Allianz Global Assistance

vragen? 055-5400408 'Direct een reis- en annuleringsverzekering!'

Allianz: Wel of geen annuleringsverzekering afsluiten? Wij geven je inzicht!

Allianz Direct je reisverzekering

Kies voor de vernieuwde annuleringsverzekering van Allianz: nu ook met allrisk dekking!

Wat is er nieuw:

 • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
 • 3e graad familie meeverzekerd.
 • Zaakwaarnemer standaard opgenomen.
 • Annulering gedekt bij ramp of terrorisme.
 • Zelf samengestelde reizen zijn meeverzekerd.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

Ook geschikt om vliegtickets te verzekeren tegen annulering.

✔ Allrisk dekking voor gebeurtenissen die niet in de voorwaarden staan.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking voor reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland!

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende annuleringsverzekering Stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055-5400408.

Let op: de tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Je wilt een reis boeken en dan komt al snel de vraag om de hoek kijken: wel of geen annuleringsverzekering? Om te bepalen of een annuleringsverzekering voor jou nuttig is, hebben wij een simpele vragenlijst die inzicht geeft.

Bij het afsluiten van een annuleringsverzekering is het belangrijk om te kijken naar de voorwaarden en dekking van de verzekering. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je de verzekering afsluiten die het beste bij je past.

Wel of geen Allianz annuleringsverzekering afsluiten?

Een annuleringsverzekering betaalt de reissom deels of in zijn geheel als de geboekte vakantie door persoonlijke en onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan óf moet worden afgebroken. Voorbeelden van gedekte omstandigheden zijn:

 • ernstige ziekte of overlijden van jezelf of je naaste familie;
 • zwangerschap (na het boeken van de reis);
 • onvrijwillige werkloosheid;
 • verbroken relatie;
 • nieuwe baan (indien eerst werkloos);
 • ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Slechte weersomstandigheden ter plaatse en zelfs noodweer zijn doorgaans geen geldige annuleringsreden, behalve als de accommodatie als gevolg van het noodweer niet meer te gebruiken is. Bij natuurrampen kun je meestal wel een beroep doen op het Calamiteitenfonds.

Een annuleringsverzekering is een verstandige keuze als je op reis gaat. Zo ben je verzekerd voor onverwachte kosten en risico’s als jij je reis moet annuleren. Er kunnen immers allerlei redenen zijn waardoor je je reis moet annuleren, zoals ziekte, ongeluk of familieomstandigheden.

Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de kosten die je hebt gemaakt voor je reis. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen van een annulering en kun je volop genieten van je reis.

Bij Allianz kun je ook voor een Allrisk dekking kiezen!

Door te kiezen voor de Allrisk annuleringsdekking, verzeker je jezelf van de meest uitgebreide bescherming. Mocht je genoodzaakt zijn je reis te annuleren vanwege een omstandigheid die niet expliciet in de polisvoorwaarden genoemd wordt, dan kun je toch op vergoeding rekenen. Deze dekking staat garant voor de terugbetaling van de uitgaven die je hebt moeten maken om de reis te annuleren. Het is echter belangrijk om te onthouden dat bij een annulering, vanwege een reden die buiten de standaard voorwaarden valt, 25% van de kosten voor eigen rekening komt. Dit houdt in dat je zelf voor een vierde van de annuleringskosten opdraait, terwijl de verzekering van Allianz Assistance de rest dekt.

Ook dekking bij corona (covid-19)

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kunt de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Wel of geen annuleringsverzekering?

Door de onderstaande vragen te beantwoorden krijg je meer inzicht in het nut van een annuleringsverzekering.

