Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 09.00 -12.00 uur op werkdagen

Schengen verzekering van Allianz Assistance voor een Schengenvisum en bezoek aan Nederland

Schengen Visitor-verzekering OOM

Let op: De Travel Risk Insurance van Allianz wordt niet meer aangeboden, per 1 juli 2024 stopt Allianz definitief met deze verzekering. Wij bieden je als uitstekend alternatief de Schengen Visitor-verzekering van OOM verzekeringen!

Voldoet ruimschoots aan alle eisen voor aanvraag Schengenvisum.

Voordelig en goed: Al vanaf €1,60 per persoon per dag.

Binnen 1 uur de polis per e-mail (iDEAL, creditcard of PayPal).

Ook voor personen boven de 70 jaar

Dekking voor medische kosten tot max. € 500.000,-

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing Schengenvisum ontvang je de premie terug.

Aansprakelijkheid kan eventueel meeverzekerd worden.

De Schengen-Visitor verzekering is de beste keuze voor de succesvolle aanvraag van een Schengenvisum!

Would you prefer to receive the policy in English? Click here: Calculate premium and finalize.

Meer informatie over de Schengen verzekering van OOM:

Disclaimer: De onderstaande tekst is mogelijk nog niet aangepast aan de nieuwe situatie: De Travel Risk Insurance = Schengen Visitor-verzekering geworden, daar wordt aan gewerkt.

Heb je een Schengen verzekering nodig voor een Schengenvisum? Die regel je hier gemakkelijk en voordelig. Wij hebben de uitgebreide Travel Risk Insurance van Allianz Assistance voor jou geselecteerd. Want dat is een uitstekende Schengen verzekering die voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum en wordt zonder problemen geaccepteerd bij ambassades en consulaten.

Als je een reisverzekering voor het Schengen gebied nodig hebt, is het hier heel makkelijk en snel gedaan. Je krijgt zelfs op werkdagen meteen dezelfde dag je verzekeringsbewijs via e-mail. Voor mensen uit andere landen die een visum nodig hebben, is er een speciale reisverzekering genaamd Travel Risk Insurance. Deze is beschikbaar vanaf 2 euro per dag.

Allianz Assistance is een topkeuze omdat ze wereldwijd bekend staan als de grootste verzekeraar en hulpverlener voor reizen. Dit maakt hen een zeer betrouwbaar bedrijf als het gaat om het afsluiten van een uitstekende verzekering voor buitenlandse bezoekers. Hun ervaring en omvang geven je de zekerheid dat je goed verzekerd bent.

Schengen verzekering met speciale visumgarantie!

Met de Travel Risk Insurance van Allianz weet je dat je altijd goed zit, want deze verzekering voor jouw gast, voldoet ruimschoots aan de speciale eisen die gesteld worden voor een kort verblijf Schengenvisum. En om je extra zekerheid te geven, bieden we een keiharde visumgarantie. Dit betekent dat als je visumaanvraag onverhoopt wordt afgewezen, de kosten voor de verzekering niet in rekening worden gebracht. We annuleren de polis en je krijgt zelfs de kosten voor het opmaken van de polis terug.

Waarom is een Schengen verzekering een verplichte verzekering?

Een Schengen verzekering is belangrijk omdat deze nodig is voor het aanvragen van een Schengenvisum voor Nederland of andere Schengenlanden. Als je iemand uit het buitenland, die een visum nodig heeft, bij jou op bezoek krijgt, kun je vanuit Nederland een Schengenverzekering voor hen afsluiten. Jij kunt dan degene zijn die de premie betaalt, terwijl je gast de persoon is die verzekerd wordt en wiens naam op de polis komt te staan. Regel de Schengenverzekering hier en stuur het verzekeringsbewijs per e-mail naar de persoon die het visum aanvraagt. Hierdoor maak je het gemakkelijk voor jezelf en voor je gast die graag naar Nederland wil komen.

Schengen verzekering
Schengen verzekering voor een Schengenvisum en bezoek aan Nederland

Welke Schengen verzekering is vereist voor een visumaanvraag voor Nederland?

Voor het aanvragen van een Schengenvisum voor Nederland is een specifieke verzekering nodig, namelijk een Schengen verzekering. Deze is in feite een medische reisverzekering of ziektekostenverzekering die de kosten dekt die je mogelijk maakt in het Schengengebied voor medische zorg.

Bij de aanvraagprocedure voor Schengenvisa moet je een bewijs van deze verzekering laten zien. De polis volstaat hierbij. Het is noodzakelijk dat op het document van je Schengen verzekering het volgende staat:

 • De polis moet op jouw naam gesteld zijn (de verzekerde die naar Nederland komt). De verzekeringnemer mag een belanghebbende zijn.
 • De verzekering moet gelden in alle landen die deel uitmaken van Schengen en voor de periode van je verblijf.
 • De verzekeringspolis moet € 30.000,- aan medische kosten dekken. Hieronder vallen:
  • Ziekenhuisopname en behandeling.
  • Spoedbehandeling.
  • Voorgeschreven medicijnen.
  • Repatriëring naar je thuisland, ook in geval van overlijden.

Deze voorwaarden zorgen ervoor dat je tijdens je verblijf in het Schengengebied goed verzekerd bent voor onvoorziene medische uitgaven.

Verzekeringsbewijs (polis) meenemen voor je eigen veiligheid

Als je met een Schengenvisum naar Nederland reist, is het belangrijk dat je altijd een verzekeringsbewijs, oftewel een polis, bij je draagt. Dit bewijs moet geldig zijn voor de gehele periode dat je in het Schengengebied verblijft. Dat is natuurlijk noodzakelijk voor zowel je eigen veiligheid als om te voldoen aan de visumvereisten die worden gesteld.

Voor degenen met een multiple-entry visum, wat betekent dat je meerdere keren het Schengengebied in en uit mag reizen, is het net zo belangrijk. Elke keer als je terugkeert naar Nederland of een ander Schengenland, moet je een geldig verzekeringsbewijs bij je hebben dat de periode van dat specifieke verblijf dekt. Dit zorgt ervoor dat je voor elke reis binnen het Schengengebied goed verzekerd bent.

Travel Risk Insurance: de beste Schengen verzekering voor Schengenvisum

Als je op zoek bent naar een betrouwbare Schengen verzekering voor je partner, familielid of vriend die uit een land komt waarvoor een visum verplicht is, dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Assistance een prima keuze. Deze uitstekende verzekering is speciaal gemaakt voor bezoekers uit het buitenland die naar Nederland willen reizen.

Het is belangrijk om te weten dat als jouw gast uit een land buiten het Schengengebied komt en een visum nodig heeft, een Schengen verzekering verplicht is bij het aanvragen van een Schengenvisum. Je gast moet het verzekeringsbewijs, oftewel de polis, van deze verzekering laten zien bij de ambassade of het consulaat tijdens het aanvragen van het visum. Deze stap is essentieel in het visumaanvraagproces en helpt ervoor te zorgen dat je gast goed verzekerd is tijdens zijn of haar verblijf in Nederland en het Schengengebied.

Allianz reisverzekering Schengenvisum
Voordelen van de Travel Risk Insurance voor een Schengenvisum
√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√ Wordt altijd geaccepteerd op alle ambassades en consulaten.
√ Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√ Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√ Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat wenst.
√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Assistance.

Schengen verzekering voor jouw bezoek aan Nederland

De Travel Risk verzekering van Allianz Assistance is zeker de juiste Schengen verzekering voor jou omdat die een breed scala aan mogelijk kosten dekt. Deze verzekering biedt dekking voor de verplichte som van € 30.000,- voor diverse medische situaties zoals bezoek aan een arts, kosten voor medicijnen, ambulancevervoer en kosten voor het ziekenhuis.

Een essentieel onderdeel van deze polis is de dekking van repatriëringskosten (kosten van vervoer naar het land van herkomst). Dit wil zeggen dat als jouw buitenlandse gast ernstig ziek wordt of zelfs overlijdt, de kosten voor het terugbrengen naar het land van herkomst verzekerd zijn. Dit is een primaire veiligheidsmaatregel, zodat in geval van ernstige gezondheidsproblemen of erger, je gast veilig en zonder extra financiële lasten naar huis kan terugkeren.

