Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Groepsreis annuleringsverzekering van Allianz: de groepsannuleringsverzekering

Groepreis annuleringsverzekering

Groepsreis annuleringsverzekering nodig? Wij hebben de groepsannuleringsverzekering van Allianz voor jou.

Naast een groepsreisverzekering, kan je voor de gehele groep ook een groepsannuleringsverzekering afsluiten. Je kan dan de reis annuleren als er iemand uit de groep niet mee kan door een ernstig ongeval, ziekte of overlijden.

Met familie, vrienden, collega’s of de vereniging een groepsaccommodatie boeken en gezamenlijk een wekkend, midweek of weekje weg in Nederland of elders in Europa. Of wellicht nog langer weg naar een warme bestemming. Met z’n allen op wintersport. Je noemt het maar, er zijn immers vele mogelijkheden voor groepsreizen. Dat vraagt veel organisatie en je wilt dat alles goed verloopt. Daarom sluit je wellicht een groepsreis verzekering af. Wil je financieel geen risico lopen daar hoort daar ook een groepsannuleringsverzekering bij. Met de groepsreis annuleringsverzekering van Allianz dek je alle risico’s af. En ook de financiële indien blijkt dat de groep niet meer op reis wil door een tragische gebeurtenis met een van de groepsleden.

Wat is een groepsreis annuleringsverzekering?

Een groepsreis annuleringsverzekering is een kortlopende annuleringsverzekering voor groepen en reisgezelschappen, zoals verenigingen, vrienden, familie, sportclub, etc. die samen op reis of vakantie gaan. Je kent waarschijnlijk de normale individuele annuleringsverzekering wel. Hiermee verzeker je jezelf en jouw reisgenoten tegen mogelijke annuleringskosten. Bijvoorbeeld omdat je niet op reis kan gaan omdat je ziek bent geworden of iemand in je naaste familie is ernstig ziek.

Wanneer je met een groep op reis gaat kan je ook een kortlopende groepsreis annuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit het reisgezelschap gezamenlijk een annuleringsverzekering af ten opzichte van elkaar. Als iemand uit de groep niet mee kan wegens een ernstige ziekte (ook Corona), ongeval of overlijden dan kan de gehele groepsreis geannuleerd worden. Daarmee verschilt de groepsannuleringsverzekering van een individuele annuleringsverzekering.

Groepsreis annuleringsverzekering ook met corona dekking

Met de groepsreis annuleringsverzekering ben je ook verzekerd als een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

*Met uitzondering van de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Er zijn 3 verschillende Allianz groepsreis annuleringsverzekeringen

Allianz heeft drie verschillende groepreis annuleringsverzekeringen, welke voor jouw groepsreis het meest geschikt is, is afhankelijk van de grootte van de groep:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten: annuleringsverzekering »
 • De eenmalige annuleringsverzekering voor een groep van maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering (vraag een offerte aan).
 • De annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen. Deze groepsannuleringsverzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers (vraag een offerte aan).

Meer informatie of een offerte voor de groepsannuleringsverzekering voor jouw groepsreis

De annuleringsverzekering voor groepen groter dan 7 personen is een maatwerk verzekering waarbij wij alleen een premie kunnen noemen als we wat meer informatie hebben over de grootte en samenstelling van de groepsreis. Zo is de te betalen premie afhankelijk van het aantal personen, de reissom, leeftijden en de gewenste dekking. Wil je een vrijblijvende offerte voor een groepreis annuleringsverzekering ontvangen? Vraag hem hieronder aan:

Uitgebreide annuleringsverzekering voor groepreizen

Wil je een uitgebreider annuleringsverzekering voor hechte groepen, bijvoorbeeld bij een familievakantie? Dat kan ook. Wij kunnen je een annuleringsverzekering aanbieden met de volgende samenstelling van het aantal reizigers:

 • 4 gezinnen + 3 reisgenoten (gezinnen zijn personen die achter dezelfde voordeur wonen).
 • 7 reisgenoten (eventueel 2 reisgenoten extra).

Het bijzondere hierbij is dat ook alle niet meereizende naaste familieleden tot in de 3e graad onder de dekking vallen. Dus zelfs als een oom van een meereizende verzekerde ziek is, mag de hele groep annuleren, zo ben je extra flexibel.

