Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Schengen verzekering voor een Schengenvisum en bezoek aan Nederland

Schengen verzekering Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Heb je een Schengen verzekering nodig voor een Schengenvisum? Die regel je hier gemakkelijk en voordelig. Wij hebben de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voor jou. Want dat is een uitstekende Schengen verzekering die voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum en wordt zonder problemen geaccepteerd bij ambassades en consulaten.

Daarnaast is het afsluiten van een Schengen verzekering hier probleemloos en snel geregeld. Bovendien ontvang je op werkdagen ook dezelfde dag de polis per e-mail. Voor (visumplichtige) buitenlanders is de Travel Risk Insurance beschikbaar vanaf € 2,- per dag.

Waarom Allianz? Allianz Global Assistance is wereldwijd de grootste reisverzekeraar en hulpverlener. Een betrouwbaar adres voor een uitstekende verzekering voor buitenlandse gasten!

Schengen verzekering met visumgarantie!

Een zekerheid voor jou. De Travel Riks Insurance van Allianz voldoet namelijk aan alle eisen voor een Schengenvisum Kort Verblijf en om dat te benadrukken krijg je bij ons visumgarantie! Dat betekent dat als jouw visumaanvraag wordt afgewezen, je niet hoeft te betalen voor de Schengen verzekering van Allianz. Wij laten dan de polis vervallen en je hoeft niets te betalen, zelfs de poliskosten krijg je terug.

Waarom een Schengen verzekering?

Waarom een Schengen verzekering? Een Schengen medische reisverzekering is verplicht bij de aanvraag van een Schengenvisum voor Nederland of andere Schengenlanden. Vanuit Nederland kun jij een Schengenvisum verzekering afsluiten voor een buitenlandse visumplichtige die bij jou op bezoek komt. Jij mag dan de premiebetaler zijn en jouw gast is de verzekerde en komt met zijn of haar naam op de polis te staan. Sluit nu hier de Schengen verzekering af en stuur de polis naar de visumaanvrager (per e-mail is ook mogelijk, aangezien je de polis digitaal ontvangt).

Schengen verzekering
Schengen verzekering voor een Schengenvisum en bezoek aan Nederland

Welke verzekering is vereist voor een visumaanvraag voor Nederland?

Voor het aanvragen van een Schengenvisum voor Nederland heb je een Schengen verzekering (medische reisverzekering of ziektekostenverzekering) nodig. Deze verzekering moet de medische kosten dekken die je eventueel maakt in het Schengengebied.

Een Schengenvisum aanvragen? Bij je Schengenvisum aanvraag moet je een bewijs van je verzekering (polis) tonen. Dit kan ook de polis voorpagina zijn. Op het document van je Schengen verzekering moet het volgende vermeld staan:

 • De polis staat op jouw naam.
 • De verzekering is geldig in alle Schengenlanden en gedurende je hele verblijf.
 • De Schengen verzekering dekt minimaal € 30.000,- aan medische kosten voor:
  • ziekenhuisopname en behandeling;
  • spoedbehandeling;
  • voorgeschreven medicijnen;
  • repatriëring naar je thuisland (ook bij overlijden).

Verzekeringsbewijs (polis) meenemen

Reis je naar Nederland met je Schengenvisum? Zorg dan dat je een verzekeringsbewijs (polis) bij je hebt dat geldig is voor de hele periode dat je in het Schengengebied verblijft.

Heb je een multiple-entry visum (visum met meerdere toegangen) en reis je na een eerste reis opnieuw naar Nederland of het Schengengebied? Zorg dan dat je altijd een verzekeringsbewijs van je Schengen verzekering bij je hebt voor de periode dat je weer in het Schengengebied verblijft.

Travel Risk Insurance: Schengen verzekering voor Schengenvisum

Zoek je een goede Schengen verzekering voor jouw partner, familielid of vriend uit een visumplichtig land? De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is dan een uitstekende keuze. Deze verzekering is specifiek ontworpen voor buitenlandse bezoekers die naar Nederland komen. Is jouw gast afkomstig uit een land buiten het Schengengebied en visumplichtig? Dan is een Schengen verzekering zelfs verplicht bij de aanvraag van een Schengenvisum. De gast dient de polis van deze verzekering te tonen bij de ambassade of het consulaat op het moment dat hij of zij een visum gaat aanvragen.