Je moet ook weten dat deze verzekering alleen bedoeld is voor plotselinge medische situaties in de periode van je verblijf, in Nederland of in Europa. Bestaande medische aandoeningen, ziektes en gebreken worden niet gedekt door deze verzekering. Het is dus belangrijk om de polisvoorwaarden goed te bekijken en te begrijpen wat wel en niet gedekt is, zodat je gast goed voorbereid en verzekerd op reis gaat.

Schengen verzekering gemakkelijk afsluiten kan hier

Op de website is het heel eenvoudig om zelf een Schengen verzekering af te sluiten. Jij kunt optreden als de persoon die de premie betaalt, terwijl jouw gast de verzekerde persoon op de polis is. Zodra de polis is afgesloten, kun je deze direct doorsturen naar de visumaanvrager. Het mooie is dat je de polis digitaal ontvangt, dus je kunt het gemakkelijk en snel via e-mail versturen.

Het proces om de polis te ontvangen is ook heel efficiënt. Als je vandaag de aanvraag doet, ontvang je de polis dezelfde dag of de volgende dag. Dit betekent dat je snel kunt handelen en ervoor kunt zorgen dat alles op tijd geregeld is voor de visumaanvraag van je gast. Dit gemak en de snelheid van het verstrekken van de polis maken het een handige optie voor het snel regelen van de benodigde verzekering voor je gasten.

Premie reisverzekering voor Schengenvisum

Travel Risk Insurance

Premies Travel Risk Insurance
Europadekking € 2,- per persoon per dag
Werelddekking € 3,- per persoon per dag
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,15 per persoon per dag
Annuleringsverzekering 5% van de reissom (reis moet in Nederland geboekt zijn)
Minimum premie € 11,50
Kosten per verzekeringsbewijs € 4,50

Het is goed om te weten dat de Travel Risk Insurance, de medische Schengen verzekering, enkele leeftijdsbeperkingen heeft. Deze verzekering kan alleen afgesloten worden voor personen die op de startdatum van de verzekering nog geen 70 jaar oud zijn. Dit betekent dat als de persoon voor wie je de verzekering wilt afsluiten op die datum al 70 jaar of ouder is, hij of zij niet in aanmerking komt voor deze specifieke verzekering.

Het is dus van essentieel belang om de leeftijd van de beoogde verzekerde te controleren voordat je de verzekering afsluit. Als je gast ouder dan 70 jaar is, is het raadzaam om naar alternatieve verzekeringsmogelijkheden te kijken die wel geschikt zijn voor zijn of haar leeftijdsgroep. Dit zorgt ervoor dat je gast nog steeds de benodigde dekking kan krijgen voor een bezoek aan het Schengengebied.

Waar mag je op rekenen met deze verzekering voor een Schengenvisum (Travel Risk Insurance)?

De “Travel Risk Insurance” van Allianz Assistance biedt een speciaal pakket aan dekkingen, ontworpen voor buitenlandse bezoekers die naar het Schengengebied reizen. Deze verzekering onderscheidt zich door haar veelzijdige en gerichte dekkingen:

 • Noodhulpkosten: Inbegrepen zijn diensten zoals reddingsacties, opsporingswerkzaamheden en algemene hulpverlening.
 • Medische uitgaven: Dit deel van de verzekering dekt ziekenhuisbezoeken, medicatie, behandelingen door specialisten en consultaties bij artsen.
 • Repatriëring: Hier valt onder het vervoer per ambulancevliegtuig en het transporteren van stoffelijke resten naar het thuisland.
 • Uitvaart- en familiekosten: Dekking voor uitvaartgerelateerde uitgaven en de reiskosten voor familieleden.

De verzekering omvat tevens:

 • Vergoedingen voor vervangende reisdocumenten, waaronder nieuwe visa of andere officiële papieren.
 • Kosten voor vervangende kleding en persoonlijke verzorgingsproducten.
 • Schade aan de verblijfplaats van de verzekerde.

De verzekering is ook van toepassing in geval van:

 • Ziekte, ongeval of vermissing van de verzekerde.
 • Overlijden of ernstige ziekte van familieleden van de verzekerde die niet meereizen.
 • Overlijden van een medeverzekerde reisgenoot.
 • Schade aan bezittingen in het thuisland van de verzekerde.
 • Extra kosten door onvoorziene verlenging van het verblijf.

