies zelf je dekkingen.
 • Advies op maat ook mogelijk.
 • Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.
 • Medische kosten meeverzekeren.
 • Wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • Unieke diensten, zoals Geldservice.

Vragen?

Heb je een vraag over de Globetrotter Verzekering? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons: Telefoon 055 540 04 08.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering