Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Visum voor Kort Verblijf in Nederland en Allianz Medische ReisverzekeringAllianz Medische reis reisverzekering voor een visum

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Als een buitenlandse partner of familie naar Nederland wil komen voor een kort verblijf (maximaal 90 dagen) dan is hiervoor meestal een visum nodig. Officieel heet dit een Visum Kort Verblijf type-C, maar wordt ook vaak een Schengenvisum genoemd. Je hebt daarnaast een medische reisverzekering nodig. Het is één van de voorwaarden om een Schengenvisum te kunnen krijgen en daarom belangrijk. Een verzekering voor een Schengenvisum (Travel Risk Insurance) kun je hier eenvoudig afsluiten.

Of iemand een visum moet aanvragen hangt af van het land waar men woont. Zo moeten bijvoorbeeld buitenlandse gasten uit Suriname, Indonesië, Thailand, China en Marokko wel een Schengenvisum aanvragen en gast uit Canada, Brazilië, Oekraïne of Japan niet.

Je hebt al een Travel Risk Insurance voor (visumplichtige) buitenlanders v.a. €2,- per dag. Komt jouw gast van buiten Europa dan bedraagt de premie €3,- per dag. Let op: de Travel Risk Insurance – medische reisverzekering, is alleen af te sluiten voor personen, die op de ingangsdatum van de verzekering de leeftijd van 70 jaar nog niet bereikt hebben.

Allianz Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor een goede medische reisverzekering voor jouw buitenlandse gast!

Schengenvisum aanvragen

​Je vraagt een Schengenvisum altijd aan bij de Nederlandse vertegenwoordiging in het eigen land (land van herkomst). Of in het land waar men woont met een geldige verblijfsvergunning (land van verblijf). Een buitenlandse gast kan de visumaanvraag niet eerder indienen dan 3 maanden voordat hij of zij naar Nederland wil reizen. Houd er rekening mee dat een visumaanvraag tijd kost. Vraag deze dan ook op tijd aan. Boek de reis nooit definitief vóór je zeker weet of je het visum krijgt. Als de visumaanvrager aan alle voorwaarden voldoet, hoort hij of zij binnen een termijn van 15 dagen of een visum wordt toegewezen.

Voorwaarden voor een visum voor Nederland

Het aanvragen van een visum voor Nederland is wel wat ingewikkeld. Je buitenlandse gast moet aan enkele voorwaarden voldoen. Dit zijn de belangrijkste:

 • Hij of zij heeft een geldig reisdocument, bijvoorbeeld een paspoort. Het reisdocument moet na het einde van de visumperiode nog 3 maanden geldig zijn. Ook mag deze niet ouder zijn dan 10 jaar.
 • Er is een reisdoel in Nederland. Bijvoorbeeld een hotelreservering of een uitnodiging van een referent (familie, vriend of partner) in Nederland. De referent moet hiervoor het formulier Bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking gebruiken.
 • Iemand in Nederland staat garant voor de buitenlander. Dit kan de uitnodigende referent zijn maar mag ook een willekeurige derde persoon zijn. De garantsteller moet wel voldoende inkomen hebben en dat kunnen bewijzen, bijvoorbeeld met loonstroken.
 • De referent kan ook een (medische) reisverzekering afsluiten op naam van de gast. De verzekering moet een dekking van minimaal € 30.000 voor medische kosten in het Schengengebied hebben. De verzekering dekt in ieder geval de volgende kosten:
  • Kosten voor terugkeer naar land van herkomst om medische redenen.
  • Dringende medische zorg en spoedbehandeling in het ziekenhuis.

Meer informatie over de aanvraagprocedure lees je op de website van het IND: Visum voor vakantie en familiebezoek in Nederland

Travel Risk Insurance: medische reisverzekering voor buitenlanders en aanvraag Schengenvisum

Heb je een medische reisverzekering nodig voor jouw partner, familie of vriend uit een visumplichtig land? Dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Assistance een uitstekende keuze. Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor buitenlandse gasten die naar Nederland komen. Komt jouw gast van buiten het Schengengebied en is hij of zij visumplichtig? Dan is een medische reisverzekering voor een bezoek aan Nederland zelfs verplicht bij de aanvraag van een Schengenvisum. Jouw gast moet dan op de ambassade of consulaat de polis van deze verzekering tonen.

Allianz reisverzekering Schengenvisum
Voordelen van de Travel Risk Insurance voor een Schengenvisum
√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√ Wordt altijd geaccepteerd op alle ambassades en consulaten.
√ Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√ Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√ Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat wenst.
√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Assistance.

Wat is er gedekt op de Travel Risk Insurance?

De ‘Travel Risk Insurance’ is een complete internationale medische verzekering voor buitenlanders. De reisverzekering kent een uitgebalanceerde dekking tegen de financiële risico’s van ziekte en overlijden zoals:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Medische kosten* (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen).
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.

*Medische kosten zijn geldelijke vergoedingen voor artsen (honoraria) en kosten van:

 • ziekenhuisopname;
 • operatie en gebruik operatiekamer;
 • voorgeschreven röntgenopnamen en radioactieve bestralingen;
 • voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen en massage;
 • medisch noodzakelijk vervoer, waaronder eventueel medisch noodzakelijke evacuatie en vervoer vanaf een skipiste.

Ook je reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument), vervangende kleding en/of toiletartikelen en schade aan logiesverblijven is meeverzekerd. Verder valt onder de dekking:

 • ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • kosten door gedwongen oponthoud.

Let op!: Je meereizende bagage van je buitenlandse gast is op deze verzekering niet meeverzekerd. De nadruk ligt op de dekking voor hulpverlening en medische kosten. Kosten die te maken hebben met bestaande ziektes en gebreken worden niet vergoed.

Advies: kies voor een Nederlandse verzekeraar!

Wij adviseren jou altijd om een medische reisverzekering in Nederland af te sluiten. Wanneer er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van de garantsteller. Met een Nederlandse reisverzekering val je altijd onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht (van o.a. de Autoriteit Financiële Markten – AFM) en zijn daarom meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars uit een ver land. Je voorkomt dat jij je recht moet halen in een land waar jij de taal niet machtig bent en veel advocaatkosten moet maken.

Belangrijke informatie over een medische reisverzekering voor een visum

Wij hebben de belangrijkste feiten nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan is een medische reisverzekering verplicht.
 • Jijzelf kunt een visum reisverzekering op deze website afsluiten voor jouw buitenlandse gast en de premie betalen.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz Assistance voldoen aan alle eisen die worden gesteld aan een medische reisverzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf) en wordt op alle ambassades geaccepteerd.
 • De polis ontvang je snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kun je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders blijkt te worden.
 • Als een visum is afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan wordt de premie teruggestort en vervalt de verzekering.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt. Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekering.
 • De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
 • Er is geen dekking in het land van herkomst.
 • Voor je de polis afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Vragen?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een visum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.