Let wel: De persoonlijke bezittingen van je buitenlandse gast tijdens de reis zijn niet gedekt. De verzekering concentreert zich op medische bijstand en noodhulp. Kosten gerelateerd aan al bestaande medische condities of aandoeningen vallen buiten deze dekking.

Deze informatie over de Schengen verzekering is belangrijk!

Hier is een helder overzicht van de belangrijkste punten over de Schengenverzekering voor Nederland:

 • Verplicht voor Schengenvisum: Als jouw buitenlandse gast een Schengenvisum moet aanvragen, is een Schengenverzekering verplicht.
 • Mogelijkheid tot afsluiten en betalen: Jij kunt als gastheer/-vrouw op deze website een Schengenverzekering afsluiten voor jouw buitenlandse gast en ook de premie betalen.
 • Travel Risk Insurance van Allianz: Deze specifieke verzekering voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan een Schengenverzekering voor een Visum Kort Verblijf.
 • Snelle polisverstrekking: Na je aanvraag ontvang je de polis snel, meestal dezelfde dag of de dag erna. De polisvoorwaarden zijn ook in de Engelse taal beschikbaar.
 • Kosteloze aanpassingen voor Ingangsdatum: Als de polis nog niet is ingegaan, kun je wijzigingen aanbrengen zonder extra kosten, zoals het aanpassen van de ingangsdatum.
 • Terugbetaling bij visumafwijzing: Als het Schengenvisum wordt afgewezen en de polis nog niet is ingegaan, krijg je de betaalde premie terug en vervalt de verzekering.
 • Uitsluiting bestaande medische problemen: Medische aandoeningen die al bestonden voor de ingangsdatum van de verzekering, zijn uitgesloten van dekking. Dit geldt ook voor medicatie en bepaalde medische behandelingen zoals ziekenhuisbevallingen.
 • Specifiek voor onverwachte medische kosten: Deze verzekering is alleen bedoeld voor plotselinge medische kosten die je niet van tevoren wist.
 • Lees dekkingsoverzicht en polisvoorwaarden: Voordat je de polis afsluit, is het belangrijk het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te lezen, zodat je precies weet voor welke situaties jouw gast verzekerd is.

Dit overzicht helpt je om een geïnformeerde keuze te maken en zorgt ervoor dat je gast goed verzekerd is tijdens het verblijf.

Vanaf welk moment ben je verzekerd?

De details omtrent de ingangs- en einddatum van de Schengen verzekering zijn duidelijk vermeld op het polisblad. Hierbij een aantal aandachtspunten:

 • Ingangs- en einddatum: Deze data staan vermeld op het polisblad. Ze zijn cruciaal voor het bepalen van de periode waarin de verzekering geldig is.
 • Begin van dekking: De dekking van de verzekering begint zodra de verzekerde en/of de bagage het land van domicilie (thuisland) verlaat voor een reis.
 • Einde van dekking: De dekking eindigt wanneer de verzekerde terugkeert naar het land van herkomst (waar hij of zij ingeschreven staat).
 • Medische dekking bij ziekte: Belangrijk om te weten is dat de dekking voor medische kosten als gevolg van ziekte pas 48 uur na aankomst in het land van bestemming in werking treedt.
 • Medische dekking bij ongeval: Voor medische kosten als gevolg van een ongeval geldt de dekking vanaf de ingangsdatum van de verzekering.

Deze specifieke regelingen zijn essentieel voor het begrijpen van de dekking van de verzekering. Het is belangrijk dat zowel jij als je gast goed op de hoogte zijn van deze regels om ervoor te zorgen dat de dekking van de verzekering correct en effectief is gedurende de hele reis.

Waar is de Schengen verzekering actief?

Het polisblad van je verzekering geeft duidelijk aan waar de verzekering geldig is. Er zijn twee hoofdopties:

Europa-dekking: Als op het polisblad ‘Europa’ staat, dan is de geldigheid van de verzekering beperkt tot Europese landen. Dit omvat ook regio’s zoals de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira, en niet-Europese landen langs de Middellandse Zee. Reizen over zee tussen deze gebieden zijn eveneens verzekerd.

Wereldwijde dekking: Als op het polisblad ‘Wereld’ staat, dan is de verzekering wereldwijd geldig.