Allianz reisverzekering Schengenvisum
Voordelen van de Travel Risk Insurance voor een Schengenvisum
√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√ Wordt altijd geaccepteerd op alle ambassades en consulaten.
√ Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√ Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√ Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat wenst.
√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Schengen verzekering voor een bezoek aan Nederland

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een Schengen verzekering die kosten dekt zoals: huisarts, medicijnen, ambulance en ziekenhuiskosten in Nederland en andere Schengenlanden tot € 30.000,-. Ook repatriëringskosten zijn gedekt, wat inhoudt dat jouw buitenlandse gast bij ziekte of overlijden naar het land van herkomst wordt teruggebracht. Deze verzekering is alleen geschikt voor onverwachte (medische) situaties tijdens een verblijf in Nederland of elder in Europa. Bestaande ziektes, aandoeningen en gebreken vallen niet onder de dekking.

Schengen verzekering afsluiten

Op deze website kun je eenvoudig en snel zelf een Schengen verzekering afsluiten. Jij mag de premiebetaler zijn en jouw gast is de verzekerde. Sluit de polis af en stuur deze naar de visumaanvrager (per e-mail is ook mogelijk, aangezien je de polis digitaal ontvangt). De polis wordt snel verstrekt. Vraag je vandaag een polis aan, dan krijg je die dezelfde of de volgende dag.

Premie reisverzekering voor Schengenvisum

Travel Risk Insurance

Premies Travel Risk Insurance
Europadekking € 2,- per persoon per dag
Werelddekking € 3,- per persoon per dag
Wintersport/bijzondere sporten€ 1,15 per persoon per dag
Annuleringsverzekering 5% van de reissom (reis moet in Nederland geboekt zijn)
Minimum premie € 11,50
Kosten per verzekeringsbewijs € 4,50

Let op: De Travel Risk Insurance – medische Schengen verzekering, is alleen af te sluiten voor personen, die op de ingangsdatum van de verzekering de leeftijd van 70 jaar nog niet bereikt hebben.

Wat is er gedekt op de verzekering voor Schengenvisum (Travel Risk Insurance)?

De ‘Travel Risk Insurance’ biedt een complete internationale medische Schengenverzekering voor buitenlandse bezoekers. Deze reisverzekering dekt financiële risico’s van ziekte en overlijden, zoals:

 • SOS-kosten (zoals hulpverlening, redding en opsporing).
 • Geneeskundige kosten* (zoals ziekenhuis, medicijnen, specialist en artsen).
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Uitvaartkosten en overkomst van familie.

Daarnaast zijn reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument), vervangende kleding en/of toiletartikelen en schade aan logiesverblijven verzekerd. Onder de dekking vallen verder:

 • ziekte, ongeval of vermissing van de verzekerde;
 • overlijden van de verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van de verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van de verzekerde in het thuisland;
 • kosten door gedwongen oponthoud.

Let op!: De meereizende bagage van je buitenlandse gast is niet verzekerd. De focus ligt op dekking voor hulpverlening en medische kosten. Kosten die verband houden met bestaande ziekten en gebreken worden niet vergoed.

Dit moet je weten over de Schengen verzekering!

Wij hebben de belangrijkste feiten over een Schengenverzekering voor Nederland, nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan is een Schengenverzekering verplicht.
 • Jijzelf kunt een Schengen verzekering op deze website afsluiten voor jouw buitenlandse gast en de premie betalen.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan een Schengen verzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden (polisvoorwaarden zijn ook in het Engels verkrijgbaar).
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kun je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de ingangsdatum van het Schengenvisum anders blijkt te worden.
 • Als een Schengenvisum is afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan wordt de premie teruggestort en vervalt de verzekering.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de Schengen verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt. Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekering.
 • De Schengen verzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
 • Voor je de polis voor een Schengen verekering afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

De ingangsdatum en einddatum van de Schengen verzekering staan op het polisblad. De dekking gaat telkens in als een verzekerde en/of bagage het land van domicilie verlaat voor een reis. Deze eindigt bij terugkeer in het land van domicilie. De dekking voor medische kosten door ziekte gaat pas in 48 uur na aankomst in het land van bestemming. Medische kosten door een ongeval is verzekerd vanaf de ingangsdatum van de verzekering.

