Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Allianz Annuleringsverzekering voor een familieweekend met corona dekking

"Allianz"/

Allianz Travel Risk Insurance
Annuleringsverzekering familieweekend

Groepsannuleringsverzekering van Allianz voor extra zekerheid!

Je groepsreis is verzekerd bij annulering, reisafbreking en vertraging.*

Tegenover elkaar verzekerd (iedereen mag annuleren als er iemand uitvalt)*

Corona besmetting is meeverzekerd*

Dekking bij ziekte, ongeval of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.*

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

* Voor zeer grote reisgezelschappen gelden afwijkende voorwaarden.

Een annuleringsverzekering voor een familieweekend regel je snel en voordelig op deze website. Je kan dan het weekend annuleren als iemand van de familie ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden. 

Organiseer je een familieweekend? Dan wil je natuurlijk annuleren als één van de groepsleden iets ernstigs overkomt. Dat kan met de kortlopende groepsannuleringsverzekering van Allianz Assistance. Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de grote van de groepsgrootte.


Let op: Ook dekking bij Corona (Covid-19)! Als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.


Annuleringsverzekering voor een familieweekend

Een familieweekend is altijd een leuk vooruitzicht. Wel moet je ruim van te voren een accommodatie reserveren want vakantiehuizen voor grote groepen zijn vaak maar beperkt beschikbaar. In de tijd tussen het boeken van de accommodatie en het daadwerkelijke weekend met de familie kan veel tijd zitten. Er kan dan nog van alles gebeuren waarom je zou willen annuleren. Een annuleringsverzekering voor een familieweekend biedt je de zekerheid dat je dan niet je geld kwijt bent.

Groepsannuleringsverzekering voor families

Wanneer je een groepsboeking hebt gemaakt voor je familie en je dit wil verzekeren tegen annuleringskosten, dan kan je daarvoor een groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit de familie gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar.

Wij hebben drie mogelijkheden voor een annuleringsverzekering bij een familieboeking:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor families tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten: annuleringsverzekering »
 • De eenmalige uitgebreide annuleringsverzekering voor families bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 • De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor families groter dan 7 personen. Men is ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de groepsdeelnemers.

De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor families tot 7 personen en de eenmalige uitgebreide annuleringsverzekering voor familie, biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Vragen?

Heb je een vraag over de kortlopende groepsannuleringsverzekering voor een familieweekend of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Reisverzekering-direct.nl, telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.