Het is goed te weten dat deze verzekering niet geldt in het land waar je momenteel woont en ingeschreven staat. Als je kiest voor een dekking voor bijzondere sporten, is het goed om op te merken dat deze dekking enkel geldig is binnen Europa, zelfs als op het polisblad ‘Wereld’ vermeld staat. Het is essentieel om deze details te begrijpen om te verzekeren dat je de juiste dekking hebt voor jouw specifieke reisbehoeften.

Dekkingsoverzicht Schengen verzekering – Travel Risk Insurance

Hieronder lees je de hoogte van de vergoedingen van de Schengen verzekering (Travel Risk Insurance).

Rubriek I.  S.O.S.-KOSTEN De Maatschappij vergoedt de volgende kosten tot de genoemde maxima, wanneer deze noodzakelijk zijn in verband met:Verzekerde bedragen (p.p. per gebeurtenis, tenzij anders wordt vermeld)
a. Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde 
Extra verblijfkosten€ 70, – p.p. per dag
Extra terugreiskosten naar Nederland of het land van domicilieKostende Prijs
Kosten van terugkeer naar Nederland of het land van domicilie per ambulancevliegtuigKostende Prijs
Kosten van ziekenhuisbezoek, per verzekeringsbewijs€ 70, –
Kosten van overkomst van familie in geval van levensgevaar: 
Reiskosten (max. 1 persoon)Kostende Prijs
Verblijfkosten (max. 1 persoon/max. 10 dagen)€ 70, – p.p. per dag
Kosten van opsporings- en reddingsacties€ 45.500, –
b. Overlijden van verzekerde 
Vervoerskosten stoffelijk overschot ofKostende Prijs
Kosten van begrafenis of crematie in het verzekeringsgebied incl. overkomst van 2 familieleden voor max. 3 dagenTot max. de kosten van vervoer stoffelijk overschot naar het land van domicilie
Extra reiskosten gezinsleden/reisgenootKostende Prijs
c. Ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde 
Extra terugreiskosten naar het land van domicilieKostende Prijs
d. Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot 
Kosten van overkomst van familie indien verzekerde alleenreizend wordt: 
Reiskosten (max. 1 persoon)Kostende Prijs
Verblijfkosten (max. 1 persoon/max. 10 dagen)€ 70, – p.p. per dag
e. Schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie 
Extra terugreiskosten naar het land van domicilieKostende Prijs
f. Gedwongen oponthoud 
Extra terugreiskostenKostende Prijs
Extra verblijfkosten€ 70, – p.p. per dag
Verder vergoedt de Maatschappij de volgende kosten indien deze het gevolg zijn van een onder deze rubriek verzekerde gebeurtenis:
g. Telecommunicatiekosten, per verzekeringsbewijs (franchise € 23,-)€ 90, –
h. Indien bij het maken van extra reiskosten gebruik wordt gemaakt van het eigen privé-motorrijtuig€ 0,19 per kilometer
Rubriek II. MEDISCHE KOSTEN

Verzekerde bedragen (p.p. per verzekerde periode, tenzij anders wordt vermeld)

Medische kosten gemaakt in het verzekeringsgebied: 
• dokters- en ziekenhuiskosten€ 30.000, –
• aangeschafte/gehuurde krukken/rolstoel€ 90, –
• prothesen noodzakelijk ten gevolge van een ongeval€ 680, –
Eigen risico per gebeurtenis:€ 45, –
Tandartskosten:
• tandartskosten ten gevolge van een ongeval in het verzekeringsgebied€ 230, –
Rubriek III. EXTRA DEKKINGVerzekerde bedragen (p.p. per verzekerde periode, tenzij anders wordt vermeld)
• Reisdocumenten: Aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument€ 115, –
• Vervangende kleding en/of toiletartikelen€ 115, –
• Schade aan logiesverblijven. Maximale vergoeding voor schade aan hotel-/bungalowinventaris of opstallen buitenNederland (franchise € 23,- per gebeurtenis)€ 115, –

Raadpleeg altijd de verzekeringsvoorwaarden, vooral de verplichtingen vermeld in de Algemene Bepalingen.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Veelgestelde vragen en antwoorden over een Schengen verzekering voor Nederland (FAQ)

Waarom moet men een Schengenverzekering afsluiten bij het aanvragen van een Nederlands visum?

