Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Annuleringsverzekering bij een groepsboeking: Groepsannuleringsverzekering van Allianz

"Allianz"/

Allianz Travel Risk Insurance
Annuleringsverzekering groepsboeking

Groepsannuleringsverzekering van Allianz voor extra zekerheid!

Je groepsreis is verzekerd bij annulering, reisafbreking en vertraging.*

Tegenover elkaar verzekerd (iedereen mag annuleren als er iemand uitvalt)*

Corona besmetting is meeverzekerd*

Dekking bij ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.*

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

* Voor zeer grote reisgezelschappen gelden afwijkende voorwaarden.

Bij de groepsboeking van een reis met bijvoorbeeld familie, vrienden, collega’s of een sportgroep kan je naast een groepsreisverzekering ook een groepsannuleringsverzekering afsluiten. Je kan dan de groepsboeking annuleren als iemand van uit de groep ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden. De groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance voorziet in deze situaties.

Indien je besluit met een groep op vakantie te gaan, die met elkaar verbonden zijn, dan kan het zijn dat je wilt annuleren als één van de groepsleden iets ernstigs overkomt. Dat kan alleen met een groepsannuleringsverzekering. Wij hebben daarvoor enkele mogelijkheden, afhankelijk van grootte de groep die de reis gaat maken.


Let op: Ook dekking bij Corona (Covid-19)! Als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.


Annuleringsverzekering bij groepsboeking

Wanneer je een groepsboeking hebt gemaakt en de groep wil verzekeren tegen annuleringskosten, dan kan je daarvoor een groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit de groep gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor een annuleringsverzekering bij een groepsboeking:

  • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor groepen tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking tegenover elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten: annuleringsverzekering »
  • De eenmalige uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking tegenover elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
  • De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor reisgezelschappen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men tegenover elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de groepsdeelnemers.

Groepsreisverzekering bij een groepsboeking

Naast de annuleringsverzekering bij een groepsboeking, heeft Allianz Global Assistance ook een uitstekende reisverzekering voor groepen. Deze verzekering is geschikt voor groepsreizen vanaf 10 personen, zoals verenigingen, scholen, sportverenigingen, personeelsreizen en bedrijfsuitjes. Alle deelnemers aan de groepsreis zijn verzekerd voor S.O.S.-kosten, reisongevallen, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Je kan dit eventueel nog uitbreiden met reisbagage en/of (winter)sport dekking. Meer weten? Klik hier: Groepsreisverzekering »

Veelgestelde vragen en antwoorden bij een groepsboeking

Vaak gestel vragen en antwoorden.

Wat is een annuleringsverzekering bij een groepsboeking?

Een kortlopende groepsannuleringsverzekering is raadzaam als je met een groep op reis gaat (familie, vrienden, collega’s, club, school, vereniging of een gezelschap) en je wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking tegenover elkaar.

Welke annuleringsverzekeringen voor groepsboekingen zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijke van de groepsgrootte:
1. De kortlopende annuleringsverzekering voor groepen tot 7 personen.
2. De eenmalige annuleringsverzekering voor groepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor reisgezelschappen groter dan 7 personen.

Wat dekt de annuleringsverzekering voor groepen?

De groepsannuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

De groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen kent een afwijkende dekking. Raadpleeg altijd de voorwaarden.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsannuleringsverzekering?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de annuleringsverzekering voor groepen worden afgesloten?

Wij adviseren zo snel mogelijk na het boeken van de reis. Het liefst binnen 7 dagen, maar als het later is doen wij niet moeilijk.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.