Bij de uitgebreide groepsreis annuleringsverzekering is iedereen tegenover elkaar verzekerd

Alle personen zijn bij de uitgebreide groepsreis annuleringsverzekering tegenover elkaar verzekerd. Dus als een reisgenoot of gezinslid uit de gezelschap moet annuleren (om onderstaande redenen) dan mag de hele groep annuleren. Deze uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen vergoedt de kosten van het annuleren van een niet begonnen reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor niet genoten reisdagen. De groepsannuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid (1e, 2e en 3e graad);
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • echtscheiding of beëindiging van een duurzame relatie;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkeloosheid;
 • afwijzing van een noodzakelijk visum;
 • zorgplicht voor een familielid;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.

Je kunt in de voorwaarden nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn. Is jouw reisgezelschap niet groter dan 4 gezinnen + 3 reisgenoten of maximaal 9 reisgenoten, dan kan je dus ook kiezen voor de uitgebreide annuleringsverzekering voor groepen. Heb je interesse, neem dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende premie-offerte.

Wat is de corona dekking op de Allianz groepsreis annuleringsverzekering?

Met de Allianz corona dekking op de uitgebreide groepsreis annuleringsverzekering ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz gratis op de kortlopende annuleringsverzekering biedt:

 • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.
Groepreis annuleringsverzekering voor familie
Groepreis annuleringsverzekering voor een familie-uitje

Meeste gestelde vragen en antwoorden over een groepsreis annuleringsverzekering van Allianz

Lees hieronder vaak gestelde vragen en antwoorden over de groepsreis annuleringsverzekering van Allianz.

Wat is een groepsreis annuleringsverzekering van Allianz?

Een kortlopende groepsannuleringsverzekering van Allianz is raadzaam als je met een groep op reis gaat (familie, vrienden, collega’s, club, school, vereniging of een gezelschap) en je wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar en iedereen is in 1 keer verzekerd.

Waarom is een groepsannuleringsverzekering belangrijk bij een groepsreis?

Je hebt de zekerheid dat iedereen verzekerd is tegen annuleringskosten en er is dekking ten opzichte van elkaar. Wellicht hebben een aantal mensen uit de groep zelf al een doorlopende annuleringsverzekering, maar die biedt alleen dekking voor hunzelf en niet voor de groep. Zonder groepsannuleringsverzekering kan de groep niet kosteloos annuleren, indien ze de reis niet willen laten doorgaan omdat iemand uit het gezelschap een ongeval heeft gehad, ernstig ziek is geworden of is overleden.

Welke annuleringsverzekeringen voor groepsreizen zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijke van de groepsgrootte:
1. De kortlopende annuleringsverzekering voor groepen tot 7 personen.
2. De eenmalige annuleringsverzekering voor groepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor reisgezelschappen groter dan 7 personen.

Wat dekt de groepsreis annuleringsverzekering?

De groepsannuleringsverzekering van Allianz biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

De groepsreis annuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen kent een afwijkende dekking. Raadpleeg altijd de voorwaarden.

Ben ik met deze groepsannuleringsverzekering ook verzekerd voor corona (Covid-19)?

Jazeker, als je met een groep of reisgezelschap een vakantie of reis gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Wanneer is een groepsannuleringsverzekering van Allianz de beste keuze?

De groepsannuleringsverzekering is geschikt voor groepen die te allen tijde gezamenlijk op reis willen, denk daarbij aan:
– familie
– vrienden
– collega’s
– school of klas
– vereniging
– andere groepen met reisgenoten
De samenstelling van de groep en de groepsgrote maakt niet uit, de groepsannuleringsverzekering kent daarvoor geen beperkingen. Je verzekerd de totale reissom van de groepsreis en die kan je claimen op je groepsannuleringsverzekering als je onverhoopt moet annuleren.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsreis annuleringsverzekering?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de groepsannuleringsverzekering worden afgesloten?

Wij adviseren zo snel mogelijk na het boeken van de groepsreis. In ieder geval binnen 7 dagen na het boeken van de groepsreis.

Wat kost een Allianz groepsreis annuleringsverzekering?

Wat een groepsannuleringsverzekering van Allianz kost, hangt van een aantal factoren af zoals, de grootte van de reisgezelschap, de leeftijdssamenstelling, het aantal personen uit een gezin, de bestemming en de totale reissom. Een groepsannuleringsverzekering kan je al afsluiten bij een kleine groep bijvoorbeeld 3 personen of 2 gezinnen, maar natuurlijk ook bij hele grote groepen. Je kan bij ons vrijblijvend een premieberekening opvragen.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor zeer grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Meer vragen over de Allianz groepsannuleringsverzekering?

Heb je nog andere vragen over de groepsreis annuleringsverzekering van Allianz? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.