Bij het aanvragen van een Schengenvisum moet je door een polis te overleggen aantonen dat je de juiste verzekering hebt afgesloten. Dit is omdat landen in het Schengengebied niet willen opdraaien voor kosten zoals je ziekenhuisrekening. Ook zorgt de verzekering ervoor dat de persoon die voor je garant staat financieel beschermd is.

Is het mogelijk om vanuit Nederland een Schengenverzekering te regelen voor mijn familie, partner of vriendin die in het buitenland verblijft?

Je kunt als belanghebbende (partner, familie, vriend, garantsteller) een Schengenverzekering afsluiten voor iemand die nu in het buitenland is en met een visum naar Nederland wil reizen. Jij bent degene die de verzekering afsluit en betaalt, en de naam van je gast in het buitenland komt op de verzekeringspolis te staan.

Wat zijn de betaalmethoden voor een Schengenverzekering?

Voor het betalen van je Schengenverzekering is het proces eenvoudig. Je vult gewoon het aanvraagformulier in en geeft Allianz de toestemming voor een automatische afschrijving.

Indien mijn visumaanvraag niet wordt goedgekeurd, raak ik dan het geld voor de verzekering kwijt?

Als je visumaanvraag wordt afgekeurd en je verzekering nog niet is gestart, krijg je het volledige bedrag dat je voor de verzekering betaald hebt terug. Je verliest dus geen geld in dit geval.

Is het mogelijk om de verzekeringspolis naar het buitenland te versturen, zodat deze kan worden gepresenteerd bij de Nederlandse ambassade of bij de externe dienstverlener VFS Global?

Ja, dat is zeker mogelijk. De polis van de verzekering krijg je via e-mail toegestuurd, inclusief alle voorwaarden. Deze kun je dan gewoon doorsturen naar je buitenlandse gast. Zij kunnen de polis uitprinten en meenemen naar de ambassade of naar VFS Global als ze het visum voor Nederland aanvragen.

Hoe snel kan ik de polis van de Schengenverzekering verwachten?

Je kunt de polis van de Schengenverzekering gewoonlijk dezelfde dag nog verwachten, of de volgende dag als je de aanvraag ‘s avonds doet. Aanvragen gedaan in het weekend worden op maandag behandeld. Voor spoedgevallen kun je het beste direct contact opnemen.

Als de datum op mijn visum verandert, is het dan mogelijk om de verzekering dienovereenkomstig te wijzigen?

Zolang de polis nog niet is ingegaan, kunnen de start- en einddatum van de polis aangepast worden. Neem in zo’n geval contact op en vergeet niet je polisnummer door te geven.

Waarom wordt aanbevolen een Schengenverzekering in Nederland te regelen?

Het is aan te raden om voor een Schengenverzekering te kiezen die in Nederland is afgesloten omdat dit extra zekerheid biedt aan de persoon die voor een buitenlandse gast garant staat. Zo’n verzekering valt onder de Nederlandse wetgeving. Bovendien staan Nederlandse verzekeringsbedrijven bekend om hun betrouwbaarheid en strenge toezicht, wat een geruststelling kan zijn bij grote uitgaven.

Wat dekt de Schengenverzekering van Allianz allemaal?

De Schengenverzekering van Allianz dekt verschillende situaties zoals hulp bij ziekte of ongevallen, repatriëring bij ziekte of overlijden, onvoorziene kosten in noodgevallen zoals extra reis- of verblijfkosten, medische kosten tot € 30.000 bij ongevallen of ziekte, tandheelkundige kosten door een ongeval, diefstal van reisdocumenten, en vertraagde aankomst van bagage. Dit zorgt voor een brede bescherming tijdens je verblijf in Schengenlanden.

Vallen bestaande medische aandoeningen ook onder de dekking van deze Schengenverzekering?

Bestaande medische aandoeningen, die al aanwezig waren voor de start van de Schengenverzekering, vallen niet onder de dekking. Deze verzekering is specifiek bedoeld voor onvoorziene en onverwachte medische kosten die optreden in Nederland of andere Schengenlanden tijdens de geldigheidsduur van de verzekering.

Vragen?

Heb je een vraag over de Schengen verzekering van Allianz of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.