Zou je de reis/vakantie willen annuleren in het geval van een ernstige ziekte, ernstig ongeval of overlijden van:

 • Jouw reisgenoot? – Iemand met wie je samen een reis- of huurarrangement heeft geboekt. Deze persoon staat niet op je verzekeringsbewijs vermeld, maar wel op het boekings- of reserveringsformulier.
 • Je familie (1e,2e en 3e graad)? – Onder eerstegraads familieleden horen partner*, ouders (dit geldt ook voor stiefouders en adoptieouders), schoonouders*, kinderen (dit geldt ook voor stiefkinderen en adoptiekinderen), schoondochters- en zonen*.
  Deze familieleden zijn tweedegraads: broers en zussen, kleinkinderen, oma’s en opa’s, schoonzussen en zwagers, stiefzussen- en broers. Derde graad familie is: overgrootouders, achterkleinkinderen, neven en nichten (kinderen van broers of zussen), ooms en tantes (broers of zussen van de ouders).
 • Huisdier? – Hond, kat of paard.

* Op het moment dat je getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of samenwoont met een samenlevingscontract.

Zou je de reis willen annuleren in geval van:

 • De toewijzing van een huurhuis? – Je krijgt binnen dertig dagen voor het begin van de reis onverwacht een huurwoning toegewezen.
 • Een nieuwe baan of ontslag? –  Je wordt buiten jouw schuld werkloos en verliest daarmee een vast dienstverband. Of je krijgt na een periode van werkloosheid een baan aangeboden en jouw nieuwe werkgever gaat niet akkoord met je vakantie.
 • Diefstal van reisdocumenten? –  Je verliest op de dag van vertrek jouw reisdocumenten (paspoort, tickets, etc).
 • Schade aan jouw woning? – Je moet thuis aanwezig zijn vanwege materiële schade aan je (huur)woning of bij het bedrijf waar je werkt.

Heb je op één van de bovenstaande vragen ‘ja’ geantwoord en heb je niet voldoende financiële middelen om zelf de kosten van annulering te dragen? Dan is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten!

Annuleringsverzekering afsluiten

Voor een annuleringsverzekering ben je bij Allianz Assistance aan het juiste adres. Je kunt hier de volgende annuleringsverzekeringen direct online afsluiten (klik op de link om naar de juiste annuleringsverzekering te gaan):

Voorkom financieel risico

Een annuleringsverzekering geeft een financiële vergoeding wanneer je niet op vakantie kunt gaan of dat je door een onverwachte gebeurtenis je vakantie moet annuleren of afbreken. Bijvoorbeeld bij ziekte van jezelf, je reisgenoot of familie. Het moet dan om een gebeurtenis gaan, die onder de dekking valt. In de polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering staat exact wat gedekt is. Ook als je op vakantie bent gegaan en deze moet afbreken, wordt dit door de annuleringsverzekering van Allianz Assistance gedekt. Bij een annuleringsverzekering heb je, net als bij een reisverzekering, de keuze uit een eenmalige en een doorlopende verzekering.

Ook vergoeding bij vertragingen

Als bij een reis van boot, bus, trein of vliegtuig, van langer dan drie dagen, vertraging optreedt bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op de eerste reisbestemming, betaalt Allianz Assistance een verhoudingsgewijze vergoeding op basis van het verzekerde bedrag van je annuleringsverzekering.

Wat kost de verzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom. Hier komt nog wel assurantiebelasting en poliskosten bij. Je kunt bij Reisverzekering-direct.nl eenvoudig zelf online de premie voor je annuleringsverzekering berekenen.

Ook voor samengestelde reizen

Steeds meer Nederlanders stellen hun reis zelf samen. Onderdelen zoals een vlucht, hotel en huurauto worden los van elkaar geboekt op internet. Voor deze reizigers biedt Allianz Assistance de dekking ‘Samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van die reis. Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoermiddel of een plotselinge staking.

Groepsannuleringsverzekering

Ga je met vrienden of familie een weekend weg? Of organiseer je voor alle medewerkers van een bedrijf een tripje naar Barcelona? Dan kun je de groepsannuleringsverzekering van Allianz Assistance afsluiten, zodat je groepsreis ook verzekerd is tegen annuleringskosten.

Vragen?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekering-direct.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Kies je reis- of annuleringsverzekering