Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Zaakwaarnemer of extra persoon – Allianz annuleringsverzekering

Allianz Direct je reisverzekering

Allianz Direct je reisverzekering
Annuleringsverzekering met zaakwaarnemer

 Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

Dekking voor zaakwaarnemer of extra persoon

  Dekking voor familieleden in 1e, 2e en 3e graad.

 Huisdieren vallen ook onder de dekking.

  Dekking samengestelde reizen is mogelijk.

Met de annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo krijg je een vergoeding voor gemiste vakantiedagen bij het afbreken van je vakantie of bij ziekenhuisopname in het buitenland.

Op zowel de kortlopende- als doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Assistance heb je de mogelijkheid om een extra persoon of zaakwaarnemer mee te verzekeren. Zo kan jij de annuleringsverzekering aanpassen naar jouw persoonlijke situatie en kan je de vakantie annuleren indien er iets gebeurd met een bepaalde persoon of zaakwaarnemer.

Extra persoon

Indien je dat wenst kan je een extra persoon meeverzekeren op je annuleringsverzekering. Dat kan bijvoorbeeld een goede vriend zijn, of een kennis. Komt die extra persoon te overlijden, krijgt hij of zij een ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval? Dan kan jij jouw reis kosteloos annuleren.

Zaakwaarnemer

Met een zaakwaarnemer wordt bedoeld iemand die jouw belangen behartigd. Stel je hebt een zaak samen met een compagnon. Indien jouw compagnon ziek wordt of niet kan werken kan dat voor jou een reden zijn om niet op vakantie te gaan of je reis af te breken.

Maar het hoeft niet per se zakelijk te zijn. Het kan ook gaan om prive-situaties. Denk aan iemand die jou zaken behartigd door op je huis te passen of jouw huisdieren te verzorgen.

Als de zaakwaarnemer niet kan ‘waarnemen’ door overlijden, ernstige ziekte of ongeval van hemzelf of zijn familielid in de eerste of tweede graad*, dan worden de annuleringskosten vergoed. Heb je ook een reisverzekering bij Allianz Assistance afgesloten? Dan vergoeden zij ook de terugreiskosten naar Nederland als dit noodzakelijk is. Let op: dit is alleen het geval, als de zaakwaarnemer of extra persoon op het polisblad staat.

Ook dekking bij corona besmetting (Covid-19)

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf

Wat kost het om een zaakwaarnemer of extra persoon mee te verzekeren?

Het meeverzekeren van een extra persoon of zaakwaarnemer kan tegen 1% extra premie op de kortlopende annuleringsverzekering of een variabel bedrag in geval van de doorlopende annuleringsverzekering (afhankelijk van het aantal personen op de polis: 8,50 tot 25,50 euro).

*1e graad: partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen. 2e graad: kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.


logo-Allianz-Global-AssistaMeer informatie of afsluiten annuleringsverzekering met zaakwaarnemer of extra persoon

Op zowel de kortlopende- als doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Assistance heb je de mogelijkheid om een extra persoon of zaakwaarnemer mee te verzekeren. Zo kan jij de annuleringsverzekering aanpassen naar jouw persoonlijke situatie en kan je de vakantie annuleren indien er iets gebeurd met een bepaalde persoon of zaakwaarnemer.

Het afsluiten van een annuleringsverzekering met een zaakwaarnemer of extra persoon gaat eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis nog in huis:

 • Stap 1. Neem contact met ons op: 055 540 04 08 of stuur een e-mail naar info@reisverzekering-direct.nl
 • Stap 2. Wij sturen je per e-mail een aanvraagformulier toe.
 • Stap 3. Je stuurt het aanvraagformulier per e-mail retour.
 • Stap 4. Wij maken de polis op, deze ontvang je dezelfde dag via de e-mail.

Allianz Assistance (voorheen Mondial Assistance en ELVIA verzekeringen) is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste annuleringsverzekering!


Waarom een annuleringsverzekering voor je vakantie?

Een vakantie annuleren is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Toch kan het gebeuren dat je buiten je schuld een reis moet annuleren. In dat geval moet je toch een gedeelte van de reeds geboekte vakantie betalen. Soms zelfs volledig. We noemen dit annuleringskosten. Met een Allianz Assistance annuleringsverzekering ben je tegen de meeste annuleringskosten verzekerd, zoals:

 • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
 • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten van verzekerde.
 • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
 • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
 • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
 • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
 • Het uitvallen van een privé vervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
 • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.

Kies je voor de annuleringsverzekering van Allianz Assistance, dan krijg je bij annulering vóór jouw vakantie de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de vakantie afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden zijn. Maar dit mogen ook meereizende vrienden/kennissen zijn. Ga je op vakantie of op een groepsreis met meerdere personen en wil je kunnen annuleren als iemand van die groep uitvalt? Dat kan ook. Neem hiervoor contact met ons op.

Inclusief huisdieren

Je huisdier is natuurlijk ook een belangrijk gezinslid. Wanneer er iets vervelends met je huisdier gebeurt, dan ga je niet met een prettig gevoel op vakantie. Allianz Assistance begrijpt dat. De annuleringsverzekering die je bij Allianz Assistance afsluit is daarom tevens geldig voor je huisdier. Daar hoef je zelfs geen extra premie voor te betalen. Indien je huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis, mag je jouw vakantie annuleren.

Voordelen annuleringsverzekering

Een vakantie annuleringsverzekering van Allianz Assistance biedt de volgende voordelen voor reizigers:

 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant volledige reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde vakanties en reizen mogelijk.
 • Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af.

Met de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Assistance speel je helemaal op safe. Moet je onverwachts eerder naar huis, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard Annuleringsverzekering krijg je alleen een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Annuleringsverzekering ook voor samengestelde reizen en vakanties

Heb je een samengestelde reis geboekt (losse onderdelen zoals een vlucht en hotel). Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Assistance je dan twee opties.

 • Optie 1. : Je reis of vakantie in aangepaste vorm voortzetten: Allianz Assistance vergoedt hiervoor: De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen. De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon. De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.
 • Optie 2.:  Volledige annulering van de overige onderdelen van je reis of vakantie: Allianz Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Waarom Allianz Assistance?

Dit zijn de voordelen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.
 • In 2011 en 2013 uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Assistance vertrouwen.

Vragen?

Heb je een vraag over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekering-direct.nl, telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.