Waar is de Schengen verzekering geldig?

 • Staat op het polisblad Europa? Dan is de geldigheid beperkt tot de landen van Europa. Dit is inclusief de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking.
 • Staat op het polisblad Wereld? Dan is de verzekering geldig in de hele wereld.

Let op: Deze verzekering geldt niet in het land waar je nu woont. Verzeker je bijzondere sporten mee? Dan geldt dat alleen voor Europa ook al staat er ‘Wereld’ op jouw polisblad.

Dekkingsoverzicht Schengen verzekering – Travel Risk Insurance

Hieronder lees je de hoogte van de vergoedingen van de Schengen verzekering (Travel Risk Insurance).

Rubriek I.  S.O.S.-KOSTEN De Maatschappij vergoedt de volgende kosten tot de genoemde maxima, wanneer deze noodzakelijk zijn in verband met:Verzekerde bedragen (p.p. per gebeurtenis, tenzij anders wordt vermeld)
a. Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde 
Extra verblijfkosten€ 70, – p.p. per dag
Extra terugreiskosten naar Nederland of het land van domicilieKostende Prijs
Kosten van terugkeer naar Nederland of het land van domicilie per ambulancevliegtuigKostende Prijs
Kosten van ziekenhuisbezoek, per verzekeringsbewijs€ 70, –
Kosten van overkomst van familie in geval van levensgevaar: 
Reiskosten (max. 1 persoon)Kostende Prijs
Verblijfkosten (max. 1 persoon/max. 10 dagen)€ 70, – p.p. per dag
Kosten van opsporings- en reddingsacties€ 45.500, –
b. Overlijden van verzekerde 
Vervoerskosten stoffelijk overschot ofKostende Prijs
Kosten van begrafenis of crematie in het verzekeringsgebied incl. overkomst van 2 familieleden voor max. 3 dagenTot max. de kosten van vervoer stoffelijk overschot naar het land van domicilie
Extra reiskosten gezinsleden/reisgenootKostende Prijs
c. Ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde 
Extra terugreiskosten naar het land van domicilieKostende Prijs
d. Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot 
Kosten van overkomst van familie indien verzekerde alleenreizend wordt: 
Reiskosten (max. 1 persoon)Kostende Prijs
Verblijfkosten (max. 1 persoon/max. 10 dagen)€ 70, – p.p. per dag
e. Schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie 
Extra terugreiskosten naar het land van domicilieKostende Prijs
f. Gedwongen oponthoud 
Extra terugreiskostenKostende Prijs
Extra verblijfkosten€ 70, – p.p. per dag
Verder vergoedt de Maatschappij de volgende kosten indien deze het gevolg zijn van een onder deze rubriek verzekerde gebeurtenis:
g. Telecommunicatiekosten, per verzekeringsbewijs (franchise € 23,-)€ 90, –
h. Indien bij het maken van extra reiskosten gebruik wordt gemaakt van het eigen privé-motorrijtuig€ 0,19 per kilometer
Rubriek II. MEDISCHE KOSTEN

Verzekerde bedragen (p.p. per verzekerde periode, tenzij anders wordt vermeld)

Medische kosten gemaakt in het verzekeringsgebied: 
• dokters- en ziekenhuiskosten€ 30.000, –
• aangeschafte/gehuurde krukken/rolstoel€ 90, –
• prothesen noodzakelijk ten gevolge van een ongeval€ 680, –
Eigen risico per gebeurtenis:€ 45, –
Tandartskosten:
• tandartskosten ten gevolge van een ongeval in het verzekeringsgebied€ 230, –
Rubriek III. EXTRA DEKKINGVerzekerde bedragen (p.p. per verzekerde periode, tenzij anders wordt vermeld)
• Reisdocumenten: Aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument€ 115, –
• Vervangende kleding en/of toiletartikelen€ 115, –
• Schade aan logiesverblijven. Maximale vergoeding voor schade aan hotel-/bungalowinventaris of opstallen buitenNederland (franchise € 23,- per gebeurtenis)€ 115, –

Raadpleeg altijd de verzekeringsvoorwaarden, vooral de verplichtingen vermeld in de Algemene Bepalingen.

Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Veelgestelde vragen en antwoorden over een Schengen verzekering voor Nederland (FAQ)

Waarom is een Schengen verzekering verplicht bij een visum voor Nederland?

Tijdens het aanvragen of ophalen van het Nederlandse Schengenvisum moet de aanvrager bewijzen dat er een passende verzekering is afgesloten. Dit is nodig omdat Schengenlanden niet verantwoordelijk willen zijn voor eventuele kosten van een buitenlandse bezoeker, zoals medische uitgaven. Bovendien biedt een verzekering financiële bescherming aan de persoon die garant staat.

Kan ik in Nederland een Schengen verzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?

Jazeker, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringnemer (betaalt de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde en zijn of haar naam komt op de polis te staan.

Hoe betaal ik de kosten voor een Schengen verzekering?

De betaling gaat simpel. Op het aanvraagformulier machtig jij Allianz voor automatische incasso. De premie wordt meestal vlak voor de ingangsdatum van de verzekering, van je betaalrekening afgeschreven.

Wat gebeurt als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan mijn geld kwijt?

Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de volledige premie terug. Dus betaal je niets.

Kan ik de polis opsturen naar het buitenland zodat ze deze kunnen overleggen op de Nederlandse ambassade of bij de externe dienstverlener VFS Global?

Je ontvangt de polis digitaal per e-mail (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan eenvoudig e-mailen naar je buitenlandse gast. Die kan dan de polis uitprinten en meenemen als hij of zij het visum voor Nederland gaat aanvragen.

Hoe snel ontvang ik de polis van de Schengen verzekering?

Meestal dezelfde dag of de volgende dag als je hem ‘s avonds aanvraagt. Aanvragen die in het weekend worden ontvangen worden op maandag verwerkt. Bij spoed moet je even contact met ons opnemen.

Wanneer de datum van het visum wijzigt, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?

Je, geen probleem. Voordat de polis is ingegaan kan de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aangepast worden. Neem contact met ons op en geef dan altijd je polisnummer door.

Waarom is het beter om een Schengen verzekering in Nederland af te sluiten?

Wanneer iemand garant staat voor een buitenlandse bezoeker die bij hem of haar verblijft, dient de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die garantsteller. Met een Nederlandse Schengenverzekering val je onder het Nederlandse rechtssysteem. Nederlandse verzekeringsmaatschappijen staan onder streng toezicht en zijn doorgaans betrouwbaarder dan hun buitenlandse tegenhangers, wat geruststellend is bij hoge uitgaven.

Wat is er verzekerd op de Schengen verzekering van Allianz?

De Schengen verzekering van Allianz biedt dekking voor het verlenen van hulp, het vergoeden van buitengewone kosten en medische kosten:
– Hulpverlening: je kunt 24 uur per dag rekenen op professionele hulp en advies bij ziekte of ongevallen.
– Repatriëring: kosten voor repatriëring (terugkeer naar thuisland) i.v.m. ziekte of overlijden.
– Buitengewone kosten: kosten die in noodgevallen moeten worden gemaakt (zoals extra reis- of verblijfkosten) worden vergoed.
– Medische kosten: geneeskundige kosten ten gevolge van een ongeval of ziekte gemaakt tijdens de geldigheidsduur van de verzekering zijn tot maximaal € 30.000,- verzekerd.
– Tandheelkundige kosten: die gemaakt worden als gevolg van een ongeval.
– Diefstal van je reisdocumenten.
– Vertraagde aankomst van de bagage.

Zijn bestaande ziektes en kwalen ook verzekerd met deze Schengen verzekering?

Ziektes, kwalen en klachten die er al waren vóór de ingangsdatum van de Schengen verzekering zijn niet verzekerd en worden daarom niet vergoed. De Schengen verzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Vragen?

Heb je een vraag over de Schengen verzekering van Allianz of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.